Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si taky s kolegy píši a nemám pocit, že bych tím rozbíjela můj nebo jejich vztah. Píšem si teda převážně pracovně, ale o dětech, plánech na víkend a podobných věcech taky. O co mu může jít:
Ahojky, ![]()
s dovolením se připojím k této diskuzi a sdělím jen svůj zážitek.
Když nastane taková situace, vždy je jasné, že tomu chlapovi jde jen o sex a nějaké to povyražení. Do téhle situace jsem se dostala i já, ale „chyba lávky“. ![]()
SMSky i občasné volání trvá už nějakých víc jak 10 let a vyklubal se z toho hezký kamarádský vztah…podotýkám, že bez sexuálních radovánek. Ale hned od začátku jsem hlásala, že k ničemu kromě psaní a vyměňování si názorů a životních bolístek nedojde. Šlo jen o to, vyslechnout a trošku podpořit člověka, který zrovna neprožíval úplně šťastné období. Dodnes jsme si vrbou navzájem. ![]()
Také jsem měla v té době vztah, nyní ho mám také, ale vůbec nic se nemění. Naopak, mému příteli jsem o tom řekla a onen kamarád to také sdělil své drahé polovičce, s kterou již nežil a nežije, ale kdykoliv potřebovali spolu něco pořešit, tak mu prostě jen neustále říkala, že ji jeho problémy nezajímají. Tak to jen chtěl probírat s někým jiným.
Nevím, možná mne za to odsoudíte, ale občas opravdu každý a každá z nás potřebuje probrat věci, které prostě s partnerem nebo rodinou rozebrat nejdou.
Děti nemám
, ale mám psa, na kterého se taky semtam zeptá.
A já se na oplátku zeptám na jeho děti i pejska a hrozně mě hřeje u srdíčka, že i o takových věcech jsme schopni se vypsat nebo vymluvit, aniž bychom narazili na intimní téma. Ale to jsme si opravdu vyjasnili hned zpočátku. ![]()
@blackmarse píše:
Ahojky,s dovolením se připojím k této diskuzi a sdělím jen svůj zážitek.
Když nastane taková situace, vždy je jasné, že tomu chlapovi jde jen o sex a nějaké to povyražení. Do téhle situace jsem se dostala i já, ale „chyba lávky“.
SMSky i občasné volání trvá už nějakých víc jak 10 let a vyklubal se z toho hezký kamarádský vztah…podotýkám, že bez sexuálních radovánek. Ale hned od začátku jsem hlásala, že k ničemu kromě psaní a vyměňování si názorů a životních bolístek nedojde. Šlo jen o to, vyslechnout a trošku podpořit člověka, který zrovna neprožíval úplně šťastné období. Dodnes jsme si vrbou navzájem.
Také jsem měla v té době vztah, nyní ho mám také, ale vůbec nic se nemění. Naopak, mému příteli jsem o tom řekla a onen kamarád to také sdělil své drahé polovičce, s kterou již nežil a nežije, ale kdykoliv potřebovali spolu něco pořešit, tak mu prostě jen neustále říkala, že ji jeho problémy nezajímají. Tak to jen chtěl probírat s někým jiným.
Nevím, možná mne za to odsoudíte, ale občas opravdu každý a každá z nás potřebuje probrat věci, které prostě s partnerem nebo rodinou rozebrat nejdou.
Děti nemám, ale mám psa, na kterého se taky semtam zeptá.
A já se na oplátku zeptám na jeho děti i pejska a hrozně mě hřeje u srdíčka, že i o takových věcech jsme schopni se vypsat nebo vymluvit, aniž bychom narazili na intimní téma. Ale to jsme si opravdu vyjasnili hned zpočátku.
Tomuhle rozumím, taky mám kamarády. Občas chlapi dokážou vyslechnout a podržet líp, než ženský. Ale když se zakladatelky ptali o co jde jí, tak se zmínila o pomstě něvěrnému manželovi a to už něco vysvětluje. To je to čemu nerozumím a evidentně nejsem sama.
@blackmarse píše:
Ahojky,s dovolením se připojím k této diskuzi a sdělím jen svůj zážitek.
Když nastane taková situace, vždy je jasné, že tomu chlapovi jde jen o sex a nějaké to povyražení. Do téhle situace jsem se dostala i já, ale „chyba lávky“.
SMSky i občasné volání trvá už nějakých víc jak 10 let a vyklubal se z toho hezký kamarádský vztah…podotýkám, že bez sexuálních radovánek. Ale hned od začátku jsem hlásala, že k ničemu kromě psaní a vyměňování si názorů a životních bolístek nedojde. Šlo jen o to, vyslechnout a trošku podpořit člověka, který zrovna neprožíval úplně šťastné období. Dodnes jsme si vrbou navzájem.
Děti nemám, ale mám psa, na kterého se taky semtam zeptá.
A já se na oplátku zeptám na jeho děti i pejska a hrozně mě hřeje u srdíčka, že i o takových věcech jsme schopni se vypsat nebo vymluvit, aniž bychom narazili na intimní téma. Ale to jsme si opravdu vyjasnili hned zpočátku.
Souhlasím s
Uživatel je feésM. Tohle je jiná situace, ty nepřemýšlíš co chce a co… Nemstíš se manželovi, přítel o tom ví. Taky jsem měla kamaráda, velice dobrého, ale fakt jsem ho nikdy nebrala jako pomstu někomu a nikdy jsem nepřemýšlela o co mu může jít atd, atd, protože jsme byli KAMARÁDI! ![]()
@Anonymní píše:
No když o tom teď tak přemýšlím, tak asi mám strach se ho zeptat, o co mu přesně jde. Kdyby naspal o něco víc, nevím, co bych udělala.
Ptá se, jaké mám plány na víkend, na týden, atd…setkání je vyloučeno, nemáme čas ani jeden
Tak se ho zeptej, co má na sobě a můžete si psát lechtivé sms, uvidíš, jak zareaguje. Myslím, že to oživí Tvůj sex. život s mužem. Jo flirt dělá divy. Ale každou sms maž a ne aby Ti psal mimo stanovenou dobu. ![]()
Ano, máš pravdu, nějaké „myšlenky na nevěru“ v tom kontextu také vnímám. Jen si myslím, že pisatelka to neodhadla úplně správně. Mám pocit, že ihned jí blesklo hlavou to, že by v tom mohla hrát roli případná nevěra. No, ale o tom jsem psala, že to samé jsem zažila já a také jsem psala, že tohle jsme si vyříkali ihned, co jsme si začali psát. ![]()
Totéž by měla udělat i ona sama, víc jí poradit nemůže žádná z nás. Akorát musí být jasné, z které strany to riziko nevěry hrozí. Dokážu pochopit, že se ženská dokáže pomstít nevěrou, protože, my ženské, když na to přijde a to si musíme přiznat, totiž dokážeme být mstivé, co si budeme dalece povídat. Jenže stejně se tím nic nevyřeší.
Pokud o nevěře smýšlím, tak už to vypovídá o tom, že čekám jen na tu příležitost.
Ale každého věc, já se držím zásad. ![]()
@dada12 Neboj, nikdo tu na tebe nezapomněl. Pořád o tobě víme a máme tě rádi. ![]()
To není mravokárání. To je osobní zkušenost z obou stran barikády.
Viděli jsme se tak 3× a mluvili spolu jednou.
Asi jsem to blbě napsala, ale nepíšu si s ním proto, abych v tom viděla oplatu za nevěru, to v žádném případě…ba naopak bych ani nechtěla, aby v tom on viděl něco víc než tohle…
@Anonymní píše:
Viděli jsme se tak 3× a mluvili spolu jednou.
Asi jsem to blbě napsala, ale nepíšu si s ním proto, abych v tom viděla oplatu za nevěru, to v žádném případě…ba naopak bych ani nechtěla, aby v tom on viděl něco víc než tohle…
Jo, ale pokud se ho na férovku nezeptáš, oč mu jde a nevyjasníte si to, pořád nebudeš vědět, na čem jsi. ![]()
Zítra se ho zeptám.
Jestli v tom chce víc, budu zklamaná…snad chce být jen kamarád…na dálku ![]()
@Anonymní píše:
Zítra se ho zeptám.
Jestli v tom chce víc, budu zklamaná…snad chce být jen kamarád…na dálku
No uvidíš, co se z něho vypadne. A myslím si, že ikdyž Ti napíše tu horší variantu, nemáš proč být zklamaná.
Aspoň budeš vědět, jak Tě vlastně bere a to je to nejdůležitější. Já jsem za takové „férovky“ ráda, protože se řídím tím, že „nevědomost zabíjí“… ![]()
Tak přeji hodně štěstí a neboj, svět se Ti určitě nezhroutí. ![]()
Je bych v psani o zivote a detech nevidela problem. Ani by mi to nevadilo v pripade manzela.
@blackmarse děkuju,já vím že ne, taky budu ráda až budu vědět, jak to vlastně má on
@Pudloslava když je to ve vší slušnosti, že…