Večer nemám mléko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8384
10.4.11 21:40

dudlik nezabral plive ho a vubec ho nechce tak apso dobry ze nechce dudlik no :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 22:10

Naše Marky nechtěla dudlík od 2,5 m, plivala ho ale alespoň jsme ji na něj nemuseli odnaučovat :-) Když teď vidím 3-letý děcko s dudlíkem, to je hrůza.

Jinak jsem víc zavzpomínala a malá taky měla asi od druhého týdne stavy, že cca od 7 od večera chtěla jen prso a dudlala si a chrupkala, když jsem jí ho vzala, tak řev, dostala ho, podudlala a byl klid. Pak až se vychrupkala zhruba po hodině někdy až dvou (já s ní přicucnutou jsem si četla), tak že ji uložíme ke spánku a to pak byla schopná řvát někdy až do dvou do rána, než konečně usnula. Většinou ji pak už musel uspat manžel, já byla tak vyfluslá, že jsem usínala ve stoje, protože ona toho ani přes den moc nenaspala a když, tak právě jen v kočárku venku, potvůrka :zed:
Takže bych to přičítala i třeba té kolice, že prcka něco bolí nebo je tak unavený, že prso chce jen pro uklidnění. Ono ty koliky u nás bývaly právě takhle večer a byla to fakt hrůza! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
10.4.11 22:44

tak ja poznam kdyz ho boli brisko prijde mi ze breci tak jinak :-) a dneska fakt prdi krasne kadil kako o zivot a davam mu kapky Infacol…dudlik nechce vuebc a to jak pises ty 3lety decka s dudlikem je hlavni duvod proc mu ho fakt davat nechci a navic i ze zacatku kvuli kojeni spatne se chytal tak jsem mu ho nedavali…jako ted rve hrozne a mel zas skytavku fakt myslim ze hlad mit nemuze tak si ho dal manzel do kocarku a jezdi s nim po byte :-DDDD musim se smat…ikdyz na druhou stranu jsem zoufala z toho proc tak breci vecer kdyz do ted byl uplne v pohode az posledni dny…
Holky vim ze mi naoisete ze ne ale kdybych mu v tuhle jeho hodinku dala Nutrilon zabralo by to a spal by? Dala bych mu ho az kdyz bych zas videla ze ma tu svoji hodinku jinak bych kojila ale treba po 2 hdokach co by ot nezabralo bych mu ho dala ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.4.11 23:28

Podle mě hlad určitě nemá, mlíčka máš dost, najedl se. Když chce být tak dlouho u prsu a jen žužlá (několik hodin), tak se tím uklidňuje. Když mu prso nedáš, tak řve (ne kvůli hladu, ale že jsi mu sebrala „uklidňovadlo“). Pokud nechceš dávat dudlík (a nebo ho dítko nechce), tak jsi podle mě ve slepé uličce. :nevim:

Nutrilonem to nevyřešíš. Podle mě to není hlad. Ale i kdyby si ho vzal a spal ti, tak si tím zase narušíš kojení, upraví se (sníží) množství jeho produkce (vyrovná se nabídka s poptávkou) a budeš mít zase problém.

Podle mě si musíš zvolit to, co je pro tebe nejmenší zlo a něco naopak oželet (kojení, spánek, bradavky, nedudlíkující dítě…). :wink:

(Já jsem v tomto věku oželela kojení (resp. dala jsem večer ten Nutrilon a malej se zasytil tak, že spal i 8h vtahu) - sekundární efekt byl ten, že postupem času raději sál z lahvičky, mně se snižovala produkce mléka a v 7m se úplně sám od sebe odstavil. A dala jsem i ten dudlík - zrušili jsme teď nedávno, tzn. ve 2 a 1/4 letech. Ehm, upřednostnila jsem tedy spánek nade vše. :oops: 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
10.4.11 23:39

Ahoj a nemůže brečet, že je unavenej? Na hlad mi to teda nepřipadá… Nečetla jsem teda celou diskuzi, ale naše malá je protivná takhle večer i teď a to jí je 8 měsíců. Zjistila jsem, že už je prostě jen utahaná z celýho dne. Možná se pak prďola přetáhne a nemůže večer spinkat. A neboj, my ze začátku taky uspávali do půlnoci. Teď usne ani nevím jak a spinká celou noc, tak vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.4.11 00:18

jsou vám teprve 4 týdny, já bych to fakt nehrotila, to se ještě navíc s miminkem oba furt sžíváte, zvykáte si, jestli prospívá tak bych nutrilon prostě nenasazovala, navíc ten efekt stejně nemusí přijít hned a další věc že když nechce dudlík nemusí si vzít ani flašku… ale jak píše wiolla budeš si muset vybrat mezi kojením, spánkem, bradavkama nebo nedudlíkujícím dítěm… všechno dohromady nepůjde, teda aspoň málokdo má takové štěstí bych řekla… Kuba taky dudlík nechtěl ale časem už jsem byla tak zoufalá že jsem ho na ten dudlík prostě naučila i když jsem původně nechtěla a byla jsem hrdá na to že mám dítě bez dudlíku :mrgreen: myslím že se mi to podařilo ho naučit i proto že už byl starší a měl tu kušničku větší :lol: takže ve 4 týdnech to půjde asi furt špatně… kojení bych JÁ neobětovala… obětovala bych ty bradavky :mrgreen: s tím jsem totiž problém kromě prvních dvou týdnů neměla… vůbec mi nevadilo když žužlal třeba hodinu :lol: no a spánek není dobré obětovat protože když budeš nevyspalá budeš nervní a odnese to prcek protože to vycítí… no je to na tobě :nevim: přeju hodně štěstí, já vím že je to těžké ale priority si musíš srovnat ty sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
11.4.11 01:49

jak je 1:44 sla jsem s malym radsi do obyvaku ted sice lezi a jen knoura ale jinak histericky rve a zase kojim prakticky od 22:00 skoro bez prestani…bradavky docela prezivaji o to strach nemam, neboli to ani nijak jen uz jsem fakt dost utahana a sotva malyho na kojeni udrzim tak dlouho a v leze je to taky nic moc teda pro me a i malymu se to nejak nelibi…
Kdyz mne prijde ze se najedl dost na to aby aspon an chvili usnul ale on je uplne jak zurivej kdyz mu to prso seberu otevrepusinku ap orad kleda bradavku a hazi u toho hlavickou a rve jako kdyby tejden nejedl…
To ze je unavenej ja nevim ze by za celej den toho mel dost kdyz pres den spi krasne a i se dost napije…
Prave ze co obetovat ja bych mu ten dudlik klidne uz dala jak jsem z toho hotova ale on ho nechce plive ho a ani se k nemu neprisaje…
Kdyz on byl dokrmovanej nutrilonem v porodnici a i pak jsem se rozkojili…prave ze dost premyslim nad tim ze bych ho proste vecer v tech 8 nakojila jako vzdycky a az potom dokrmila nutrilonem a pres den normalne kojila…fakt uz jsem ted sla dolu s tim ze mu ten NUtrilon udelam ale dost se to ve mne pere a vy uz urcite spite tak se musim rozhodnout co ted :-)… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
11.4.11 07:49

Ono jestli dokrmíš nutrilonem tak tě budou budit plná a bolavá prsa.My jsme uspávali každý týden jinak.Někdy stačilo v náruči jindy zas kolebáním.Zkus ho zabalit do zavinovačky aby nemoh hýbat ručičkama.Na netu určitě najdeš ten uklidnovací zavinovací návod.Anebo v porodnici ti ho určitě nosili pořádně zavinutého a klidného.Zkus tohle.Oni jak si šmrdlají ručičkami kolem pusy tak je to nutí k sání-reflex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.4.11 08:56

Ahoj Ajlo

Mléko s prsu se nedá vypít do dna i když máš pocit, že jsou po kojení prázdná, mléko v nich stále je. Zkus si po kojení odstříkat a uvidíš, že tam je. Kojení také probíhá tzv. třemi spurtovacími období. Kdy se mléko vytváří podle potřeb miminka a tak je taky dobré častěji mimi k prsu přiládat, aby se mléko rychleji rozjelo. první období je kolem třetího týdne, druhé kolem šestého týdne a třetí v šestém měsíci. může to trvat pár dnů než se vše dá dopořádku a u někoho déle. Nám to trvalo délé a zvládli jsme to úspěšně. Malá má pět měsícu a váží sedm kilo. Chce to trpělivost a především klidnou maminku. Věř si. Příroda vše zařídila. Držím palečky ať se vám daří a skvěle prospíváte:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.4.11 11:04

alence: spurty jsou 4, ve 3. a 6. týdnu a 3. a 6. měsíci
alja: přijde mi podle toho co popisuješ že to je bolení, často bývá právě večer a nejde o to že by jen plakal ale jak se kroutí a pouští a tak … no prostě to jak to popisuješ je prostě buďto spurt a nebo bolení bříška a ne hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
11.4.11 11:40

tak dnes nam to trvalo do 4 do rana a ja uz byla fakt zoufala sahla jsem po nutrilonu a malej ho vyzunkl a spal asi 15 minut a pak rev :-) tak jsem mu dala prso a to mel 5 minut ap ak uz spal zase krasne do 7:45…
Taky jsem si rikala jeslti ot neni boleni ale to bych nerekla krasne prdi a kadi mame Infacol a dokonce jsem vcera zkusila rourku v noci a jako vylitlo to z ni pekne ale to predtim kadil i sam pekne tak ja nevim…mysli ze je to spurt ale uz mi hloda v hlave co kdyz mu neco je? zda se mi ale zdravej a v pohode…
Jak je to s kakanim je to jako michana vajicka ale jde to i trochu s vodou ridsi ze jo?neco je na plince a neco se vsakne…uz mi asi hrabe z toho ale hledam vsechno mozny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.4.11 11:54

aljo to že krásně prdí a kadí neznamená že nemůže mít bolení :wink: a to že používáš infacol je moc hezký ale nemusí mu to pomáhat každému mimi pomáhá něco jiného a nebo vůbec nic. a nebo mu to pomáhá částečně. Holka když v tom budeš furt něco hledat tak to bude jen horší. co chlap? nemůže se postarat a nechat tě vyspat? já když už byla ze začátku v koncích tak přítel prostě hlídal a já spala, vždy jen přinesl na kojení. když budeš odpočatá tak na to budeš taky koukat jinak. s tím hladem… záleží na tom jestli nehubne, mlíko by mu nestačilo pokud by šla váha dolu. zašla bych k Dr. když už si nevíš rady, ať vás zváží a příští týden zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
11.4.11 12:30

Tak Infacol pouzivam prakticky od zacatku pomahal proad takze to bude ten spurt precejen an nem poznam jeslti ho boli brisko nebo ne, poznala jsme ot mesic tak ymslim ze bych to pozanla i ted :-)… s vahou myslim ze dolu nejde pribira mi skoro pred ocima spis to bude brzo burticek :-) k doktorce jdeme ve ctvrtek tak uvdime ale i jsem vazila malyho doma tak ze jsme si stoupla na vahu sama a pak s nim ,neni to tak presny ale mel o dost vic nez pri posledni kontrole u dr…

CHlap mi pomaha hodne kdyz je doma tak se stara on ale v noci musi spat vstava do prace kde je cca 10 hodin a to vetsinu casu porad za volantem takze bych fakt nerada aby byl nevyspalej…o vikendu je ot neco jinyho…vcera uspaval do pulnoci on a povedlo se ale jakmile se clovek zaradoval tak malej zase spustil :-)… jiank ted jsem u segri rikala jsem ze si zdrimnu a ona bude hlidat :-) nebo si zdrimneme vsichni malej hezky spi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.4.11 12:55

to je dobře že pomáhá, no využij každou chviličku na spaní a odpočinek :wink: no jinak my třeba s bříškem vůbec problémy neměli a nepoužívala jsem vůbec nic ale když ho to chytlo tak jsem si nebyla úplně jistá jestli je to bříško. za tři měsíce ho bříško chytlo tak pětkrát možná šestkrát, takže jsme opravdu nic nepotřebovali, ale právě proto se furt opírám o to bříško :mrgreen: ale je jasné že ty jsi mamka a víš jak reaguje tvoje mimi… já to třeba ve čtyrech týdnech ještě nevěděla :oops:
no hele a když jsi si jistá že přibírá tak bych ten nutrilon nechala ležet, fakt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.11 13:05
Ajla píše:
tak dnes nam to trvalo do 4 do rana a ja uz byla fakt zoufala sahla jsem po nutrilonu a malej ho vyzunkl a spal asi 15 minut a pak rev :-) tak jsem mu dala prso a to mel 5 minut ap ak uz spal zase krasne do 7:45…
Taky jsem si rikala jeslti ot neni boleni ale to bych nerekla krasne prdi a kadi mame Infacol a dokonce jsem vcera zkusila rourku v noci a jako vylitlo to z ni pekne ale to predtim kadil i sam pekne tak ja nevim…mysli ze je to spurt ale uz mi hloda v hlave co kdyz mu neco je? zda se mi ale zdravej a v pohode…
Jak je to s kakanim je to jako michana vajicka ale jde to i trochu s vodou ridsi ze jo?neco je na plince a neco se vsakne…uz mi asi hrabe z toho ale hledam vsechno mozny

Určitě to není jednoduchý, většina maminek si tím projde a bohužel ve většině případů si to ta miminka musí protrpět, my maminy s nima :-( URčitě nepanikař, pokud chceš zajít za DR pro klid duše, tak běž, ona vás převáží a přeměří a budeš mít jasno.
Ale fakt pokud během dne je prcek v pohodě a tohle začíná až večer, přisuzovala bych to „tříměsíční kolice“, která u někoho trvá právě do 3 měsíců, u někoho do půl roku nebo i dýl, záleží na mimču. To že chce dudlat je pro jeho uklidnění, pocit bezpečí.

My ty stavy měli do těch 2,5 m, malá chtěla prso pořád, jak jsem jí ho vzala, tak řev, takže jsem večer kojila co hodinu, mezitím jsem se snažila ji uspat houpáním v náručí, nezabíralo to, pořád řvala, tak znovu prso a byl to kolotoč!!!! Někde jsem i časem četla, že mimčo MM stráví nejdřív za hodinu a půl až dvě, pokud dostane dřív, tak se mu to údajně smíchá a má bolení, ale nevím, co je na tom pravdy. Přikláněla bych se prostě k tomu, že nemá vyzrálý trávicí trakt a neumí si s těma prdíkama poradit, navíc když řve, tak se zase naloká vzduchu a je to o to horší :cry: My jsme po těch 2,5 m pak přešli k jinému doktorovi, nasadili probiotické kapky a hned jsme měli miminko jako vyměněný :-D Do té doby jsem už byla zralá na mašli nebo na to si skočit z okna. Bohužel manžel směnuje v třísměnném provozu, takže nebýval doma nebo se snažil spát třeba po noční (píšu snažil, protože malá řvala i přes den), hlídání žádný jsme neměli, takže jsem na vše byla vlastně sama, vyspat přes den to nehrozilo, to jsem lítala venku s kočárkem aby aspoň malá chrněla, v noci taky nic moc, takže jedno k druhýmu a nervy byly na prasknutí :zed: :zed:
Jo a Nutrilon, kterým malou dokrmovali v porodnici než jsme se rozkojily, jsem koupila taky, taky jsem jí ho dala a výsledek nulový, řev byl stejně :nevim:
Poraď se s DR, třeba vám doporučí jiný kapky, naše Marky brala ze začátku Sab simplex a pak si na něj tělo zvyklo, vůbec nezabíraly. Nakonec jsem měli ty probiotické kapky a na prdíky Baby calm a spokojenost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová