Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak po dohodě to samozřejmě jde, ale je otázka, jestli se ten kdo to břemeno má bude chtít dohodnout.
Vecne bremeno uzivani je docela siroky pojem, ceho se to presne tyka?
tak to nevím, je to v katastru přesně takto napsané jak u budovy tak u pozemku.
Třeba to tam měla nadožití kvuli rodině, ale ted prodává. třeba nevím.
by chtelo zjisti, ceho se tyka. treba tam mel bremena na doziti majitel a zemrel a rodina to prodava ![]()
Vyres to s majitelem, protoze vecne bremeno mohlo zaniknout klidne pred desiti lety a jen nikdo nenahlasil na katastr nemovitosti informace…
Mi se stalo, ze jsem koupila pozemek, s polorozborenou budovou, ktera ale mela vedeno cislo popisne… nasledne jsem to prodala… novy majitel tam chtel nahlasit trvaly pobyt a najednou se v tom urednice zacaly stourat a zjistilo se, ze pred 13!!!!!!!!!! lety mela byt budovba zdemolovana…
Nejvetsi sranda byla, ze jsem to koupila v drazbe, kdy to nezjistil exekutor a ani byvaly majitel, ktery to koupil… ![]()
Ted cekame na vyjadreni a asi to pujde k soudu…
Takze hlavne zjistuj a zajimej se o co nejvice informaci…
moc děkuji za zkušenosti, opravdu je velmi duležité, zjištovat informace a nepospíchat na to. děkuji, zkusím to pozjištovat všechno.
Zdravím,
Ráda bych se Vás zeptala, zda nemáte podobnou zkušenot.
Můj otec má v mém domě vedené věcné břemeno. Jak to bude poté s jeho přítelkyní která nemá žádné vlastnické právo pouze trvalé bydliště? Nesnášíme se a ona ví, že jednoho dne bude muset odejít. Řešil někdo něco podobného? Přála bych si aby až otec zemře v klidu odešla, ale obávám se, že se to nestame.. ![]()
Tak pokud v tom břemenu není zmíněná, tak se jí netýká, ale to je teoreticky. Prakticky to pak vypadá úplně jinak.
Tak věcné břemeno se jí netýká, majetko právní vztah tam nemá žádný takže není co řešit.
až tato situace nastane, hlavně bych si ohlídal, že si dotyčná změní místo trvalého bydliště, mohlo by se taky stát, že si vezme půjčku kterou nebude splácet a exekutor se neptá co je tvoje a co její a už vbc ho nezajímá, že tam nebydlí.
Z toho důvodu bych si také schovával fakturu za lednici, TV, PC apod aby pokud tato situace nastane, jsi mohla doložit že to je tvé a ne její
Ahoj koukala jsem na nemovitosti a jedna se mi fakt líbila, ale po náhledu do katastru nemovitostí jsem zjistli že je tam Věcné břemeno užívání!!
Je možné po dohodě to vyjmout z katastru nebo ne?
anonym kvuli rodině. díky.