Vánoce - proč dárky dospělým?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16989
4.11.18 08:43

Pokud darky nechces, vyres si to ve sve rodine ;) a pokud dostanu neco co se mi nelibi nebo nehodi, podekuju a darek dalsi den proste schovam ;) A taky muzes napsat Jeziskovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
4.11.18 08:44

Dárky nosí Ježíšek,takže všem. Dospělým něco symbolicky,nebo jeden větší ( dražší) dárek. Často kupujeme něco k jídlu,něco co si třeba během roku běžně nekupujeme. To potěší vždycky. Já si klidně koupím něco pro sebe a pak si to zabalím pod strom. Má to jinou atmosféru, těším se až to rozbalím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.11.18 08:46

@Kelsey jedna z našich koček je úplně příšerná. Každý rok se cpe jehlicim, pak se pozvraci v rohu a za pár hodin jde na další rundu. Teď máme ještě stene, tak se ohromně těším na jeho názor na stromek 8) o tom, že už nemám jedinou skleněnou ozdobu, protože je havěť poschazovala ani nemluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
4.11.18 08:48
@Janiiska píše:
To je smutné,že na lidském štěstí radosti na vánoce záleží na věci,ne na přítomnosti a zdraví toho blízkého.

Prekrucujes to, nedocetla jsem ani první stranku a vidím dle tvých reakcí, že jsi přišla vnutit svůj nazor i když se ptás na nazor ostatnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:48
@andelka83 píše:
Dárky nosí Ježíšek,takže všem. Dospělým něco symbolicky,nebo jeden větší ( dražší) dárek. Často kupujeme něco k jídlu,něco co si třeba během roku běžně nekupujeme. To potěší vždycky. Já si klidně koupím něco pro sebe a pak si to zabalím pod strom. Má to jinou atmosféru, těším se až to rozbalím..

S tímhle souhlasím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:49
@medunka23 píše:
Prekrucujes to, nedocetla jsem ani první stranku a vidím dle tvých reakcí, že jsi přišla vnutit svůj nazor i když se ptás na nazor ostatnich.

Nepřišla,je to přece každýho věc,píšu jen svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
4.11.18 08:49
@terinka4444 píše:
proč stromek a cukroví, na to bych se taky vybodla, to je taky konzumní, koukej, kolik stojí stromky, jak se ničí příroda, cukroví není zdravé, takže nic, Vánoce zakázat. A dárky dávat v průběhu roku, to totiž není konzumní, když to není na Vánoce, a sladký žrát taky v průběhu roku :mrgreen:

a jestě chudáci kapříci, že? :roll: a všichni si z humbuku kolem vánoc jen mastí kapsy a vlastně i to setkání rodiny je přetvářka a faleš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.11.18 08:53
@Tichošlápek píše:
@Kelsey jedna z našich koček je úplně příšerná. Každý rok se cpe jehlicim, pak se pozvraci v rohu a za pár hodin jde na další rundu. Teď máme ještě stene, tak se ohromně těším na jeho názor na stromek 8) o tom, že už nemám jedinou skleněnou ozdobu, protože je havěť poschazovala ani nemluvím

Mi prave sezral vsechny kvitka. Ma kocici travu. Jeho to zelene laka. Strom bude asi jasny. Ale zase po nem nesplha.
Ozdoby mame plastove, vzdycky v Ikee poridim aktualni hit. To si sunda jednu, dve banky a je spokojeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
4.11.18 08:53
@Janiiska píše:
A kolika lidem udělá radost dárek vánoční cukroví? :think: Předminulý rok jsem koupila dárky,které dva lidi z rodiny nepotěšil,protože to nebyl dárek v hodnotě 1000 korun.

no stařence v pečovatelským domě jo a velkou :nevim: ale to je přece jedno za kolik je to peněz a jestli ten obdarovanej řeší ceu, tak to je blb :nevim: za Dickense si chudí dávali jablka, pokud se jim poštěstilo a byli šťastní jak blechy. a že jsou dnes lidi rožežraní je pravda no. no pak vidíš na netu, selfíčka s novýma mobilama a nevím čím. :think: ale to je věc každýho, když na to mají a jsou tak zvyklí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:55
@Kelsey píše:
Mi prave sezral vsechny kvitka. Ma kocici travu. Jeho to zelene laka. Strom bude asi jasny. Ale zase po nem nesplha.
Ozdoby mame plastove, vzdycky v Ikee poridim aktualni hit. To si sunda jednu, dve banky a je spokojeny.

Jak to souvisí s tématem diskuze? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
4.11.18 08:56
@malá_holka píše:
ty kráso a co lidi co nemaj děti? jako jen stromek a šlus? :nevim: já dárky miluju a miluju je dávat ostatním. a co třeba opuštění lidi, myslíš, že by jim neudělalo radost, že je někdo obdaruje třeba blbou krabičkou cukroví, nebo že dá někdo bezďákovi vatovou bundu? :nevim: si slav vánoce jak chceš, po svým a klidně bez dárku a za každou cenu to necpi ostatním jako jedinej správnej směr, co by se měl. to je na houno :nevim:

nereaguji přímo na tvůj příspěvek, vím, že není zakladatelky, ale i s ním souhlasím. Původně jsem ani nechtěla psát, přišla mi to jako k ničemu, ale přijdeš mi zakladatelko povrchní, nespokojená a zapšklá, nezblob se na mě :D . Dárky dáváme sice už dříve během, každý si řekne, co by si přál, a dárek dostane + u vánočního stromečku jako překvapení hezký malý dáreček, který i dospělého rozzáří, je to fakt krásné, a kór bereme na vánoce naši hooodně starou babičku, takže je fakt hezké když je překvapena a dojmuta, že na ni myslíme :nevim: :nevim:
JÁ ŘÍKÁM, ŽE I V NÁS V DOSPĚLÝM JE KOUSEK DÍTĚTE, NO HOLKY NEŘÍKEJTE, ŽE NEMILUJETE PŘEKVAPENÍ? :lol: :lol: :mrgreen:
U nás jsou vánoce o tom sejít se na štědrý den nejužší rodina, být spolu, popovídat si, udělat právě na štědrý den radost a BÝT HLAVNĚ SPOKOJENÝ a ŠŤASTNÝ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12575
4.11.18 08:57
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.

Ne vsichni dospeli se setkavaji a ne vsichni maji.deti a i co maji to jako vysvetlit detem, ze deti darky.dostanou a rodice ne? 8o 8o no a kdyz to vezmes do dusledku tak Jezisku dle Bible davali darky vsichni..rada davam darky i rodicum, priteli a to i drahe a taky je dostavam protoze maji radost proc by nemeli? ;) Nevim proc te.to tak prudi zakladatelko, jestli nemas penize tak v tom, ale nehledej v tom ctnost ze se maji lide jen setkavat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.18 08:58

@Kelsey a který prosím tě? Já dám klidně pár tisíc, protože já chci ozdobit strom na začátku prosince, ale to mi nevydrží žádný živý pak do Vánoc. Jenže jsem nenarazila na hezký umělý. A ještě se trochu bojím, že vyhodím spoustu peněz za umělý a pak budu smutná, že nemám živý :mrgreen: ale zase takhle ho zdobíme až kolem 15. aby prostě vydržel a to je málo času se stromkem :mrgreen: loni jsem přestala topit v obýváku, mrzla jsem, neodstranila špičku, rosila a stejně ten stromek schnul před očima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 09:00
@lilith1 píše:
Ne vsichni dospeli se setkavaji a ne vsichni maji.deti a i co maji to jako vysvetlit detem, ze deti darky.dostanou a rodice ne? 8o 8o no a kdyz to vezmes do dusledku tak Jezisku dle Bible davali darky vsichni..rada davam darky i rodicum, priteli a to i drahe a taky je dostavam protoze maji radost proc by nemeli? ;) Nevim proc te.to tak prudi zakladatelko, jestli nemas penize tak v tom, ale nehledej v tom ctnost ze se maji lide jen setkavat. :roll:

Peníze mám,o to se neboj.Tady šlo o to,proč se dávají dárky dospělým.Nic o penězích jsem nepsala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
4.11.18 09:00
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.

Vsak to tak dělej, nikomu dárek dávat nemusíš. Já tem nejbližším dávám a budu dávat klidne do 80ti :lol: a sama dárky strašně ráda dostávám, to překvapení a radost, balíčky pod stromečkem… :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová