Vánoce - proč dárky dospělým?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
4.11.18 16:31
@Janiiska píše:
Tu radost člověk ostatním může udělat i během roku,ne jen k Vánocům.

Pro mne dárky k Vánocům prostě patří.
Dětem taky můžeš „dělat radost celý rok“. ;)

Oni tihle lidé, co říkají, že nepotřebují Vánoce, aby dávali někomu dárky, nepotřebují Dušičky, aby upravili hroby a zavzpomínali, nepotřebují výročí, aby kupovali kytky a udělali si hezký večer, většinou „po celý rok“ stejně na hroby, dárky a hezké večery kašlou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.11.18 16:31
@cilly píše:
Ale prd, oni mají přece vyborne vztahy. :mrgreen:

ja to teda pochopila spis tak, ze i kdyby se snazila, tak do vkusu by se jim netrefila. To by ji asi museli primo rict, co presne si prejou a vetsina lidi si pod darkem predstavuje prekvapeni, cili by to postradalo smysl.

My s manzelem si na prekvapeni nehraje. No… spis ja, nemam to rada. Protoze prekvapeni znamena skoro jiste zklamani. Nikdo mi do hlavy nevidi, aby vedel, co presne chci a hlavne, zda se mi to bude po esteticke strance libit. Mam dost vytribeny vkus a trefit se do nej je umeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.11.18 16:33
@warita píše:
ja to teda pochopila spis tak, ze i kdyby se snazila, tak do vkusu by se jim netrefila. To by ji asi museli primo rict, co presne si prejou a vetsina lidi si pod darkem predstavuje prekvapeni, cili by to postradalo smysl.My s manzelem si na prekvapeni nehraje. No… spis ja, nemam to rada. Protoze prekvapeni znamena skoro jiste zklamani. Nikdo mi do hlavy nevidi, aby vedel, co presne chci a hlavne, zda se mi to bude po esteticke strance libit. Mam dost vytribeny vkus a trefit se do nej je umeni.

Tento problém řeším tím, že manželovi přesně označím, z čeho má vybírat (většinou kupuje šperky). tak mám jistotu, že se mi to bude líbit a zároveň v tom bude jeho rozhodování a moje překvápku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 16:34
@arinecka píše:
To je pak těžký no :nevim: Takže pokud jsou na tom tak že buď musí být dárek luxusní a tobě to finance nedovolují tak bych to udělala taky pro dospělé bez dárků, jinak by to asi nešlo :nevim:

Něco jinýho by bylo necháme to na tobě.Ale tu značku nepoužívá,to nenosí,takže kdybych všem koupila dle sebe,leželo by jim to doma nenošené,nepoužívané.Nepisu o rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.11.18 16:35
@Janiiska píše:
Takže dámy.Pred chvílí jsem se bavila s rodinou.
Dárky,které jsem si tipla,že bych jim koupila,nepoužívají.
Brala jsem to podle sebe.
Kosmetika kterou používám já,švagrová nepoužívá.Ani žádnou značku z jmenovaných.Bratrovi když jsem řekla co bych koupila,taky bych se netrefila.
Druhýmu bratrovi bych se taky netrefila do značky a vkusu.
Takže bylo na místě říct co kdo používá a dle toho se zařídit.A nejsou to zrovna nejlevnější veci,levnějšími se člověk nezavdeci.
A teď babo raď. :think:

Taky si dárky nedávejte a zazpívejte si koledy :mrgreen:

Ale nevnucuj svůj přístup lidem, kteří si radování i možnost být obdarováni užívají :nevim: Já se těším jak malej harant a nakupování dárků miluju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 16:36
@warita píše:
ja to teda pochopila spis tak, ze i kdyby se snazila, tak do vkusu by se jim netrefila. To by ji asi museli primo rict, co presne si prejou a vetsina lidi si pod darkem predstavuje prekvapeni, cili by to postradalo smysl.My s manzelem si na prekvapeni nehraje. No… spis ja, nemam to rada. Protoze prekvapeni znamena skoro jiste zklamani. Nikdo mi do hlavy nevidi, aby vedel, co presne chci a hlavne, zda se mi to bude po esteticke strance libit. Mam dost vytribeny vkus a trefit se do nej je umeni.

Moje řeč.Pochopila jsi to spravně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 16:38
@Bábrdl píše:
Taky si dárky nedávejte a zazpívejte si koledy :mrgreen:Ale nevnucuj svůj přístup lidem, kteří si radování i možnost být obdarováni užívají :nevim: Já se těším jak malej harant a nakupování dárků miluju. :mavam:

Jo,když víš,že se jim zavdecis tak potom můžeš milovat nakupování dárků.Pokud by si nakupovala s nadšením a potom se dozvěděla,že si dárky netrefila tak je to spíše o zklamání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 16:43
@Bábrdl píše:
Taky si dárky nedávejte a zazpívejte si koledy :mrgreen:Ale nevnucuj svůj přístup lidem, kteří si radování i možnost být obdarováni užívají :nevim: Já se těším jak malej harant a nakupování dárků miluju. :mavam:

A pocit když nakupujes s láskou a potěšením,co by tě potěšilo,máš za to,že tím koupeným dárkem potesis a pak jen vidíš,ten zklamaný obličej bez úsměvu,že ses netrefila.
A pak si příště užívej nakupování…úžasný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.11.18 16:45
@Janiiska píše:
Jo,když víš,že se jim zavdecis tak potom můžeš milovat nakupování dárků.Pokud by si nakupovala s nadšením a potom se dozvěděla,že si dárky netrefila tak je to spíše o zklamání.

Chápu, to je nemilé. :think:

Ale tvoje otázka zní „Proč kupovat dárky dospělým.“

Pokud nemáte dobré vztahy, dárky vyžadují a pak se ošklíbají, je to blbý. Nicméně často si lidé tak dělají radost.

Nakonec, když jsou nespokojení na Vánoce, byli by nespokojení i jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 16:45

Předloni jsem taky ráda kupovala s láskou a nadšením jak potesim,za to se mi dostalo jen výraz obdarovaného zklamání bez úsměvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 16:47
@Bábrdl píše:
Chápu, to je nemilé. :think:

Ale tvoje otázka zní „Proč kupovat dárky dospělým.“

Pokud nemáte dobré vztahy, dárky vyžadují a pak se ošklíbají, je to blbý. Nicméně často si lidé tak dělají radost.

Nakonec, když jsou nespokojení na Vánoce, byli by nespokojení i jindy.

Asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33543
4.11.18 16:52
@Janiiska píše:
Něco jinýho by bylo necháme to na tobě.Ale tu značku nepoužívá,to nenosí,takže kdybych všem koupila dle sebe,leželo by jim to doma nenošené,nepoužívané.Nepisu o rodičích.

Kdybys tohle napsala hned v úvodu, tak by to pochopil každý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
4.11.18 16:54
@Janiiska píše:
Předloni jsem taky ráda kupovala s láskou a nadšením jak potesim,za to se mi dostalo jen výraz obdarovaného zklamání bez úsměvu.

Já jsem to zabalila v moment,když mě bývalá tchýně oznámila,že ty krásný keramický nože dala dceři neb ona je víc využije. Moc mě to mrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
4.11.18 16:54
@Janiiska píše:

Tak to jsou nevychovani snobi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 16:57
@arinecka píše:
Kdybys tohle napsala hned v úvodu, tak by to pochopil každý :mrgreen:

Ktomu jsme se dopracovali až později. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová