Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud se chova tak, jak se chova, vubec bych se nerozpakovala privezt si svoje jidlo.Kdyz jsem drzela dietu, normalne jsem si vozila na vecerni navstevy svuj salat a k tomu si treba dala kus toho rizku, syr z oblozene misy apod. K tchyni bych si vzala treba nejakou zel.smes s tofu, k tomu si muzes dat jeji prilohu v podstate jakoukoli.
Asi ti to dela naschval. Meli rybu a co k ni? proboha, to je takovy problem, aby ti usmazila treba volska oka k brambor. kasi?
Ja bych ji proste rekla, zda si muzu misto ryby usmazit treba omeletu.
Taky nejim maso ( ale nedela mi problem jist napr omacky z masa) tchyne mi vzdy vari „extra“ a chlapum maso.Byt tebou si opravdu dovezu krabicky s jidlem a hotovo, kdyz je to pro tchyni takovy problem
A jestli nechces delat rozbroje, tak bych ji tekla ze jako tehotne ti ted jen tak neco nechutna, tak si vezes svoje, abys ji neobtezovala.
@Lendeš To si zase nemyslím, že neví co vařit. Když tam nejsem, dělá prý kolikrát věci jako dušená mrkev s bramborem, opečené houbové „řízky“ nebo fazolky
Možná si myslí, že to pro jejího syna není dost dobré
Nebo jsou ještě horší varianty, čím se to dá vysvětlit.
@Anonymní píše:
@Lendeš To si zase nemyslím, že neví co vařit. Když tam nejsem, dělá prý kolikrát věci jako dušená mrkev s bramborem, opečené houbové „řízky“ nebo fazolkyMožná si myslí, že to pro jejího syna není dost dobré
Nebo jsou ještě horší varianty, čím se to dá vysvětlit.
No dela to proste schvalne
bud ostrazita
@Limi123 píše:
Jsem skorovegetarian (jim jen kure) a nastesti tchyne to respektuje a vari bezmasa jidla nebo kure. Pripadne treba 2 druhy jidla.
Mne by tedy ani nevadilo jist jen prilohu brz masa, jsem na to na navstevach zvykla.
Pokud ti to ale vadi, resit by to s tchyni mel tvuj manzel, a to:
- bud poprosit, at krome masa stejnym zpusobem pripravuje i tofu pro tebe
- nebo rict mamince, ze ma chut tentokrat treba na svestkove knedliky atp.
- nebo se s ni domluvit, ze si budes nosit vlastni hlavni chod (tofu) a prilohu si das u nich. To by se snad urazit nemusela?
Z te prihody z vajicken to skoro vypada, ze tchyne opravdu nevi, co ti uvarit. Mozna, kdybyste spolu jednou zkusili to tofu, ze je to uplne stejne jako maso, tak by priste uz vedela?
Příspěvek upraven 03.07.17 v 09:06
To mě pobavilo, skorovegetarian
. Já jsem zase skoroabstinent, piju jen víno
.
@Gorlami píše:
To mě pobavilo, skorovegetarian. Já jsem zase skoroabstinent, piju jen víno
.
Normálně bych si přivezla svoje jídlo
,když by blbě koukala tak bych jí vysvětlila že potřebuji normální jídlo, ne jen přílohu. kdyby jen nevěděla ale chtěla tak by se zeptala co by sis dala, co vše jíš a co ne ![]()
@Limi123 JJ ty rady jsou O. K.
Další věc je co bude tchýně dávat chudáčkovi děcku k jídlu, když bude u ní např. na prázdniny.
Babičky jasně ví, že na křupavý led(dám ti něco co doma nedostaneš,) se nemají pouštět
, rády se často vidí se své vnoučata, tomu se říká rodičovský fullhouse v ruce
.
@Gorlami píše:
To mě pobavilo, skorovegetarian. Já jsem zase skoroabstinent, piju jen víno
.
Tak moje puvodni motivace je stejna, jako maji vegetariani. Maso jsem prestala kvuli tomu jist ve 4 letech. Na soju mam alergii a neco jist musim, slepice je blbej ptak, tak tam jsem si to oduvodnila (v 5 letech) a zacala ji jist, preci jen uplne bez masa a bez soji by to byl masakr ![]()
@Lendeš píše:
Jakou válečnou sekeru? Mně to z úvodního příspěvku nepřipadá tak hrozné..třeba jen neví, co vařit, protože je prostě zvyklá vařit maso denně. A třeba žije v bludu, že vegetariáni jí jen přílohy…těžko soudit. Každopádně nemyslím, že je její povinnost se v tom vaření přizpůsobovat..já bych se přizpůsobila ale ne každý to tak má.
Tobě nepřipadá hrozné, že někam přijedeš na návštěvu a místo oběda ti hospodynka položí vajíčko a kedlubnu, ať si něco uklohníš sama??? Já bych se tedy hanbou propadla a týden chodila kanálama
![]()
Ano, není nutné, aby co čtrnáct dní u tchánů obědvali „klíčky s čočkou“, na druhou stranu slušnost velí pohostit - a pokud někdo nejí maso (a hostitelka to ví!!!), tak nabídnout alternativu (dohodnout se dopředu) nebo pokud jsem natolik hovádko, že se nehodlám obtěžovat, tak návštěvě nabídnout, ať si přiveze svoje.
@Anonymní píše:Napadlo mě, že si fakt vezmu svoje suroviny a uvařím si sama. Nebo si nabalíčkuju jídlo z domova, hodím na mrazák a vždycky rozmrazím. Jenže mi to je blbé vůči tchýni, aby se zase neurazila. Jak to řešíte vy?
Udělej to.
Pokud by přede mě někdo hodil syrovou kedlubnu, tak by mi asi bylo jedno jestli ho urazím připravou vlastního plnohodnotného jídla. Alespoň uvidí, že jde opravdu vařit i bez masa.
Mne pripada pekne nelaskave a buranske navsteve, ktera neji maso a prijede jen obcas, servirovat masite pokrmy. To je netolerance a nerespekt non plus ultra. Nedovedu si to predstavit ani z jedne strany. Pripada mi jako samozrejmost, ze kdyz navsteva neco neji, ze se prizpusobim, v tomto pripade je to jeste tak jednoduche! Kdyz Ti nevyhovi v tomto a vyvolava konflikty, tak co se pak od ni da cekat, az o neco pujde.
Tento konflikt neni o jidle, symbolizuje neco mnohem fundamentalnejsiho, hlubsiho, co se mezi vami resp. na jeji strane odehrava. Ja bych nikam, kde mi k obedu daji syrove vejce a bramboru se slovy at si neco uvarim, nejezdila. Nazdar, zer si maso sama, zla sebestredna omezena babo ![]()
Jinak ja nejsem vegetarianka a jsem v jidle velmi nevybirava, aby to nepusobilo tak, ze si tady prihrivam svoji (vegetarianskou) polivcicku
Jde o princip, velkorysost, laskavost, nekdy staci male gesto.
Příspěvek upraven 03.07.17 v 09:42
@Mar__tanka1983 píše:
Tobě nepřipadá hrozné, že někam přijedeš na návštěvu a místo oběda ti hospodynka položí vajíčko a kedlubnu, ať si něco uklohníš sama??? Já bych se tedy hanbou propadla a týden chodila kanálama![]()
Ano, není nutné, aby co čtrnáct dní u tchánů obědvali „klíčky s čočkou“, na druhou stranu slušnost velí pohostit - a pokud někdo nejí maso (a hostitelka to ví!!!), tak nabídnout alternativu (dohodnout se dopředu) nebo pokud jsem natolik hovádko, že se nehodlám obtěžovat, tak návštěvě nabídnout, ať si přiveze svoje.
Naprosto souhlasim. Je to jasna provokace, kor, kdyz jindy dela dusenou mrkvicku s bramborem, takze ocividne taky neji maso denne.
Rekla bych, ze zkousi, kam muze zajit.