Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ze si strhnou celou provizi vzdy, i pri stornu, jsem si precetl hned v jejichpodminkach a to o airbnb nic praktickeho (provize, zkusenosti, legislativa) nevim…
Pobavilo me jak tu nekťeri pisou ze pred tremi roky bylo vse OK, to jste to vazne znali uz tak davno a masivne pouzivali k pronajimani? Ja o nich slysel az nekdy v 2011 kdyz marketovali app do smartphonu…
Vzdyt uz je to kolos, inzerujici pres milion nabidek. Investorem je i Ashton Kutcher… Jak to vzniklo, zakladatele jeli do SF a nebyli spokojeni s ubytovanim a vymysleli tak v 2007 koncept: AirBedAndBreakfast.com (wifi postel a snidane)…
Od 8/2013 vyzaduji sken dokladu totoznosti ( coz overuje treti osoba jumio.com - a nikdo ted nevi kdo ma k datum pristup) a v soucasnosti je tó multimiliardovy business…
airbnb.com je dle trustpilot.com 2,4 z 10, tedy jen 24% no poctete si tam i na PissedConsumer.com ![]()
Ahoj, mám v plánu si pronajmout byt od hostitelky a kauci 3 najmy dopredu (což je dost penez!!) mám provest přes Airbnb. Nevím si rady, jsem studentka a bojim se, že prijdu o penize. Poradite prosim?
Kdyz se bojis, jdi do hotelu
to neni dost penez?
Kauci pozaduje hostitelka, tak zkus si predstavit situaci, ze se s ni domluvis primo, bez systemu a das ji tu kauci predem?
Rozdil je prece zrejmy, jako kdyz nakupujes na aukru (system hodnoceni) anebo pres annonci (zadne hdnoceni, neni si kde postezovat)…
Bohuzel vic neporadim, osobni zkusenost nemam.
Ahoj holky dá se na ně najít nějaký kontakt? Chceme si pronajmout byt psaly jsme na inzerát a ten člověk je z polska což jsme nevedely o byt máme velký zájem je tam taky kauce a vyřizují mu to airbnb a nechce se nám nikam nic posílat jen za prohlídku a bez záruky ![]()
Ahoj, taky jsem dostal první zkušenost s Airbnb a akorát jsem přišel openíze. Hledal jsem bydlení v Praze a našel jsem jeden slušnej za dobrou cenu. Paní jsme kontaktovali, chvilku jsme si psali a potom jsmese domluvily, že mi pošle klíče a já pošlu peníze a že transakci chce provézt přes Airbnb. Popsala mi, jak to funguje a já jsem jí důvěřoval. Poslal jsem peníze, ale transakce se nezdařila, protože jsem udělal chybu v IBAN. Psali mi ať pošlu peníze znovu, načež jsem je poslal a transakce se zdařila. Potom jsem psal majitelce a Airbnb, ale anijeden mi neodpověděl. Potom jsem jim ještě několikrát napsal, ale nedostal jsem žádnou odpověď a (12 000), které jsem poslal, tak s těmi ani nevím co se stalo).
Nemám z toho dobrý pocit a osobně si myslím, že jsem byl podveden a peníze už neuvídím. Stále čekám na odpověd, ale mám pocit, že marně, protože už jsou se mnou hotový.
Airbnb nedoporučuju, protože jsou to podvodníci a lháři. V žádném případě nepřistupujte na to, aby se transakce posílala skrze Airbnb, teda pokud o ně nechcete přijít jako já.
@George123 píše:
Ahoj, taky jsem dostal první zkušenost s Airbnb a akorát jsem přišel openíze. Hledal jsem bydlení v Praze a našel jsem jeden slušnej za dobrou cenu. Paní jsme kontaktovali, chvilku jsme si psali a potom jsmese domluvily, že mi pošle klíče a já pošlu peníze a že transakci chce provézt přes Airbnb. Popsala mi, jak to funguje a já jsem jí důvěřoval. Poslal jsem peníze, ale transakce se nezdařila, protože jsem udělal chybu v IBAN. Psali mi ať pošlu peníze znovu, načež jsem je poslal a transakce se zdařila. Potom jsem psal majitelce a Airbnb, ale anijeden mi neodpověděl. Potom jsem jim ještě několikrát napsal, ale nedostal jsem žádnou odpověď a (12 000), které jsem poslal, tak s těmi ani nevím co se stalo).
