Vdovy/vdovci jak se vám žije

9.8.23 11:47

Vdovy/vdovci jak se vam zije

Ahoj, rada bych zeptala tech, co ztratili partnera, jak jste to vsechno zvladli a jak se vam zije po nejake dobe.

Pred nekolika tydny mi zemrel manzel, mame spolu tri deti (vekove 1. stupen ZS). Deti se po tatinkove smrti vratili celkem rychle do skoly, kde se jim hodne venovala skolni psycholozka a doma samozrejme ja a dneska jsou, v ramci moznosti, v pohode. V praci mi sef vysel maximalne vstric, rekl mi, at se ted pres leto venuji hlavne detem, ze prace neutece. Bez problemu se staram o barak i zahradu, fyzicky neni problem vsechno obstarat, financne jsme zajisteny.
Ale manzel mi hrozne chybi, nevim, jak mam bez nej zit. Nase rodiny a kamaradi nam zavideli krasne manzelstvi, nikdy jsme se nehadali, vzajemne jsme se milovali a respektovali. Moc jsme se tesili, ze uz deti odrostli, zacali jsme s nimi vic cestovat a uzivat si, meli jsme tolik planu. Vsechno je to ted pryc.
Manzel byl velmi vzdelany a mel velky rozhled, chybi mi nase hodinove rozhovory. Detem vzdy dokazal skvele vysvetlit technicke i vedecke problemy. Bojim se, co prijde, az budou v puberte a zacnou si jeho nepritomnost mnohem vic uvedomovat.

Jak jste se vyrovnali s tim, ze vas partner uz neobejme, ze usinate sami. Asi nejtezsi jsou myslenky, ze manzel neuvidi deti vyrustat, jejich uspechy a ze uz jim nikdy neutre slzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1117
9.8.23 12:01

Moc mě mrzí ztráta tvého muže. Mě zemřel mnžel před pěri roky. Z počátku jsem se stím nemohla vyrovnat. Naštěstí 3 děti jsou už dospělé a mají svoji rodinu. Mám vnoučata a to mě drží při životě. Zvykla jsem si na samotu nic jiného nezbývá. Časem se stím také vyrovnáte hůře jsou na tom ty děti když ztratí otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
9.8.23 12:15

Je to těžké, mně pomohl čas…
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
9.8.23 12:28

Najdi si Veroniku Hurdovou. Už jsi o ní, jejím osudu a knihách slyšela? Máte opravdu mnoho společného :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.23 12:32
@janablizkova píše:
Moc mě mrzí ztráta tvého muže. Mě zemřel mnžel před pěri roky. Z počátku jsem se stím nemohla vyrovnat. Naštěstí 3 děti jsou už dospělé a mají svoji rodinu. Mám vnoučata a to mě drží při životě. Zvykla jsem si na samotu nic jiného nezbývá. Časem se stím také vyrovnáte hůře jsou na tom ty děti když ztratí otce.

Ano, bojim se toho, jak se s tim vyrovnaji deti. Dneska jsou v pohode, hraji si, smeji se, ale cim budou starsi, tim vic si budou uvedomovat, ze jim chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.23 12:34
@ropucha 02 píše:
Je to těžké, mně pomohl čas… :hug:

A nasla sis noveho partnera? Jeste mi neni ani ctyricet, nedovedu si predstavit byt po zbytek zivota sama. Stejne tak si nedokazu predstatit, ze mam zivot sdilet s nekym jinym.

Meli jste deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.23 12:35
@truelly píše:
Najdi si Veroniku Hurdovou. Už jsi o ní, jejím osudu a knihách slyšela? Máte opravdu mnoho společného :,(

Neslysela, hned se jdu na ni podivat. Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
9.8.23 12:36

Vydala knížku-Teď už mnoho knížek-Moje milá smrti. Přišla o manžela nečekaně, když měla dvě děti a se třetím byla těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
9.8.23 14:25
@Mayflowers píše:
A nasla sis noveho partnera? Jeste mi neni ani ctyricet, nedovedu si predstavit byt po zbytek zivota sama. Stejne tak si nedokazu predstatit, ze mam zivot sdilet s nekym jinym.Meli jste deti?

Ne, děti jsme neměli.
A nového partnera jsem si našla asi až moc brzy, to bylo veliké šlápnutí vedle.
Doporučuji vyčkat, až se rána zacelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.23 17:08
@truelly píše:
Vydala knížku-Teď už mnoho knížek-Moje milá smrti. Přišla o manžela nečekaně, když měla dvě děti a se třetím byla těhotná.

Knizku si koupim, treba mi pomuze si urovnat veci v hlave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.23 17:13
@ropucha 02 píše:
Ne, děti jsme neměli.
A nového partnera jsem si našla asi až moc brzy, to bylo veliké šlápnutí vedle.
Doporučuji vyčkat, až se rána zacelí.

Dekuju za odpoved. Ono zpetne vis, ze to bylo brzy. Ale asi dokud to nezkusis, tak nepoznas, kdy je ten spravny cas. Uvidim, za par let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.8.23 19:02
@Mayflowers píše:
Dekuju za odpoved. Ono zpetne vis, ze to bylo brzy. Ale asi dokud to nezkusis, tak nepoznas, kdy je ten spravny cas. Uvidim, za par let.

Podle mě správný čas je tehdy, kdy tě někdo chytne za srdce a budeš sama cítit, že to chceš zkusit :kytka:
Mám kolem sebe několik vdov, které ovdověly kolem té čtyřicítky. Některým to trvalo v řádu let, některá zůstala sama a jedné dokonce cca půl roku.
Tu poslední hodně lidí z okolí neskutečně zhejtovalo. Já říkám, že každý má svůj čas a vyrovnává se se ztrátou po svém. Oni její život nežijí a v jejích botách nekráčeli. Prostě ji chytil za srdce muž, který to taky neměl zrovna jednoduchý a sami říkají, že si pomohli navzájem a byli si oporou. Už je to několik let a jsou stále spolu a spokojeni. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
10.8.23 08:10
@Mayflowers píše:
Dekuju za odpoved. Ono zpetne vis, ze to bylo brzy. Ale asi dokud to nezkusis, tak nepoznas, kdy je ten spravny cas. Uvidim, za par let.

U mně byl problém, že jsem byla opravdu zlomená, a pan Přísavka toho využil. Nebo spíš zneužil. Takže na takové si dej pozor, je to prý častý jev, říkal mi to kamarád, který je psychiatr.
Posílám hodně sil, pokud by sis chtěla psát, můžeš mi poslat SZ.🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.7.26 12:42

Jsem vdova a znovu zadaná ...

Zdravím všechny, chci se prosím zeptat, je tu nějaké vdova - vdovec nebo někdo kdo ztratil partnera a našel si nového? Jsem 3 roky vdova a rok a něco po smrti manžela jsem potkala jednoho kamaráda, známe se déle a časem jsme se dali dohromady, ale já strašně se vším pořád bojuju… nežijeme spolu ve společné domácnosti a když jsem sama doléhá na mě úplně všechno a mám výčitky, na druhou stranu jsem ráda, že nejsem sama.
Nemám bohužel dětí, mám 50 a zůstala jsem sama s pejskem. I okruh mých přátel se změnil, někteří mě odsoudili, jiní mi to přejí. Ráda bych si s někým popovídala a probrala to s někým probrala, kdo to cítí stejně… kdo bojuje sám se sebou a dvěma životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
14.7.26 12:48

@Sofie1922 Nemám naštěstí tuto zkušenost, ale to máš být, dle některých „přátel“, dalších 40 let sama? Máš jeden život, tak ho žij. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí