Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@laducha píše:
Já nemám překvapení ráda, je mi fuk, jestli pod větví něco najdu. Letos jsme se v rodině domluvili, že dárky dostanou jen děti, takže moje nejmladší dcera a ségřin vnuk. A ani to se nebude přehánět.
Souhlasili kupodivu všichni, stejně je to jen přelívání peněz z rodiny do rodiny.
Kdyby bylo na mně, Vánoce zruším úplně, držíme to jen kvůli dětem.
To je ono ![]()
@Markéta80 píše:
příjem má nebo si měl šetřit takže peněz má dost. Navíc je dospělý tak stačí že si sednete vedle sebe
Ale at vedle sebe nesedi prilis dlouho, to by taky nebylo dobre ![]()
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.
Nevidim nic spatneho na tom, kdyz si dospeli nedavaji darky, pokud s tim proste vsichni souhlasi. My si davama. Davame si drobnustky pro radost - jako treba lahev dobreho vina, cokoladu, nalozene olivy nebo treba nejaky hrnecek atd…A nebo si davame spolecny cas. Takze ja treba dostavam od dospele dcery poukaz pro dva na den v laznich nebo na obed v restauraci a tam jdu pak s ni
Nic jineho si nedavame . Na co ? Co kazdy potrebuje, si koupi sam.
@Janiiska píše:
To je ono
Ale ve skutečnosti chci říct, že si každý může Vánoce zařídit po svém. ![]()
@vokishka píše:
Taky jsem na vážkách, manžel je na neschopence.
Ma prijem od socialky, tak nic koupi si sam. Zvykacky bych mu mozna zabalila.
@Janiiska píše:
To je ono
Nejsi ty Grinch?
koukam, ze spravny je jen nazor ala nasnasim vanoce zrusme je ![]()
@laducha píše:
@Jana525 Tenhle model se mi líbí. Čas
No ale o tom to je.. Nikdo nepise ze si maj dospeli mezi sebou davat dary za tisice.. Staci drobnost pro radost.. I poukaz na tu veceri je porad darek ![]()
A to, ze si kazdej koupi co chce sam behem roku.. Jsou veci ktery si clovek jentak nekoupi ikdyz by si je pral
tak je super kdyz si toho protejsek vsimne a pak si to pod stromeckem rozbalis..
@Denisa56 píše:
Mně by zajímalo, jestli má zakladatelka na Vánoce ozdobený stromeček a k večeři bramborový salát s kaprem nebo řízkem. Protože když se to vezme kolem a kolem její logikou, tak tohle všechno si může během roku udělat taky, i cukroví může napéct třeba v červenci. Možná je to vlastně úplně mimo nějaké Vánoce držet a slavit, k čemu, že?![]()
A není ona ze spolku Jehonohy? Ty taky nesnáší Vánoce. ![]()
@cilly píše:
A není ona ze spolku Jehonohy? Ty taky nesnáší Vánoce.
Spíš bude jenom líná někomu kupovat dárky.
@hanka.br. píše:
Nebo ji je líto peněz. #chamtivka #sysel
@hanka.br. píše:
Nebo lakoma
.
@cilly píše:
A není ona ze spolku Jehonohy? Ty taky nesnáší Vánoce.
Což mi připomnělo toto, jsem se dneska pobavila