Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janiiska píše:
O tom sem právě v úvodním příspěvku psala.Ze dárky dětem a starším,kteří si ještě nevidelávaji.
Je to první otázka,názor a úvaha.Ne rada,co by měli ostatní dělat.
Tobe bych nadelila specialni darek…kurz ceskeho jazyka ![]()
@Aspera píše:
Přesně tak. Malé děti pak budou řešit, že někdo zlobil, někdo ne. Setkáváme se i během roku, nejen na vánoce, zveme se na oběd o víkendu, abysme si popovídali, tak na vánoce přidáme i dáreček. Pejsci u nás taky čekají na dáreček, už ví, že jak se zdobí stromeček, že večer bude dobrota. Nekupujeme nijak drahé dárky, ale něco pro radost.
Moc to žereš
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.
To jo,ale u vidím jak mají pod vánočním stromkem dcery a jak se ptají, jestli já ,tatínek a babička co žijí ve společné domácnosti zlobili, že jako nic nedostali, ta menší když píše Ježíškovi tak tam připíše pro maminku a co myslí, že bych potřebovala atd… když chodila do školky, nakreslila a napsala pro mámu,tátu atd… takže její dops s objednávkou i pro nás ![]()
Tobě by měli rodiče nadělit kurz českého jazyka.
My si mezi sebou dáváme dárky rádi. Rádi si totiž děláme radost
A představ si, že si je posíláme i na vzdálenost několika tisíc kilometrů ![]()
@lucenka píše:
Tobě by měli rodiče nadělit kurz českého jazyka.
My si mezi sebou dáváme dárky rádi. Rádi si totiž děláme radostA představ si, že si je posíláme i na vzdálenost několika tisíc kilometrů
Taky kazdy rok posilame Jeziska postou do UK.
@Janiiska Tak děti mohou něco vyrobit (namalovat, vystříhat, upéci..), ty starší pak mohou dostat symbolickou stovku na dospělého v rodině a koupit mu, co si myslí, že by ji potěšilo, je to i o tom vymyslet to..K nám na začátek adventu jezdí známý, dárky si nedáváme, ale ráda peču cukroví a je moc potěší si krabici odvest
Být teda ingredience nejsou celkové nic levného..oni nám zase vozí po doma vyrobeny adventní věnec a svicinky..Je to hezké a milé..vždycky..
@ivoun To by byl celkem užitečný dárek, ale ten by si měla pokud možno zařídit i sama a nečekat, až jí ho někdo nadělí pod stromeček.
Příspěvek upraven 04.11.18 v 11:39
Dárky by měly udělat radost, člověk by si měl dát tu práci a popřemýšlet, co by toho druhého potěšilo, co má rád atd. Bohužel dnešní přesycená doba, kdy má každý všeho plnou řiť, tomu moc nepřeje.
@eva valoi píše:
Dárky by měly udělat radost, člověk by si měl dát tu práci a popřemýšlet, co by toho druhého potěšilo, co má rád atd. Bohužel dnešní přesycená doba, kdy má každý všeho plnou řiť, tomu moc nepřeje.
Přesně tak
![]()
@eva valoi myslim, ze tady to nehrozi
to totiz pise telefon nebo pc sam…nebo pise rychle ![]()
@ivoun píše:
@eva valoi myslim, ze tady to nehrozito totiz pise telefon nebo pc sam…nebo pise rychle
@Janiiska píše:
Malé děti jsou zaujaty darkama,ne jestli někdo zlobil.
A kolem 5-6 let, kdy už jsou schopní sledovat co se děje kolem a ještě věří?
@Aspera píše:
A kolem 5-6 let, kdy už jsou schopní sledovat co se děje kolem a ještě věří?
Proboha,vždyť si dělejte co chcete.
![]()