Věcné břemeno užívání a koupě RD

Anonymní
19.2.12 17:14

Věcné břemeno užívání a koupě RD

Ahoj koukala jsem na nemovitosti a jedna se mi fakt líbila, ale po náhledu do katastru nemovitostí jsem zjistli že je tam Věcné břemeno užívání!!
Je možné po dohodě to vyjmout z katastru nebo ne?

anonym kvuli rodině. díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101760
19.2.12 17:17

Tak po dohodě to samozřejmě jde, ale je otázka, jestli se ten kdo to břemeno má bude chtít dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.2.12 17:22

ceho se tyka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.2.12 17:26

Vecne bremeno uzivani je docela siroky pojem, ceho se to presne tyka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 17:35

tak to nevím, je to v katastru přesně takto napsané jak u budovy tak u pozemku.
Třeba to tam měla nadožití kvuli rodině, ale ted prodává. třeba nevím.

• Citovat
  • Upravit
4989
19.2.12 17:42

by chtelo zjisti, ceho se tyka. treba tam mel bremena na doziti majitel a zemrel a rodina to prodava :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
19.2.12 17:44

tak kontaktuj prodavajiciho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.2.12 17:49

Vyres to s majitelem, protoze vecne bremeno mohlo zaniknout klidne pred desiti lety a jen nikdo nenahlasil na katastr nemovitosti informace…

Mi se stalo, ze jsem koupila pozemek, s polorozborenou budovou, ktera ale mela vedeno cislo popisne… nasledne jsem to prodala… novy majitel tam chtel nahlasit trvaly pobyt a najednou se v tom urednice zacaly stourat a zjistilo se, ze pred 13!!!!!!!!!! lety mela byt budovba zdemolovana…

Nejvetsi sranda byla, ze jsem to koupila v drazbe, kdy to nezjistil exekutor a ani byvaly majitel, ktery to koupil… :mrgreen:

Ted cekame na vyjadreni a asi to pujde k soudu…

Takze hlavne zjistuj a zajimej se o co nejvice informaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 18:33

moc děkuji za zkušenosti, opravdu je velmi duležité, zjištovat informace a nepospíchat na to. děkuji, zkusím to pozjištovat všechno.

• Citovat
  • Upravit
1
22.2.19 13:28

Věcné břemeno a jeho přítelkyně

Zdravím,

Ráda bych se Vás zeptala, zda nemáte podobnou zkušenot.

Můj otec má v mém domě vedené věcné břemeno. Jak to bude poté s jeho přítelkyní která nemá žádné vlastnické právo pouze trvalé bydliště? Nesnášíme se a ona ví, že jednoho dne bude muset odejít. Řešil někdo něco podobného? Přála bych si aby až otec zemře v klidu odešla, ale obávám se, že se to nestame.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.2.19 13:37

Tak pokud v tom břemenu není zmíněná, tak se jí netýká, ale to je teoreticky. Prakticky to pak vypadá úplně jinak.

• Citovat
  • Upravit
34473
22.2.19 13:44

Tak věcné břemeno se jí netýká, majetko právní vztah tam nemá žádný takže není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
22.2.19 13:44

až tato situace nastane, hlavně bych si ohlídal, že si dotyčná změní místo trvalého bydliště, mohlo by se taky stát, že si vezme půjčku kterou nebude splácet a exekutor se neptá co je tvoje a co její a už vbc ho nezajímá, že tam nebydlí.
Z toho důvodu bych si také schovával fakturu za lednici, TV, PC apod aby pokud tato situace nastane, jsi mohla doložit že to je tvé a ne její

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová