Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já být tebou, tak vyhodim váhu z okna. Opravdu na ni nekoukej. Vem si metr a změř se přes prsa, bříško, boky, zadek a klidně stehna. Za měsíc se změř znova. Uvidíš že několik cm ubylo. Na váze to nemusí být znát hned a můžeš nabírat svalovou hmotu, tudíž váha nic nevypovídá ![]()
Co se týče váhy, prvních pár týdnů se určitě nepohne, pravděpodobně půjde i nahoru (svaly váží víc než tuk). To je v pořádku. Spíš zkus měřit cm
@Jessica4 Vím, že centimetry jsou důležitější než váha. Ale jelikož mám 25 - 30 kilo nadváhu, tak přece potřebuju, aby se to číslo na váze začalo snižovat ![]()
Zruš ten kus pečiva k večeři. Dej si salát s kusem sýra, vajíčkem, masem, luštěninou, ale pečivo si odpusť. Přílohy bych úplně nevynechala, hlavě pokud víš, že bez nich nevydržíš celý život. Dej tomu čas. Hlavně se vykašli na všechno radikální od cvičení až po jídlo. Málokdo tak vydrží žít pořád a pak jdou zas kila nahoru.
@lachtanice86 K večeři si klidně dám jen maso se zeleninou, ale obecně přílohy vynechávat nechci. Z mého pohledu je to v podstatě dieta, nebudu pak bez příloh už celý život. Chci hubnout zdravým životním stylem, který si budu udržovat dlouhodobě… ![]()
@kibi omez hlavně sacharidy. je to divné že skoro po měsíci žádný výsledek
přijde mne to tam samý sacharid
Kolik si dáváš té přílohy k obědu?
@Markéta80 Myslím že běžnou porci, třeba vařené brambory si dám menší tři, rýže pytlík… V kalorických tabulkách mi vychází průměrně asi kolem 150g sacharidů na den…
@kibi jak tu někdo radil vynechat prilohu, to opravdu nedělej, hrozně blbá rada. Jednak bys byla na drastické dietě a vše by se to vrátilo jako jojo efekt. Vytrvej, ono se to brzy projeví i na váze. 20 dní není tolik a hodně cvičíš, svalová hmota váží víc než tuk. Brzy se tělo ustálí, jídelníček máš moc hezký
@kibi Kde sis vypočítala ten bazální metabolismus? Přijde mi to nějak hodně, ale je možné, že na tvou postavu je to v pohodě
. Ale asi bych nejela podle kalorických tabulek, budeš v tom mít akorát zmatek, snažit se dojídat přes moc, jen abys splnila nějaký limit. Poslouchej svoje tělo.
Co se týče jídelníčku, upravila bych trochu snídani - chybí mi tam bílkovina nebo jí tam je málo. Vločky = sacharid (s trochou bílkoviny), ovoce = sacharid, arašídy = tuky. Přidej k tomu třeba bílý jogurt. Nebo si dej plátek žitného chleba se žervé a zeleninu nebo ovoce. Toho ovoce se snaž tak 200g na den maximálně a raději dopoledne. Odpoledne potom jenom lehčí jako jablko, hrušku… a vždy si k němu dej nějakou bílkovinu (jogurt, sýr, vajíčko), ať snížíš glykemický index.
Jestli máš mezi snídaní a obědem velkou mezeru, přidej ještě dopolední svačinu, stačí malá - sýr + zelenina, jogurt s ovocem…
Obědy zas tolik neřeš. Jen se snaž menší množství příloh, ne smažené, hodně zeleniny (klidně půl talíře zeleniny, čtvrt přílohy a pořádný kus libového masa)
Odpolední svačina je ok, ale mandlové mléko bych už nedávala, není důvod. Zbytečně do sebe cpeš další cukry, když už tam máš ovoce. Já si ho dávám třeba do kafe dopoledne.
Na večeři vyhoď přílohy, dej si pořádný kus masa s kopcem zeleniny, třeba semínka, olivový olej. Nebo salát s vajíčky (klidně více 3-4), případně sýrem, šunkou.
Pokud jdeš spát později a máš ještě hlad, dej si třeba hodinu před spaním plátek sýra nebo šunky.
Cvičení je super, v tom pokračuj.
A nezapomeň hodně pít čistou vodu, ta krásně vyplavuje tuky.
Ono to půjde, ale nečekej zázraky hned. Zdravou stravou se hubne pomaleji, ale zase trvale.
@geileenka Děkuji moc, myslím, že máš pravdu, zkusím ty jídla ještě upravit
Alespoň ten jogurt k snídani, jíst trochu rozumnější obědy bez smaženého a vylepšit i tu odpolední svačinu a večeři ![]()
@Jessica4 Hodně rozumné. Podle mě je hlavní, že autorka zmínila - „Fyzicky se cítím líp“ - a to je hlavní!
@kibi píše:
Ahoj, rozhodla jsem se začít hubnout a zatím se nic neděje, tak třeba tu někdo najde, v čem je u mě zakopaný pes
Vážím 100 kilo. Za poslední rok jsem měla šílený jídelníček (jedla klidně 2 obědy, velké porce, bomboniéru na posezení, pekla jsem si k večeři pizzu z mrazáku, pohyb nebyl žádný… přibrala jsem přes 10 kilo)
Je to teď 20. den, co 6× týdně cvičím a hlídám si jídelníček. Na váze není vidět zatím žádná změna. Fyzicky se cítím líp, přestala jsem mít neustále šílené chutě na něco, mám pocit, že se trochu zpevňuju. Ale kila se mě drží.
A nen í to lepší, než cifra na váze?
Prostě svaly taky něco váží.
Jako máš tam brutálně moc sacharidů. Vločky, rýže, pečivo. Přidej tuku, uber sacharidy. Budeš se cítit najedená a nebudeš mít chutě.