Vegetariánství a návštěvy u t

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.7.17 10:46

@magdickakocicka Nejsem veganka, ale vegetariánka. Myslím, že tchýně ví, co jím, přece jen se známe dobrých sedm let. Ale kdyby ne, ráda vysvětlím. Na vlastní oběd jsem se ptala v prvním příspěvku a asi to tak i dopadne.

• Citovat
  • Upravit
647
3.7.17 10:46
@Ou píše:Pokud jde především o rezidua vymezení se proti společnosti a původní rodině, posílení vlastní identity, což je většinová (byť nepřiznaná) motivace těch, co přestanou jíst maso spolu s dospíváním, tak je možná spolu s mateřstvím na řadě rekapitulace jestli už nejste dostatečně samostatná a sebejistá i bez tahle viditelného vymezení se vůči společnosti

Ježiši, tohle mi uniklo. Je to skutečně nutné? Pokud ano, pojďme tedy psychologicky rozebrat i to, co vede jiné lidi upínat se na kus vepřové flákoty a ostrakizovat ty, kteří to jíst nechtějí. Je to pro změnu snaha nevybočovat, být součástí většího stáda, strach z jinakosti? Hm? Nejsou tyhle důvody z druhé strany (byť nepřiznané) náhodou úplně stejně - nebo ještě víc - toxické?

Sama vegetarián nejsem, ale klidně se bez masa delší dobu obejdu a nemám potřebu provádět psychoanalýzu těm, co maso nechtějí jíst vůbec. Někomu se zvedl žaludek při pohledu na video z jatek, někomu to nechutná, někdo se bez toho cítí celkově víc fit a jiní si zase uvědomují, kolik rostlinné potravy a vody se na takový chov masa spotřebuje (což je teď poměrně ožehavé téma). Úvahy o zastydlé pubertě bez znalosti konkrétního člověka jsou trošičku neuctivé. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2438
3.7.17 10:48
@Anonymní píše:
@Katcha Dělám to tak půl napůl, pamatuju si že jsem dělala i ty jídla, kde se udělala příloha a jim maso, mně třeba tofu. Chtěla jsem udělat i to vege, že to ej zase zajímavé, když to jídlo neznali. Docela si pochutnali a to i tchán, který je masožravec a maso zakusuje masem :lol:

No tak to je evidentne jeji averze vuci tobe podle toho jak pises, ze odmita resit o odchazi do jine mistnosti 8o No evidentne te cekaji jeste dalsi boje a to v souvislosti s ditetem, kde tezko bude respektovat tvoje nazory. Tak pevne nervy! A mas stesti, ze muz stoji pri tobe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.17 10:55

Kdyby si na navstevu k nam nekdo nosil vlastni obed, brala bych to jako obrovske selhani. Totalni fiasko, frasku. Tim nechci rict, ze je to spatna rada a nemas se ji ridit, ale to, ze tchyne ze sebe udela jeste vetsiho blba. No dobre ji tak.

Problem neni v tom, ze tchyne nevi, co varit.
Mohla by rict, ze nakoupi a zakladatelka uvari. Nebo se nechala inspirovat. Koupila si kucharku. Uvarila prilohu a zakladatelce udelala misto masa volske oko. Tady jde o tu SNAHU, o to gesto. O jidle je to jenom okrajove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
3.7.17 11:01

Mě takhle hoodně dlouho nerespektovala tchýně co se týče mé stravy..vegan nejsem, ale jím jinak než oni no. Nakonec jsem to začala řešit tak, že jsem si vezla sebou svoje jídlo a nebo si vše nakoupila a tam pak uvařila. Za čas to tchýni došlo a začala se nejen zajímat co můžu a co né, ale postupem času začala mě i tato jídla vařit. Nebyla to u mě rozmachanost jím všechno, ale postupem věku se mému střevnímu systému už taky všechno líbí..lepek a laktoza mě naprosto ničí a všechno jsem musela překopat :kytka:

Příspěvek upraven 03.07.17 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.17 11:02

Kamaradka mela taky tchyni, co ji nerespektovala, neustale rypala a delala naschvaly, terorizovala, jak mohla. Tchyne dosahla sveho, uz jsou rozvedeni. Kamaradce se hrozne ulevilo, ze uz ji nikdy neuvidi.
Proto bych si veci nechala libit jen do urcite miry, jak tu uz zaznelo. Muze po narozeni ditete jeste pritvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
3.7.17 11:05
@BloomingGorgeous píše:
Presne, souhlasim. Nejde o to jidlo, jde o ten pristup k „problemu“, ktery ani neni problemem.
Zivot je moc kratky na zabomysi spory.

No právě, on to vlastně vůbec žádný problém není. Já pokud někoho zvu na oběd, tak se zajímám o to, co by si dal, nebo co naopak nejí. Pokud bych zvala na oběd třeba taťku, který nejí luštěniny, tak logicky nebudu vařit třeba chilli con carne…ačkoliv nám doma chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.17 11:07

Jen abysis nenabehla s tim manzelem, popisu svoji zkusenost. Byla jsem na zdravotni diete kterou drzel muz se mnou. Tchyne byla seznamena, upekla, navarila, pak mi uvolnila kuchyn, at si navarim, no problem, nachystala ksem sobe i muži, ten snedl, ale tchyne zacala, ze se mu vyvaruje, ze ho to nemohlo zasytit, a nacpala do muze pul kachny i dortem, ten papal, aby to nebylo matince lito, no bylo mu celou cestu domů zle, tak jsem se ho ptala, proč teda jedl tu dietní slichtu ode mne a on se me chtel zastat, ale mechtel mamku ranit. Takjle dopadá vsechno. Manžel se nepostavi ani za jednu, dělá vše napůl, aby vyhověl, já i tchýně nasrane a mu je z toho soufl.

• Citovat
  • Upravit
3.7.17 11:09
@Nabot píše:
No právě, on to vlastně vůbec žádný problém není. Já pokud někoho zvu na oběd, tak se zajímám o to, co by si dal, nebo co naopak nejí. Pokud bych zvala na oběd třeba taťku, který nejí luštěniny, tak logicky nebudu vařit třeba chilli con carne…ačkoliv nám doma chutná.

Ano, kdyz ma nekdo aspon trochu rozvinutou emocni inteligenci a smysl pro takt, tak je to samozrejmost. Syn si mohl vybrat za partnerku mnohem tezko „stravitelnejsi“ partnerku nez vegetarianku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.7.17 11:23

@Nabot kdybyste četla důkladněji a nenechala pobouření cloumat svým majestátem, tak jste byste si všimla, že jaksi onen vcelku jednoznačný fenomén odstřihávání se vůči původní rodině skrze více či méně specifické dietní zvyklosti vcelku jasně uvozuju.

To že se tak děje je nezávislé na tom, jestli vás to napadlo, nebo někoho takového znáte.

A nemá to nic s psychoanalázou, patří to spíš do sociologického, maximálně sociálně- psychologického šuplíku.

KDyž už jdu do konfliktu s rodinou kvůli tomu jak z vlastního rozhodnutí jím, tak je docela dobré si přiznat všechny motivy mého stravování. A že jaksi jsou většinou o něco komplikovanější, než základní povrchní racionální důvody, to je něco, s čím je docela dobré se smířit.

Když člověk tuší, že to co přiznává sám sobě a okolí je jen špička ledovce a svět není jen vůle a představa, nebývá pak překvapen průlomem toho zbytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
3.7.17 11:35
@Swift píše:
@Limi123 Nejsi vegetariánka.
:mrgreen: ze ne? Tak ja jsem taky skorovegetarian, páč nemusim hovězí.. :mrgreen: :mrgreen: znám jednoho, ten taky pojídá jen kuřecí a krůtí, ale ne protože je skorovegetarian, ale protože je jenom rozmachlanej( samo, ze kazdej ma právo si zvolit co bude a nebude jíst, ale on si tohle maso žádá jen zadarmo na návštěvách páč je dobrý a drahý :mrgreen: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
3.7.17 11:35
@Ou píše:
To že se tak děje je nezávislé na tom, jestli vás to napadlo, nebo někoho takového znáte.

Znám. Jednu z mnoha. Proto se ptám, jestli je to relevantní pro tuhle diskuzi. Protože…

@Ou píše:
KDyž už jdu do konfliktu s rodinou kvůli tomu jak z vlastního rozhodnutí jím, tak je docela dobré si přiznat všechny motivy mého stravování.
… protože zakladatelka do konfliktu s rodinou nejde. Stravovací návyk není něco, co by mělo vytvářet konflikty v rodině (Samozřejmě, pokud to dotyčného neohrožuje na zdraví… Pak je logické, že se mu to blízcí budou snažit vymluvit.) Zakladatelka pouze nejí maso. To, co si pošle do útrob, je její osobní věc. Do konfliktu s rodinou jde tchyně, pokud se o tom odmítá bavit a demonstrativné hází po zakladatelce zeleninou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.17 11:43
@Nabot píše: … protože zakladatelka do konfliktu s rodinou nejde. Stravovací návyk není něco, co by mělo vytvářet konflikty v rodině (Samozřejmě, pokud to dotyčného neohrožuje na zdraví… Pak je logické, že se mu to blízcí budou snažit vymluvit.) Zakladatelka pouze nejí maso. To, co si pošle do útrob, je její osobní věc. Do konfliktu s rodinou jde tchyně, pokud se o tom odmítá bavit a demonstrativné hází po zakladatelce zeleninou.

Mne na chovani zakladatelky tedy take nepripada nic konfliktniho. Pouze si dovolila nejist maso. Jeste se snazi poradit zde, co ma delat, zda si ma nosit vlastni jidlo. I situaci popisuje klidnym smirlivym tonem. Jidlo je zaminka jak zakladatelce otravit zivot a obavam se, ze bude hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
3.7.17 11:46

Hm, ja jsem teda na opacne strane spektra:) Nejim prilohy, s masem problem nemam (naopak), ale potrebuju vedet kazdou trosku mouky…Na navstevach klidne odmitnu jidlo, kdyz neni zbyti, vzdy s usmevem, kdyz diskutuji, ptaji se, odpovim, ale moc se do diskuzi radeji nehrnu. Vedi to vzdy dopredu, s pristupem tve tchyne jsem se teda jeste nesetkala, rozhodne neni vstricna ani trochu. Na tvem miste si chystam krabicky, a zase..s usmevem ji podekuju za prilohu, pridam k tomu svou krabicku a nic se nestalo…nechce nic resit, tak nic neres, protoze by to stejne cenu nemelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.7.17 11:46

Byla jsem vegetarianka dlouho, asi sedum let. Vsichni to respektovali vcetne tchyne. Uz to tu zaznelo- neni problem udelat jidlo dobre a bezmase, event. uvarit dve. To, ze cekas jeji vnouce, by ji melo jeste vic motivovat. Ano, privezla bych si svoje jidlo a nebo sla v dobe obeda do restaurace. Ale uprimne te lituju, tchyne vypada jako pekna megera, nebudes to mit jednoduche :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová