Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@z92 píše:
Všichni chceme být zase na chvilku těmi malými dětmi, bez ohledu na to, kolik let nám je, a mít pod stromečkem nějaké to překvapení. Vánoce se nesou v duchu magie, nostalgie a překvapení, tak to je a mělo by být. Bylo by asi trochu smutné jen tak se scházet u stromečku a nic pod ním nemít. Strašně se mi líbí moji 80ti letí prarodiče, kteří i v tomto věku si jeden pro druhého nějakou tu maličkost nachystají a je krásné vidět ten radostný lesk v jejich očích, Vánoce prostě mají svoje kouzlo![]()
U některých to tak nevypadá,s výrazem proboha,co mi to zase koupili ![]()
Já o to překvapení ani nestojím,když potom vidíš,že ty ses nezavdecila.
@Janiiska tak toto třeba chápu… to radši opravdu nic, ale je to smutné no.. ne ani to , že někdo dárky nedává, ale , že v dnešní době, většinina hledí na hodnotu dárku, ne od koho je ,a proč ho dal..
my si dáváme s manželem maličkost, jinak už nekupujem po rodinách, ani nechcem, ale když tchýně něco dá, tak ji s ním nevyženem ![]()
@Janasas píše:
@z92 naprosto souhlasím.. přesně si to vystihla co mi na Vánocích chybí… Neuměla jsem to přesně popsat.. Prostě ti lidi když něco pod stromkem našli, tak byli- vděční, a nebo spíš bych řekla, že měli radost, že si někdo vzpoměl..
Ted je to od října diskuse- ještě čekám hromadu dalších.. Co s nepotřebnými dárky-ještě ani ni nedostali
, proč něco kupujete, Vánoce nejsou o dárcích- tak nemusí být za xx tisíc, ale pozornost, myslím, že by potěšila i toho největšího mrzouta přes Vánoce
Každopádně, každý to má nějak nastavené.. Moje máma nekupuje dárky, já to respektuju, nikdy Vánoce neměla ráda, a taky jsem od říjan poslouchala tyto klasické řeči a jako dítě padlo i pár slziček.. takže ok, nekupupje.. My když přijedem a děti mají pár dárku tak vždy jim něco dovezu.. Neberu to, že něco musí, ale že já chci potěšit..
Tak to si opravdu jenom myslíš.Ne každý to tak v rodině má.Taky jsem chtěla potěšit..výraz?Proboha co to koupila? ![]()
@Janasas píše:
@Janiiska tak toto třeba chápu… to radši opravdu nic, ale je to smutné no.. ne ani to , že někdo dárky nedává, ale , že v dnešní době, většinina hledí na hodnotu dárku, ne od koho je ,a proč ho dal..
my si dáváme s manželem maličkost, jinak už nekupujem po rodinách, ani nechcem, ale když tchýně něco dá, tak ji s ním nevyženem
Taky nekupujete po rodinách ani nechcete,taky to tak mám.U nás to bohužel o pozornosti nebylo…spíše o hodnotě.
@Janiiska tak my to tak v rodině nemáme, já psala, že máma je ten typ, co věčně nadávala na Vánoce.. proto závidím manžtelovi, že u nich se sejdou 25, unich na oběd děti si rozeberou dárku a každý tam má maličkost do domácnoti.. I když je tam např. povlečení, tak chlapi začnou žertovat, že se v něm bude sexovat, my poděkujem. Prostě takové uvolněné, nenásilné…
@Janasas píše:
@Janiiska tak my to tak v rodině nemáme, já psala, že máma je ten typ, co věčně nadávala na Vánoce.. proto závidím manžtelovi, že u nich se sejdou 25, unich na oběd děti si rozeberou dárku a každý tam má maličkost do domácnoti.. I když je tam např. povlečení, tak chlapi začnou žertovat, že se v něm bude sexovat, my poděkujem. Prostě takové uvolněné, nenásilné…
Tak to zase ano,takové na pohodu. ![]()
@Janiiska píše:
Jsou ale i lidé,kterým se nezavdeciš a nepotesis je vlastním nápadem.
asi jo, takové v rodině nemám… no manžel vlastně možná má, těm dávám dárky jako pozornosti, většinou se divně tváří tak nevím co si myslet. Nerada si s nima dárky dávám, já dám drobnosti pro radost a oni nakoupí dvě tašky asi dražších ale krámů a hloupostí, hlavně když je toho hodně ![]()
@kristyn.g píše:
asi jo, takové v rodině nemám… no manžel vlastně možná má, těm dávám dárky jako pozornosti, většinou se divně tváří tak nevím co si myslet. Nerada si s nima dárky dávám, já dám drobnosti pro radost a oni nakoupí dvě tašky asi dražších ale krámů a hloupostí, hlavně když je toho hodně
V rodině nemáš,naštěstí,že?
Hlavně když je toho hodně,dražších krámů tím si mě rozesmála
![]()
@Janiiska myslím tím příbuzné z mé strany… od manžela je to horší, někteří to opravdu tak mají že než se zamyslet na jedním dárkem tak dávají tašku plnou „krámů“ - umělé utěrky, drogerie od větnamců (hlavně hodně), vonné tyčinky, porcelánové sošky, kosmetické taštičky od větnamce a knížku třetí díl nějaké ságy
hlavně když je toho hodně…
já jsem ušila nákupní tašku, šálu a čepici, přidala kávu nebo čaj a svíčku a udělala hezký balíček se sušeným ovocem a vánoční ozdobou v celofánu, ale byl to jeden balíček (i když příprava a výroba zabrala x hodin)
já dostala celou tašku darů, tak jsem za trapku asi
naštěstí je to jen jedna návštěva, ostatní jsou ok a dostávám dárky od srdce a promyšlené a taky dávám ![]()
@kristyn.g píše:
@Janiiska myslím tím příbuzné z mé strany… od manžela je to horší, někteří to opravdu tak mají že než se zamyslet na jedním dárkem tak dávají tašku plnou „krámů“ - umělé utěrky, drogerie od větnamců (hlavně hodně), vonné tyčinky, porcelánové sošky, kosmetické taštičky od větnamce a knížku třetí díl nějaké ságyhlavně když je toho hodně…
já jsem ušila nákupní tašku, šálu a čepici, přidala kávu nebo čaj a svíčku a udělala hezký balíček se sušeným ovocem a vánoční ozdobou v celofánu, ale byl to jeden balíček (i když příprava a výroba zabrala x hodin)
já dostala celou tašku darů, tak jsem za trapku asi
naštěstí je to jen jedna návštěva, ostatní jsou ok a dostávám dárky od srdce a promyšlené a taky dávám
Z tvé strany příbuzných to tak strašne tedy není.Od manžela už je to extrém,protože to jsou opravdu blbosti
Udělala si hezký balicek
i když za x hodin,ale je od nich pěkné,že je potesil ![]()
@Janiiska píše:
Proto by to mělo být o dětech,ty se tak nechovají jak dospělí.
Děti si rozbalí dárky,hrají si.Dospeli jsou rádi,že jsou svátky,pokecaji a je.
Jako když si všichni děti a dospělí rozbalí dárky,dospělí nad tím ohrnou nos,mezitím co děti jsou rády,že dospělí taky něco dostali,tak je i na místě dětem říct,že Ježíšek nosí dárky jenom dětem,že dospělým dárky nenosí.
Hele, to že vy jste *** že se mají kazit vánoce. ** typu mělo by to tak být, že Ježíšek nosí dárky jen dětem, což znamená, že to podáváš plošně,*** Jsou dospělí, kteří se těší na dárky, mají rádi dárky, neohrnují nos. A je jich většina.
edit admin - urážky
@terinka4444 píše:
Hele, to že vy jste *** že se mají kazit vánoce. ** typu mělo by to tak být, že Ježíšek nosí dárky jen dětem, což znamená, že to podáváš plošně,*** Jsou dospělí, kteří se těší na dárky, mají rádi dárky, neohrnují nos. A je jich většina.edit admin - urážky
Asi tak.
Je zbytečný na dotyčnou osobu reagovat, má svojí pravdu ![]()
@terinka4444 píše:
Hele, to že vy jste *** že se mají kazit vánoce. ** typu mělo by to tak být, že Ježíšek nosí dárky jen dětem, což znamená, že to podáváš plošně,*** Jsou dospělí, kteří se těší na dárky, mají rádi dárky, neohrnují nos. A je jich většina.edit admin - urážky
Jsi nahlášena za urážku.
@terinka4444 píše:
Mimochodem, některé uživatelky tady napsaly, že taky dárky k vánocům nedávají, jen dětem. Co je na tom jebleho?
@Janiiska
kdyz se ti nelibi nekoho nazor, hned ho nahlasis…fajn verejna diskuze ![]()