Nemám z toho dobrý pocit a osobně si myslím, že jsem byl podveden a peníze už neuvídím. Stále čekám na odpověd, ale mám pocit, že marně, protože už jsou se mnou hotový.
Airbnb nedoporučuju, protože jsou to podvodníci a lháři. V žádném případě nepřistupujte na to, aby se transakce posílala skrze Airbnb, teda pokud o ně nechcete přijít jako já.
Airbnb funguje velmi průhledně. Peníze na pobyt se strhávají z účtu až 24 hodin po nastěhování do pronajatého bytu. Žadné posílání klíčů neexistuje…Airbnb je jen firma co vytvořila systém na pronajímání nemovitostí mezi přímými majiteli. Airbnb používám již 3. rok a zatím nikdy žádný zádrhel.
@George123 Ahoj, a byl jsi na stránkách Airbnb - a tam jsi všechno zařizoval nebo ne?
My jsme přeposlaly airbnb jejich údajnou fakturu od nich vůbec nebyla a toho chlapa prověřují. ![]()
@A.Suky myslím, že někdo parazituje na jejich jméně - mám kolem spoustu lidí, kteří jinak necestují
Taky si myslím poděkovaly za upozornění mají jiný e.mail ze kterého kontaktují a peníze předem nechtějí…tohle jsem zrovna chtěla napsat…berou jim logo a píšou nesmysli
@George123 z jakeho mailu ti prisla faktura? Myslim si ze to jen pani chtela zakryt pres airbnb…prisel ti mail z office. airbnb@Europe?
Já jsem zkusil službu jako hostitel. První měl být Rus na 1 noc, z neznámých důvodů nepřijel. Dostal jsem peníze zadarmo.
Jako druhý - to měly být nějaké Francouzsky - neuměli prý moc anglicky, myslela si, že je to jen poptávka a žádala mě ta jedna, abych udělal storno nebo jestli nevím jak. Pokud bych udělal storno já, tak bych musel platit poplatky. Musela ho udělat ona. Zinkasoval jsem asi 2200 Kč, zadarmo, měly přijet na více nocí. Nastavoval jsem tam u nich už jiné podmínky. Myslím, že tam jsou 3 režimy, od nejpřísnějšího, kdy to strhne money dříve před odjezdem, po nejměkčí.
Třetí byl pár z Brazílie na 1 noc, ti přijeli a vše proběhlo v pohodě. Pouze jim tady někdo při příjezdu prodal na nádraží běloruské peníze vydávané za české, takže přišli taky o peníze. ![]()
Já jsem airbnb zrušil, protože nemám úplně ideální byt na toto hostitelství, hlavně průchozí pokoje, kde mi to narušuje moje soukromí a už bydlím s někým jiným. Ale jinak za mě, určitě spokojenost. Hlavně si pořádně pročtěte podmínky, jinak to funguje velice dobře, myslím, znám více lidí, kteří toto nabízejí a docela jim to funguje, hlavně teda ženským, chlapi to mají horší, k nim nikdo moc nechce a nebo za menší money. ![]()
Dobrý den, našli jsme si s přítelem pronájem, ale majitelka bytu žije v Londýně a veškeré předání klíčů, smluv atd chce řešit přes kurýra Airbnb. Máte s tím někdo podobné zkušenosti? Nechceme naletět vzhledem k tomu, že se jedná i o převod peněz.
Děkuji ![]()
@George123 píše:
Tak mi jsme Airbnb vyuzili uz xkrat a nikdy zadne potize nenastaly. Sama bych rada tutu sluzbu nabizela, ale mame jen 2 pokojovy byt a obyvacim pokojem se vchazi do kuchyne, takze to proste nejde. To by host musel spat v obyvaku na nafukovaci matraci a rano bychom ho budili, kdyz bychom si delali kavu v kuchyni, anebo bychom museli prenechat svoji loznici a sami spat v obyvaku, ale to se mi take nejak nelibi.
Co se tyka podvodu na Airbnb, jeste jsem neslysela, ze by nekoho okradli. Mozne je vsechno, podvodnici jsou vsude. Ovsem, presne k tomu slouzi prece recenze pod nabidkou. Jestlize uz tam napsalo napr. 30 lidi, ze byli spokojeni, asi se o podvod nejedna.
@Adrianýta nejednalo se náhodou o byt na Praze 1? řeším něco podobného…