Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobea To není pro zakladatelku řešení, když tam jezdí na víkend, protože to mají daleko.
@skařupka píše:
Ale vždyť jste obě naprosto stejné. Ona ti dá k obědu maso, ty jí lilek. A ptala ses ty jí, jestli stojí o takové jídlo? Třeba pro mě je naprosto nepředstavitelné obědvat lilek. Asi tak, jako pro tebe maso.
Příště si prosím přečti diskuzi. Lilek byl po vzájemné dohodě, oběma chutnal a vařím jim i masová jídla. Nevím, co tak běžně obědváš ty.
Řešení je úplně jednoduché. Prostě tam nejezdi na oběd.
Doraž až po obědě a bude to. Ty si uvaříš, co chceš, nepolezeš tchýni na nervy tím, že nejíš maso a budete obě v pohodě.
Já jsem mlsná huba. Od malička. Je spousta jídel, která prostě nedám do pusy. Proto nechodím na návštěvy, kde mi hrozí, že bych mohla dostat něco k jídlu. Opravdu se tomu vyhýbám jako čert kříži.
Moje výhoda je v tom, že respektuju, že každý nejí všechno a když někdo přijede na návštěvu k nám, tak se s ním domluvím, co uvařím.
Kdyby mě tchýně odbyla tak, jako odbyla ta Tvoje Tebe, tak bych jí dala druhou šanci (a promluvila bych si s ní). A kdyby to zopakovala, už bych tam na oběd nejela. Já už jsem ale ve věku, kdy si to můžu dovolit, protože nepotřebuju nikoho na hlídání dětí.