Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte
Poslední dva dny mám večer velký problém usnout..jdu spát kolem 10.převaluju se z jednoho boku na druhý bok a usínám až kolem 1.ráno
V ložnici máme kolem 31stupnu, takže hic
Co vám pomáhá usnout v takovém vedru? Já už jsem z toho na prášky. Větrák jsem zapla jen na chvili, jelikož vedle v postýlce nám spí dítko, ale stejně to nepomohlo, akorát to dělalo kravál
![]()
Já tě a všechny ostatní upřímně lituju. My máme doma 24°C a i přesto mi je vedro. Ale díky tomu spím jako špalek
@Zuzlee vychladit si pyžamo nebo prostěradlo v mrazáku, pomůže na chvíli. Nic mi stejně nepomáhá, usnu na hodinu, vzbudím se vedrem a pak jsem do tří do čtyř vzhůru… Děs!
Já věším do oken namočené prostěradlo nebo přes otevřené okno zatáhnu závěsy, které pokropím vodou (jak to průvan suší, tak to dost ochlazuje). A dnes je na to ideální počasí, i přes den mám teď ve všech oknech přehozená mokrá prostěradla/povlečení/závěsy a jak pofukuje, tak už jsem vychladila byt na krásných 26,8 ![]()
My máme v ložnici celkem příjemně, přes noc vyvětram a přes den zavřu a zatáhnu žaluzie tak to tam tak nepeče. Větrák pouštím průběžně přes den aby se ten vzduch hýbal, ale taky nemůžu spát, 30 stupnu bych asi chcipla, máme kolem 25 a i tak většinou usnu až úplně vyčerpáním nekdy po půlnoci
Máme doma také 30-31 (ráno, večer i v noci), vyvětrat to nejde. Naštěstí jezdím na víkend na chalupu, kde je uvnitř jen 25-27. Přesto ty noci v paneláku nedávám. Včera jsem ležela na zemi, na sobě mokrý ručník a stejně se mi bylo zle a motala se hlava.
Ač těch patnáct let, co tady žiji, dělám cokoliv pro snížení teploty, tak ta se naopak zvyšuje (tepelný ostrov z nově postavených domů).
Ty vado.. taky lituju, my mame doma fakt prijemne. Vetrame pres noc, v 8 rano okna zaviram, zaluzie zatahuju. Vetraky jedou pres den, jeden v loznici (ten proudi i do obyvaku) a jeden u maleho. U maleho mame takovy tišší, ne takova ta klasika ale je to asi metr vysoka roura s vetrakem uvnitr. A kdyz das pred to zmrazenou petku s vodou budete tam mit příjemně.
naprosto tě chápu,já raději ani nevím kolik doma máme,i přesto že máme na okna dá se říct stnín, furt na chcípnutí,večer mám problémy usínat v noci se budím totálně zplavená,taky už nevím co dělat,mám pocit že jestli spím ve vytahaným tílku a kratasech který plandá na mě už není takový rodzíl se spaním v nahotě,okno do kořán celou noc ,doufám že už to brzy skončí už toho mám taky plný zuby ![]()
Ložnice pod střechou, taky těch 31 a jsem tak unavená z celého dne s dětmi, že padnu a spím. ![]()
Jinak i teď je v bytě 29 stupňů, je to zateplený dům a teplo pěkně drží.
Spankovy deficit.
zalzky nemame, vetraky nevedeme, teplomer radsi taky ne,.vedro je sileny, ale usinam v okamziku, kdy zavru oci. ![]()
Mi máme v ložnici a vlastně po celém bytě přes třicet už téměž 3 týden.Včera dokonce 31.9,asi rekord.S tím spaním je to hrozný,chodím pozdě a taky se převaluju.Ale poslední dny si dám před spaním sklenku vína a cvelku dobře pak spím,takže doporučuju
![]()
Delame pruvan v celem baraku, spime samozrejme nahati. Dneska v noci uz mi bylo, tak nesnesitelne horko, ze rikam, ze pujdu skocit do bazenu a klidne naha, at se sousedi pobavi.
Ale nesla jsem, ze nechtelo se mi pak plachtovat bazen. A rano jsme vstali, posnidali a prubezne jsme v bazenu nebo na lehatku ve stinu. To uz se neda.
Vecer slibuji, ze ma konecne prset. U nas je Sahara, takze az zaprsi a my nebudeme moc dychat, jak bude dusno.
My mame nachystane na klimu, chybi dokoupit jednotky do pokoju. Ctyri leta jsme se obesli, ze to nespecha a staci vetrat v noci, jestli maji byt dalsi leta, takova sadomaso sauna, tak se uz musi opravdu koupit.
Příspěvek upraven 10.08.18 v 12:23