Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janiiska píše:
Tu radost člověk ostatním může udělat i během roku,ne jen k Vánocům.
Pro mne dárky k Vánocům prostě patří.
Dětem taky můžeš „dělat radost celý rok“. ![]()
Oni tihle lidé, co říkají, že nepotřebují Vánoce, aby dávali někomu dárky, nepotřebují Dušičky, aby upravili hroby a zavzpomínali, nepotřebují výročí, aby kupovali kytky a udělali si hezký večer, většinou „po celý rok“ stejně na hroby, dárky a hezké večery kašlou ![]()
@cilly píše:
Ale prd, oni mají přece vyborne vztahy.
ja to teda pochopila spis tak, ze i kdyby se snazila, tak do vkusu by se jim netrefila. To by ji asi museli primo rict, co presne si prejou a vetsina lidi si pod darkem predstavuje prekvapeni, cili by to postradalo smysl.
My s manzelem si na prekvapeni nehraje. No… spis ja, nemam to rada. Protoze prekvapeni znamena skoro jiste zklamani. Nikdo mi do hlavy nevidi, aby vedel, co presne chci a hlavne, zda se mi to bude po esteticke strance libit. Mam dost vytribeny vkus a trefit se do nej je umeni.
@warita píše:
ja to teda pochopila spis tak, ze i kdyby se snazila, tak do vkusu by se jim netrefila. To by ji asi museli primo rict, co presne si prejou a vetsina lidi si pod darkem predstavuje prekvapeni, cili by to postradalo smysl.My s manzelem si na prekvapeni nehraje. No… spis ja, nemam to rada. Protoze prekvapeni znamena skoro jiste zklamani. Nikdo mi do hlavy nevidi, aby vedel, co presne chci a hlavne, zda se mi to bude po esteticke strance libit. Mam dost vytribeny vkus a trefit se do nej je umeni.
Tento problém řeším tím, že manželovi přesně označím, z čeho má vybírat (většinou kupuje šperky). tak mám jistotu, že se mi to bude líbit a zároveň v tom bude jeho rozhodování a moje překvápku.
@arinecka píše:
To je pak těžký noTakže pokud jsou na tom tak že buď musí být dárek luxusní a tobě to finance nedovolují tak bych to udělala taky pro dospělé bez dárků, jinak by to asi nešlo
Něco jinýho by bylo necháme to na tobě.Ale tu značku nepoužívá,to nenosí,takže kdybych všem koupila dle sebe,leželo by jim to doma nenošené,nepoužívané.Nepisu o rodičích.
@Janiiska píše:
Takže dámy.Pred chvílí jsem se bavila s rodinou.
Dárky,které jsem si tipla,že bych jim koupila,nepoužívají.
Brala jsem to podle sebe.
Kosmetika kterou používám já,švagrová nepoužívá.Ani žádnou značku z jmenovaných.Bratrovi když jsem řekla co bych koupila,taky bych se netrefila.
Druhýmu bratrovi bych se taky netrefila do značky a vkusu.
Takže bylo na místě říct co kdo používá a dle toho se zařídit.A nejsou to zrovna nejlevnější veci,levnějšími se člověk nezavdeci.
A teď babo raď.
Taky si dárky nedávejte a zazpívejte si koledy ![]()
Ale nevnucuj svůj přístup lidem, kteří si radování i možnost být obdarováni užívají
Já se těším jak malej harant a nakupování dárků miluju. ![]()
@warita píše:
ja to teda pochopila spis tak, ze i kdyby se snazila, tak do vkusu by se jim netrefila. To by ji asi museli primo rict, co presne si prejou a vetsina lidi si pod darkem predstavuje prekvapeni, cili by to postradalo smysl.My s manzelem si na prekvapeni nehraje. No… spis ja, nemam to rada. Protoze prekvapeni znamena skoro jiste zklamani. Nikdo mi do hlavy nevidi, aby vedel, co presne chci a hlavne, zda se mi to bude po esteticke strance libit. Mam dost vytribeny vkus a trefit se do nej je umeni.
Moje řeč.Pochopila jsi to spravně. ![]()
@Bábrdl píše:
Taky si dárky nedávejte a zazpívejte si koledyAle nevnucuj svůj přístup lidem, kteří si radování i možnost být obdarováni užívají
Já se těším jak malej harant a nakupování dárků miluju.
Jo,když víš,že se jim zavdecis tak potom můžeš milovat nakupování dárků.Pokud by si nakupovala s nadšením a potom se dozvěděla,že si dárky netrefila tak je to spíše o zklamání.
@Bábrdl píše:
Taky si dárky nedávejte a zazpívejte si koledyAle nevnucuj svůj přístup lidem, kteří si radování i možnost být obdarováni užívají
Já se těším jak malej harant a nakupování dárků miluju.
A pocit když nakupujes s láskou a potěšením,co by tě potěšilo,máš za to,že tím koupeným dárkem potesis a pak jen vidíš,ten zklamaný obličej bez úsměvu,že ses netrefila.
A pak si příště užívej nakupování…úžasný
@Janiiska píše:
Jo,když víš,že se jim zavdecis tak potom můžeš milovat nakupování dárků.Pokud by si nakupovala s nadšením a potom se dozvěděla,že si dárky netrefila tak je to spíše o zklamání.
Chápu, to je nemilé. ![]()
Ale tvoje otázka zní „Proč kupovat dárky dospělým.“
Pokud nemáte dobré vztahy, dárky vyžadují a pak se ošklíbají, je to blbý. Nicméně často si lidé tak dělají radost.
Nakonec, když jsou nespokojení na Vánoce, byli by nespokojení i jindy.
Předloni jsem taky ráda kupovala s láskou a nadšením jak potesim,za to se mi dostalo jen výraz obdarovaného zklamání bez úsměvu.
@Bábrdl píše:
Chápu, to je nemilé.![]()
Ale tvoje otázka zní „Proč kupovat dárky dospělým.“
Pokud nemáte dobré vztahy, dárky vyžadují a pak se ošklíbají, je to blbý. Nicméně často si lidé tak dělají radost.
Nakonec, když jsou nespokojení na Vánoce, byli by nespokojení i jindy.
Asi tak ![]()
@Janiiska píše:
Něco jinýho by bylo necháme to na tobě.Ale tu značku nepoužívá,to nenosí,takže kdybych všem koupila dle sebe,leželo by jim to doma nenošené,nepoužívané.Nepisu o rodičích.
Kdybys tohle napsala hned v úvodu, tak by to pochopil každý ![]()
@Janiiska píše:
Předloni jsem taky ráda kupovala s láskou a nadšením jak potesim,za to se mi dostalo jen výraz obdarovaného zklamání bez úsměvu.
Já jsem to zabalila v moment,když mě bývalá tchýně oznámila,že ty krásný keramický nože dala dceři neb ona je víc využije. Moc mě to mrzelo.
@Janiiska píše:
Tak to jsou nevychovani snobi ![]()
@arinecka píše:
Kdybys tohle napsala hned v úvodu, tak by to pochopil každý
Ktomu jsme se dopracovali až později. ![]()