Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli si nutně musíš podělat vztah proto, že tě tři měsíce při usínání nedrží za ručičku, tak směle do toho, bude to pak veliká legrace. Jsem si při zmínce o dítěti myslela, že ho bereš jako životního partnera, ale celé to vzdát kvůli třem měsícům nepohodlí, to seš teda kabrňák, to ti povím
parťák do života jako řemen ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
asi ani nemam otazku, jen si potrebuju precist zkusenosti ostatnich (pokud jsou?).
Ve vztahu nam to klape, cekame mimco, nehadame se, nic negativniho rict nemuzu.
Ted je bohuzel situace (rekonstrukce bytu, covid, slozita prace atp.) a vidame se strasne malo, tj jeden az dva dny v tydnu maximalne nekdy ani jednou za tyden. Resili jsme to, ale bohuzel jsme neprisli na to, jaky zmeny udelat, aby jsme ted spolu byli vic. A to az do pulky prosince-potom jdu na materskou.
Uz je to tak pres 3mesice a ja to prestavam zvladat. Citim se strasne sama, chybi mi lidsky kontakt. S kamaradkama a rodinou samozrejme v kontaktu jsem, ale uprimne neni to ono jako ta pozornost a kontakt s pritelem.
Asi je to kravina, ale napadlo me zalozit si profil na seznamce. Nemam v planu se s nekym vidat a prekrocit jistou mez (jestli to uz
vlastne neni samotne zalozeni uctu). Ale rikam si, ze by mi treba pozornost chlapu po chatu pomohla to zvladat.
Btw. nema cenu se ptat na muj pohled v opacne situaci-kdyby si pritel zalozil ucet na seznamce, vim, ze bych vyvadela jak das. Je to ode me sobecky a totalne nefer, ale po ctvrt roce uz me napada vse mozne jak tohle zvladat. Jsou dny, kdy se mi nechce ani vylizat z postele, mam spatnou naladu od rana do vecera, nevim jestli to nemuze mit vliv na dite, jsem na prasky. Nevim do jake miry na tom maji podil hormony a do jake je to jen vliv situace.
Nemate radu jak na to?Anonym je myslim pochopitelny.
Ty už si tu psala víckrát, vid?
Tak pokud ti chybí přítel, což zejména v těhotenství chápu, nepomůže ti přece někdo cizí na seznamce ne? Nehledně na to, že už jen tenhle nápad je vůči partnerovi pěkně nefér. Promiň, ale čekáš jeho dítě, budete rodina a ty uvažuješ o rozptýlení jiným chlapem?
ikdyby jen virtuálně. Jestli máš problém to vydržet (mj. 3 měsíce mi fakt jako dočasná varianta nepřijde žádná hrůza, nevidíte se tak málo - spousta párů žije tak, že chlap jezdí domů jen na víkend) tak hlavně zapracuj na sobě, jak vydržet sama se sebou (to nemyslím zle), užít si čas i sama bez partnera, dělat něco co tě naplňuje, kontakt si vynahradit právě s přáteli a rodinou a těšit se na ten čas s přítelem. Buď tě ovládají hormony, nebo jsi nezdravě závislá na partnerovi a nebo jsi trošku sebestřednější, a potřebuješ neustálou pozornost
Ani v jednom případě není seznamka dobré řešení ![]()
@Anonymní píše:Čti si to furt dokola, než to pochopíš. Nemusí to být vyjádřeno explicitně, aby se z toho nedalo vydedukovat, že se na to máš vy.srat
@stinga a ta rada, jak na to jinak? Jak jsem psala, je to jediny co me napadlo a jsem si vedoma, ze je to blbost. Ale v tvem prispevku nejak nevidim tu radu co s tim teda
Pokud jsem použila mnoho cizích slov, najdi si jejich význam na netu
@Anonymní píše:pokud chceš být samozivitelka, tak si ten profil zaloz
Ahoj,
asi ani nemam otazku, jen si potrebuju precist zkusenosti ostatnich (pokud jsou?).
Ted je bohuzel situace (rekonstrukce bytu, covid, slozita prace atp.) a vidame se strasne malo, tj jeden az dva dny v tydnu maximalne nekdy ani jednou za tyden. Resili jsme to, ale bohuzel jsme neprisli na to, jaky zmeny udelat, aby jsme ted spolu byli vic. A to az do pulky prosince-potom jdu na materskou.
Uz je to tak pres 3mesice a ja to prestavam zvladat. Citim se strasne sama, chybi mi lidsky kontakt. S kamaradkama a rodinou samozrejme v kontaktu jsem, ale uprimne neni to ono jako ta pozornost a kontakt s pritelem.
Asi je to kravina, ale napadlo me zalozit si profil na seznamce. Nemam v planu se s nekym vidat a prekrocit jistou mez (jestli to uz
vlastne neni samotne zalozeni uctu). Ale rikam si, ze by mi treba pozornost chlapu po chatu pomohla to zvladat.
Btw. nema cenu se ptat na muj pohled v opacne situaci-kdyby si pritel zalozil ucet na seznamce, vim, ze bych vyvadela jak das. Je to ode me sobecky a totalne nefer, ale po ctvrt roce uz me napada vse mozne jak tohle zvladat. Jsou dny, kdy se mi nechce ani vylizat z postele, mam spatnou naladu od rana do vecera, nevim jestli to nemuze mit vliv na dite, jsem na prasky. Nevim do jake miry na tom maji podil hormony a do jake je to jen vliv situace.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Proč se vidate tak malo?? Ty duvody, co uvádíš, mi přijdou jako zástěrka… když se chce, tak vše jde. Takže pokud se vídáte málo, asi jedna strana není tak zainteresovaná….btw. Budeš matka, tak se chovej, jak dospělá a ne jak nevyzralá puberťačka..
Já bych zkusila meditovat a cvičit jógu. Lidský kontakt jde získat i jinak. Spíš bych ale řešila proč ti chybí a nezvládneš být sama, vždyť do práce chodíš. Očividně ti chybí mužská přítomnost, jaký máš vztah s tátou?
Ja byla taky hodně sama, chlap sice jezdil domu z práce, ale touhle dobou před Vánoci byl v práci klidně od rána do 21:00 a když byl doma, tak spíš duchem nepritomny.
Říkala jsem si, že při dalším těhotenství si budu platit dulu. Od chlapa jsem čekala hodně v těhotenství a byla jsem spíš zklamaná a tak nějak osamělá. A nemáš nějakou sestru nebo švagrovou, se kterou by sis rozuměla, co už má děti, ta by ti určitě rozuměla. Nebo se vyprdni na práci a jdi k rodičům, ti by mohli být oporou. Možností je spousta nezoufej.
Detailní info, raději anonym.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Máš s ním dítě, a ty si chceš dělat účet na seznamce? Potom kam to dotáhne? Až k němu do postele? Na co by sis měla psát s chlapama? To nemáš kámošky, nebo rodinu ať přijdou na návštěvu? Promiň, ale přijdeš mi padlá na hlavu
sama víš jak by ses cítila kdyby on si udělal účet na seznamce.. Tak proč to děláš ty? Jses hodně divná…
Ja ti tu dam prekvapive chapavy a jiny pohled. Na zacatku corony jsem byla cerstve ve vztahu, v cizim meste a nahle nezamestnana (jen ne tehotna). Chybela mi kamaradka a ten chlap mi dost lezl na nervy, mela jsem profil na seznamce (tak sjem poznala i jeho) a aktivne si s nekterymi „nevinne“ dopisovala jen kvuli tomu, ze mi proste chybela socializace a lidsky kontakt. Nikdy se to vlastne krom toho smalltalku dal neproneslo. Nicmene chlap se toho dovtipil a protoze byl zrovna ten zarlivejsi typ, zacal se v tom strasne hnipat, pozdeji mi ty site stalkoval, kontakty mazat a vse eskalovalo do neskutecnejch rozmeru. Mel z toho proste pocit, ze se snazim s kazdym flirtovat, zatimco pro me to byl absolutne bezny chat o pocasi, (ne)praci atp. Ten vztah to absolutne zruinovalo, on ke mne nemel sebemensi duvery a uplne z toho psychopatil. To je jen upozorneni, jak tyhle nevinne zamery mohou dopadnout. Navic, nechapu proc chces delat neco z ceho bys sama vysilovala. JA najit jeho profil na seznamce, tak si treba taky zprvu myslim, ze tam jen tak cumi protoze nema roupama co napraci (nemam duvod si domyslet), coz on nedokazal pochopit. JSem clovek, ktery vlastne nezarli nebo opravdu s primerenymi podnety. Takze asi prvorade, sud to podle sebe a zksu se vzit do pocitu te druhe osoby.
Seznamky jsou sice plné nadržených chlapů, ale málokdo je zvědavý na cukrování a zvedání sebevědomí těhotné, která to má za pár a doma se nudí.
Tohle předvádíš běžně nebo jen v těhotenství? Pakliže takto řešíš fakt, že chlap dočasně nemá tolik času, protože maká jako ďas na rekonstrukci i v práci, doporučila bych mu vzít nohy na ramena a platit alimenty. Za to, že ty se doma nudíš nemůže, dělá to, co je nutné a potřebné pro váš společný život s dítětem.
Ja ale ani jednou nepsala, ze se nevidame kvuli tomu, ze pritel maka pres den v praci a po nocich na byte. To jste si jedna vedle druhe domyslely sami. Kvuli covidu zrusili nasi pobocku a tam me na zbytek do materske presunuli jinam. Do mesta kde nikoho neznam, ani ty spolupracovniky (celkem 2) ne. Pritel pracuje jen 2dny v tydnu, zbytek miva sice pohotovost, ale je potreba tak jednou za pul roku.
S kamaradkama si pisu, ale taky nejsou porad zvedave na denodenni kontakt a chteji cas stravit se svoji rodinou a ne u tel.
Proto me napadlo si s nekym jen psat, komu treba taky nejaky lidsky kontakt chybi. Jasne jsem rekla, ze by to nikdy nezaslo dal nez k nezavazne konverzaci. Nevim jaky mate predstavy, ale ta se vzdy nemusi tocit jen kolem sexu, noveho vztahu atd. Myslim si, ze i na seznamce bude spousta chlapu, co si chteji jen povidat. Klidne at maji zenu a deti, treba maji tichou domacnost, ja zajeci umysly nemam, tak si muzeme jen psat.
Jinak jsem se dockala jen hejtu (krome dvou prispevku), ale ani jedne konstruktivni rady co dal, ale asi co cekat tady. Tak dekuji ![]()
Zakladatelka
Zakladatelko, odcituji ti tvou větu z úvodního příspěvku " Ale rikam si, ze by mi treba pozornost chlapu po chatu pomohla to zvladat.„
"Pozornost chlapů po chatu“ je krapet něco jiného, než pokec o počasí. Kdyby ti totiž šlo o ten, můžeš si psát s kýmkoliv, pokud tedy máš kamarádky a kamarády. Navíc když sama píšeš, že kdyby totéž udělal tvůj přítel, řádila bys jako ďas. To už totiž tak nějak samo o sobě vylučuje tu nevinnost, že?
Dělej jak myslíš, ale tančíš na tenkém ledě. Nedělej druhému to, co bys nechtěla, aby on dělal tobě.
@Anonymní píše:
Ja ale ani jednou nepsala, ze se nevidame kvuli tomu, ze pritel maka pres den v praci a po nocich na byte. To jste si jedna vedle druhe domyslely sami. Kvuli covidu zrusili nasi pobocku a tam me na zbytek do materske presunuli jinam. Do mesta kde nikoho neznam, ani ty spolupracovniky (celkem 2) ne. Pritel pracuje jen 2dny v tydnu, zbytek miva sice pohotovost, ale je potreba tak jednou za pul roku.
S kamaradkama si pisu, ale taky nejsou porad zvedave na denodenni kontakt a chteji cas stravit se svoji rodinou a ne u tel.
Proto me napadlo si s nekym jen psat, komu treba taky nejaky lidsky kontakt chybi. Jasne jsem rekla, ze by to nikdy nezaslo dal nez k nezavazne konverzaci. Nevim jaky mate predstavy, ale ta se vzdy nemusi tocit jen kolem sexu, noveho vztahu atd. Myslim si, ze i na seznamce bude spousta chlapu, co si chteji jen povidat. Klidne at maji zenu a deti, treba maji tichou domacnost, ja zajeci umysly nemam, tak si muzeme jen psat.
Jinak jsem se dockala jen hejtu (krome dvou prispevku), ale ani jedne konstruktivni rady co dal, ale asi co cekat tady. Tak dekujiZakladatelka
Na seznamce si chlapi nechtějí psát. Chtějí si vrznout.
Když si chceš s někým psát, piš si tady. Je tu i pár chlapů. ![]()
@Anonymní píše:
Jinak jsem se dockala jen hejtu (krome dvou prispevku), ale ani jedne konstruktivni rady co dal, ale asi co cekat tady. Tak dekujiZakladatelka
Víš, ona ta nezávazná konverzace ze seznamky se strašně špatně vysvětluje a chápe. Opravdu tam chlapi nelezou si pokecat s osamocenou těhulí o tom, jak se cítí. Pokud má partner pohotovost, tak jí asi má aby byl po ruce, ne aby jezdil na rande. Teď úplně nedokážu rozkódovat, jestli jsi rozmazlená, hloupá nebo jen naivní, ale lézt ve vztahu a seznamky je prostě od základu špatně, i kdyby partner ležel doma na kanapi s pivem.
A proc si tedy nepises a nevolas s partnerem, kdyz on ma tolik casu?