Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
Ale ve třiceti už je dospělý ne? Podle logiky zakladatelky dospělý je bez nároku. Takže do 18 a konec. Nebo dřív, když nevěří na Ježíška. Takže třeba do deseti. To je výhodný!
to je dobrý, to letos ušetřím
dostane jen šestiletá
Apropos nechce někdo levně dárky pro dvanáctiletou? Mám je tedy navíc, mohla bych levně prodat ![]()
@hanka.br. píše:
Spíš bude jenom líná někomu kupovat dárky.
Takže dámy.Pred chvílí jsem se bavila s rodinou.
Dárky,které jsem si tipla,že bych jim koupila,nepoužívají.
Brala jsem to podle sebe.
Kosmetika kterou používám já,švagrová nepoužívá.Ani žádnou značku z jmenovaných.Bratrovi když jsem řekla co bych koupila,taky bych se netrefila.
Druhýmu bratrovi bych se taky netrefila do značky a vkusu.
Takže bylo na místě říct co kdo používá a dle toho se zařídit.A nejsou to zrovna nejlevnější veci,levnějšími se člověk nezavdeci.
A teď babo raď. ![]()
@Janiiska píše:
Kosmetika kterou používám já,švagrová nepoužívá.Ani žádnou značku z jmenovaných.Bratrovi když jsem řekla co bych koupila,taky bych se netrefila.
Takže bylo na místě říct co kdo používá a dle toho se zařídit.A nejsou to zrovna nejlevnější veci,levnějšími se člověk nezavdeci.
A teď babo raď.
Pokud by si mi někdo řekl jen tak o né zrovna 2× levnou věc k Vánocům a ja bych věděla, že se nezavděčím něčím „levným“, byť by to bylo třeba od srdce a nebyl to vyloženě vrchol nevkusu a kýče..poslala bych dotyčného asi do zadele.
Ale vždyť přeci nejde jen o dárky, ne?
Ty to chápeš a tvá rodina ne? Asi bys je měla poučit. Nebo se na ně vykašli a není co řešit. ![]()
@Janiiska píše:
A teď babo raď.
A oni mají všichni nějak brutálně vyhrazený vkus že by je fakt nepotěšilo nic z toho co bys jim koupila? Švagrová jak na potvoru nepoužívá značku jako ty ani jinou jmenovanou, bratrovi by ses taky do vkusu netrefila? No, to je pak težký. Tak je to pak o domluvě aby každý dostal co chce a nebyl zklamaný. To přece nemusí stát tisíce
Tak si každý napište ježíškovi a pak to bude ok ![]()
My si díkybohu dáváme dárky všichni. Děti i dospělí. Manželovi nadělím praktické věci, co by si sám nekoupil a přesto je rád využije. A v rodině si dáváme spíš menší věci, drobnosti, co potěší. A každý rok se účastním ván. kolotoče, s dětmi jsme se loni zapojili do akce „Ježíškova vnoučata“. Letos to bude doufám v podobném duchu. Myslím si, že vánoce jsou nejen o setkávání, ale i o těch dárcích. ![]()
@Janiiska píše:
A teď babo raď.
Tak my si treba uplne takhle vsichni darky nedavame.. Jakoze svagr atd. Se segrou jsme to utly kdyz uz jsme mely obe deti.. Do ty doby jsme si davali navzajem jen treba sampon
ale to nam zustalo od doby co jsme prestaly verit na jeziska ![]()
Ale mezi sebou si uz darky nedavame, ale rodicum a babicce a dedovi jo, ikdyz babička a deda uz nam ne, maji 6 pravnoucat, 4 vnoucata s partnery, dve deti s partnery a to uz by bylo na ne fakt moc..
Ale je to na kazdym jak si to nastavi, se domluvte, ze si sourozenci davat nebudete a proste jen rodicum,prorodicum.. kdyz jim neni nic dost dobry ![]()
@Janiiska píše:
Mě to nezajímá,jsi v mojí diskuzi.
Pleskni si na ni ceduli REZERVACE (pro vy vole né)
@Janiiska píše:
A teď babo raď.
a neměla by ses teď nahlásit? Odbíháš od tématu, když chceš rady s dárky ![]()
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.
hele, nazev tve diskuze me vybidl k zamysleni. Ano, je to tak, nepotrebuju, aby mi nekdo neco kupoval. Muzu si koupit vsechno sama, finance mam..... ALE: casto si vzpomenu, ze by treba bylo fajn si koupit XY (ted napriklad jsem si nechala na narozeniny koupit litinovou panev). Jasne, ze bych si to mohla koupit sama, co mi brani? Ale malokdy clovek udrzi tu myslenku natolik dlouho, aby si vzpomel jeste treba vecer a podival se na internet a koupil to. Proste, behem dne se zapomene a dny ubihaji a stavaji se z nich mesice a ta panev jeste furt neni doma.
Jinymi slovy, vanoce jsou takova prilezitost, kdy se neco kupuje. Clovek se zamysli, co potrebuje nebo „potrebuje“, necha to treba na sebe pusobit par tydnu a pak rekne partnerovi: hele, udelalo by mi radost toto a toto. Dekuju.
Jinak, ted jak nad tim premyslim, mam rada vylozene prakticke darky, ktere si prosim pekne sama vybiram. Nemam rada prekvapeni, trefit se totiz do meho vkusu ci rozpolozeni neni jednoduche.
@Janiiska píše:
A teď babo raď.
Tak kosmetiku bych asi moc zrovna nekupovala, kdyz nevim, co pouzivaji (ja to teda v rodine vim) - myslim kremy, parfemy (kazdemu voni neco jineho),…ale treba sprchac preci vyplaca kazdy, kdyz to vylozene nesmrdi
a pokud ti nekdo na Vanoce rekne, ze je zklamany a netrefila ses mu do vkusu a jeste drahym darkem…sorry, ale to je nevychovanost
to se kdyz nekdo ohrnuje nos, ze je to levne…i kdyby se mi to sebevic nelibilo, podekuju. Mne by to teda moc mrzelo, kdyby to nekdo rekl mne…a nevim, my si treba se svagrovci a tak nedavame veledaryy tak nevidim duvod kupovat nejak drahe darky
![]()
Navic jasne…co fakt potrebuju si koupim, ale vim, ze je plno veci, co „potrebuju“ a libi se mi
a teda nejsem milionar abych si kupovala vse co vidim a co se mi libi
kolikrat se behem roku zminim, co se mi libi, stejne tak manzel…pak si treba nevzpomenu a najdu to pod stromeckem a potesi to ne? Ze si ten druhy vzpomnel
to same naopak ![]()
@Janiiska píše:
A teď babo raď.
Cela rodina jsou nafoukanci nevdecni? Vsichni maji nosanek hore? Tomu se ani nechce verit.
@lucenka píše:
a neměla by ses teď nahlásit? Odbíháš od tématu, když chceš rady s dárky
@lucenka píše:
a neměla by ses teď nahlásit? Odbíháš od tématu, když chceš rady s dárky
Je to JEJI diskuze, už to tu psala asi 10×.
![]()