Adopce ano, vlastní dítě ne?

Anonymní
31.10.18 09:36

Adopce ano, vlastní dítě ne?

Zdravím všechny, ráda bych otevřela diskuzi na toto téma. Jsem spokojeně vdaná, je mi téměř 33 let a nemám touhu mít vlastní děti, být těhotná, porodit atd. Prostě ani postupem v času se to ve mě neobjevilo a když něco necítím, tak to nedělám :) Mám ale nějaké vnitřní pnutí, že bych chtěla adoptovat dítě. Odjakživa mám silnou empatii, zachránila jsem několik vyhozených zvířat a obecně jsem člověk, co hodně přemýšlí a rád pomáhá a stará se.. A chci být hlavně užitečná, to je můj smysl života. Má to někdo podobně, že nemá pud mít vlastní potomky, ale chtěl by dát domov (nebo to již uskutečnil) děťátku z dětského domova/kojeňáku? Děkuji za odpovědi, je to citlivé téma, tak proto anonymně. Přeji pěkný den všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12940
31.10.18 09:38

Pro tebe by byla vhodná spíš pěstounská péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 09:42

Mam to stejně, vůbec netoužím po vlastních, ale nevadilo by mi adoptovat.

• Citovat
  • Upravit
41282
31.10.18 09:44
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, ráda bych otevřela diskuzi na toto téma. Jsem spokojeně vdaná, je mi téměř 33 let a nemám touhu mít vlastní děti, být těhotná, porodit atd. Prostě ani postupem v času se to ve mě neobjevilo a když něco necítím, tak to nedělám :) Mám ale nějaké vnitřní pnutí, že bych chtěla adoptovat dítě. Odjakživa mám silnou empatii, zachránila jsem několik vyhozených zvířat a obecně jsem člověk, co hodně přemýšlí a rád pomáhá a stará se.. A chci být hlavně užitečná, to je můj smysl života. Má to někdo podobně, že nemá pud mít vlastní potomky, ale chtěl by dát domov (nebo to již uskutečnil) děťátku z dětského domova/kojeňáku? Děkuji za odpovědi, je to citlivé téma, tak proto anonymně. Přeji pěkný den všem :kytka:

a neuvažovala jsi spíš o pěstounství? empatických lidiček, co chtějí pomoci, je tam potřeba stále víc a víc a pro ty děti, je to prvotní záblesk naděje do budoucna…co si o tom myslí manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.10.18 09:46

A manžel na to říká co? Myslím, ze jen málokterý muz bude dobrovolně vychovávat cizi dítě, když muze mít vlastní. Mne by třeba nevadilo dítě adoptovat, ale vlastní je vlastní :) i když touhu byt těhotná a rodit muze mít snad jen masochistka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491

@veneaK No,divný to trochu je,neboť přirozenou touhou člověka je množit se a předávat svoje geny dál,do dalších generací.
A co manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

Pokud netoužíš po dítěti, ale chceš adopcí uspokojit svůj altruismus, je to špatně. Nejde jen o to dát dítěti domov, ale také bezmeznou lásku a nekonečnou trpělivost. To bez mateřského citu nejde. Vlastní dítě nechceš, netoužíš po něm. Chceš být tedy jen chůvou? To je málo. Srovnáváš ho se zachráněným zvířátkem a z toho mi vstávají vlasy na hlavě. Buď cítíš celým svým srdcem, že ve svém životě potřebuješ dítě a dáš mu celé tvé já nebo ne a pak neexperimentuj s dětskou duší. Ono je velmi těžké vychovávat i vlastní dítě, které bezmezně miluješ, natož dítě z domova se zraněnou duší a spoustou problémů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.18 09:48

@Keyllah Manžel je flegmatik a vše mu dlouho trvá, než si promyslí, ale je taky hodně empatický, takže když se o tom bavíme, tak proti není. Pěstounství se nějak trochu bráním, protože jsem dost citlivá, mít dítě třeba jen dočasně a pak třeba by se vrátilo k bio rodičům? Nejsem teda přesně znalá zákonů, ale zdá se mi to jako dočasná péče..

• Citovat
  • Upravit
13955
31.10.18 09:50

My taky uvazujeme nad adopci do budoucna. Vlastni deti uz nechce, mame tedy jen jedno a oba relativne nizky vek (28,35). Manzel je tomu naklonen jeste vic nez ja. My bychom chteli pripadne uplnou adopci, aby dite melo plnohodnotny narok na dedictvi apod. A je v tom touha dat vzdelani a zazemi diteti, ktery nemelo takovou kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12940
31.10.18 09:53

Pokud jsi nějak citlivá a myslíš si, že bys nezvládla návrat k pěstounům(pokud je rodič zbaven práv, tak to moc pravděpodobné není), tak to pro tebe není vhodné. A to ani pěstounská péče a ani adopce v českých podmínkách.
Víš vůbec něco o tom, jaké děti je možné v této zemi adoptovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
31.10.18 09:54

Mám to stejně ;) Bohužel jelikož jsem lesbička a má budoucnost nebyla růžová tak adopcí bych neprošla, testy a vším. Znám „dokonalé“ páry ktere tez neprosli. Tudiž ted cekam vlastní a pokud se zmeni zákony, dalsi bych chtela adoptovat ovsem ne blondate bile dite ale napr romske či jinak etnicke a s nejakym problemem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
31.10.18 09:54

@Janli Asi tak,lépe bych to nenapsala,paní si zřejmě neuvědomuje,že dítě,které by dostali do adopce nemusí být bezproblémové,což samozřejmě nemusí být ani biologicky vlasttní. Ale u toho adoptovaného nebude vědět,co mělo za rodiče,nic o jejich inteligenci,nemocech,genetické zátěži,dají se tam očekávat výchovné provblémy.Představa,že do adopce dávají děti dva krásní zdraví vysokoškoláci,jelikož si nemohou dovolit mít teď dítě je dost mylná. Já to v práci vidim z druhé strany a z toho důvodu bych do adopce nikdy nešla,genetika se oklamat nedá.Něco se dá ovlovnit výchovou a prostředím,ale ten genetický předpoklad tam prostě hraje největší roli .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 09:57

@Janli Děkuji za tvůj názor, respektuji ho, ale nesouhlasím. Nejedná se o žádný experiment, ale touhu dát domov a lásku někomu, kdo jej nemá a kdo to potřebuje, bez potřeby se sám množit. Jsem si vědoma, že to je pro někoho absurdní, proto jsem otevřela tuto diskuzi, jestli to někdo cítí podobně.

• Citovat
  • Upravit
8437
31.10.18 09:57

Mi to trochu divné přijde. Navíc ty děti častěji mívají různé diagnózy. Sama mám dceru s ADHD a dá to někdy dost zabrat, i když je moje. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56138
31.10.18 09:58

moji soused adoptovali dite. celkem s hodne problemy, ktere nikdo netusil.a pak znam rodinu, co ma dite z babyboxu a to je uplne dokonale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová