Vánoce - proč dárky dospělým?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7712
4.11.18 08:07
@Poison Eve píše:
Ovsem to Avlin nepsala. Prisla sis moralne povysene odplivnout na tema „jak jsou vsichni konzumni o Vanocich“?

Asi tak…taky mi to tak prijde… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210

@Janiiska Vánoce snad nejsou povinnost, ty si udělej jaké chceš, třeba bez dárků… Jak to mají ostatní ti může být jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
@Tichošlápek píše:
Pak kdo je tu povrchní, když ti radost z vánoc pokazí dárek, který se úplně netrefil :lol: jde o myšlenku za věcí a navíc překvapení a možnost, že mně překvapí něco, co by mne ani nenapadlo si pořídit

Jenže já od nikoho žádný dárek nechci.Me udělá radost,že ten člověk je mezi námi a zdravý,tohle je větší hodnota,než dárek věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.11.18 08:08
@Janiiska píše:
Věk taky na co,člověk koupi dárek,který bude nevhodný a radost je pryč.

Proc si kysela :roll:
U nas i kdybych dostala nevhodny darek, tak jsem spokojena. Neni to totiz o darcich a jejich hodnote. Ja davam darky vhodne, ktere vzbuzuji radost. Mam rok na to, abych zkombinovala znalost rodicu a tchanu a manzela s aktivnim nadlouchanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.11.18 08:09
@Janiiska píše:
Jenže já od nikoho žádný dárek nechci.Me udělá radost,že ten člověk je mezi námi a zdravý,tohle je větší hodnota,než dárek věc.

A nejvic te se.re, ze musis kupovat ty, vid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2625

@Janiiska moc se v tom rypes. Neres jak to dela zbytek republiky,proste si to doma nastav jak to vyjovuje vam. Ja jsem doma zakazala davani darku uz nekolik let zpet. Pulka rodiny byla nastvana,ze nemuze utracet a dalsi pulka nadsena,ze nemusi nic shanet. Dokud v rodine nebudou male deti,tak se darky resit nebudou. Mne ty konzumni vanoce,tak jak jsou nastaveny ve vetsine domacnosti taky nevyhovuji,ale nic s tim nenadelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
@Janiiska píše:
Jenže já od nikoho žádný dárek nechci.Me udělá radost,že ten člověk je mezi námi a zdravý,tohle je větší hodnota,než dárek věc.
:roll: :roll: :roll: tak ale to ti snad udela radost cely rok ne? A ne jen na Vanoce…tak nikomu darky nedavej a zadnej neprijimej. Absolutne te nechapu, co tady tim sledujes :roll: kazdy, at si to udela, jak mu to vyhovuje ne?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389

@Janiiska to je pěkně blbý, já mám taky radost že manžel si dal tu práci s výběrem ;) nevidim jediný důvod si s manželem dárky nedávat. Vždyt je to hezké rozbalit a nevědět co tam je. Co chci si klidně koupím sama. Tak Ty si to zařiď a nic si s nikým nedávej ale proč hned plošně? Já dárky ráda ;) a měnit to fakt nebudu. Od manžela za ty roky co jsme spolu se ještě nestalo že by mne dal nevhodný dárek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
@Poison Eve píše:
Ovsem to Avlin nepsala. Prisla sis moralne povysene odplivnout na tema „jak jsou vsichni konzumni o Vanocich“?

Ne,přišla jsem si jen napsat svůj názor a uvahu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998

Já nikdy nevhodný dárek nedostala ani nedarovala. Tam se právě pozná, jaké ty vztahy jsou během celého roku, jak se lidé znají, vědí co jim udělá radost, myslí na sebe navzájem. Někdy je to spíš překvapení než nevhodnost dárku. Jedny vánoce se nám dospívajícího synovce podařilo oponožkovat :lol: designovýma ponožkama, ale dostal i jiné věci a byla to spíš sranda. A děti vyžadují abychom psali Ježíškovi také, píšeme za rodinu dopis. U nás nevhodné dárky dává jen extchýně, protože ta se o nikoho nezajímá a dává i dětem, to co by udělalo radost jí např. 5leté dítě asi nepotěší 8kg balení pracího prášku :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.11.18 08:10
@Janiiska píše:
A co když to bude nevhodný dárek,který nepotěší? :think:

To soudis podle sebe, ze tobe se neco nelibilo a nepotesilo te to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.18 08:10
@Janiiska píše:
No co,tak si sama koupíš co potřebuješ,co tě potěší. :) Dětem bych řekla že Ježíšek nosí jenom dětem.

Však si jim to řekni. To je snad věc každé rodiny, jak si udělají Vánoce, ne? :lol:

• Citovat
  • Upravit
21311
4.11.18 08:11
@Janiiska píše:

Hele, jestli je to o tom, že na dárky nemáš nebo jsi škrt za ně utrácet, tak se s rodinou domluv, že jim dárky nedáš a žádné ani nechceš. Ale nemusíš moralizovat ostatním o lidských hodnotách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Janiiska píše:
To je smutné,že na lidském štěstí radosti na vánoce záleží na věci,ne na přítomnosti a zdraví toho blízkého.

to je naprosto čirá demagogie. Je to až hloupé, to co tvrdíš. Nejdůležitěkší věcí je zdraví, láska a pospolitost, to sna ví všichni, a myslím, že všichni si takové věci váží. Ještě víc ten, kdo o něco z toho už přišel nebo musí bojovat. Ale to se vůbec nevylučuje s tím, že k tomu všemu ještě mohou mít lidi radost z dárku, že můžu udělat radost dárkem, že ten magický čas, kterým Vánoce bezesporu jsou, ještě okořeníme dárkama. Mně úplně uniká, proč má někdo potřebu takových diskuzí a takových pro mne hloupých řečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
@Future.Me píše:
@Janiiska moc se v tom rypes. Neres jak to dela zbytek republiky,proste si to doma nastav jak to vyjovuje vam. Ja jsem doma zakazala davani darku uz nekolik let zpet. Pulka rodiny byla nastvana,ze nemuze utracet a dalsi pulka nadsena,ze nemusi nic shanet. Dokud v rodine nebudou male deti,tak se darky resit nebudou. Mne ty konzumni vanoce,tak jak jsou nastaveny ve vetsine domacnosti taky nevyhovuji,ale nic s tim nenadelas.

Jo :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová