Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bigl píše:
Ona jezdí všude sama a žije si svůj život. Nejhorší je, že ona bude aktivní ještě minimálně 20 let a bude mít vedle sebe 20 nerudného dědu.
Za mě nee.
A víš co? K tomu můžu dát proti-příklad přímo z 1. ruky
. Chlap s první rodinou nikam nejezdil, chyba, rozvod. S druhou ženou cestuje, protože ji nechce ztratit a navíc uznal, že je to fajn. ![]()
@Anonymní píše:
@Ijen Prozatím má tedy kondici lepší, jak já, je zdravý a aktivní, velmi se udržuje a dbá o sebe.
Ano TED. Srovnej to za deset let. Jsou samozrejme vyjimky, ale lidi se meni, starne se skokama, vidim to na sobe, svych rodicich, svych znamych.
Vztahu se staršími jsem měla dost a dost… a víc jich mam kolem sebe, tak posuď:
Ja v 18 s chlapem 40. Hrozný, využíval mě, já zamilovaná naivka do toho rozumného stabilního muze. Děti neměl, žádný rozvod, doteď je s přestávkami sám.
Já v 22 s 38letym, po rozvodu s ditetem. Bylo to nezávazné, já z něj šla prostě do kolen, vyloženě „samec“, po zkušenostech s tím předtím jsem to ale fakt nehrotila. Nějak to samo vyšumělo, našel si jinou… a pak jinou…
Teď mám manžela o pár let staršího a věkově bych neměnila. Ale v 21 bych si klidně dovolila vztah s někým kdo není úplně ideální.
Kolem sebe pak mám věkový rozdíl 16 let - on aktivní sportovec, ji je 33 let, zatím jsou v pohodě a není problém. Akorát že ona chce ještě jedno dítě a on se už boji kvůli věku.
A pak, abych tě uklidnila že může být hůř… už šest let trvající vztah, teď ji je 27 a jemu 56.
tam je za mě ona fakt blázen, protože už rok nefunguje vztah v posteli, ale ona si ho furt nejak omlouvá. A už říká že to vlastně nepotřebuje
nedavno mi říkala, že je super že na svůj věk nevypadá (vypadá). Půlku života v dluzích, rozhodně spolu nejsou kvůli penězům, ona je vzdělaná a úspěšná, on je vlastně docela milý w v pohodě, ale proste věkově jak její tata…
A tím vším chci rict: klidně do toho jdi, jen se prosím tě chraň a zkus si s ním neporizovat děti, počkej nějakou dobu, třeba to samo vysumi.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,zajímá mě, jaký máte názor na vztah, kdy ženě je 21 a muži 42? Může to vydržet?
Poznala jsem jednoho fajn chlapíka, známe se už rok. Přitahuje mě i fyzicky (vypadá mladě) a také i charakterem. Má velmi shodné názory na lásku a vztahy obecně, na rodinu, děti, společné trávení času, atd. Líbí se mi, že ví, co chce a ví, na čem je důležité stavět vztah. Je opravdu hodně tolerantní. Rozumíme si, dokážeme si spolu hodně povídat, je nám spolu příjemně. Chtěl by mě jako životní partnerku a lásku, přemýšlím nad tím, i když mám samozřejmě (asi přirozené) obavy z budoucnosti.
Ale moje máma vždycky říkala: „Lepší prožít dobrých 20 let, než špatných 20 let“.
Mohlo by to klapnout?
Zminene heslo nerazim, v 40l mit 60nika nechci takze ani omylem.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina No a můj ex má 24 a takový senior život vede teď. A potom je tu on, výrazně starší chlap, který život má rád a miluje zážitky
A právě proto si to asi musíš srovnat sama. Ty víš, jaký je, diskusí o věkových rozdílech je tu taky spousta na inspiraci.
Je mi 26, mému muži 40. Máme 3 děti, jsme šťastní, ale není to asi důvod k tomu tvrdit, že to, co máte vy je dokonalé.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,zajímá mě, jaký máte názor na vztah, kdy ženě je 21 a muži 42? Může to vydržet?
Poznala jsem jednoho fajn chlapíka, známe se už rok. Přitahuje mě i fyzicky (vypadá mladě) a také i charakterem. Má velmi shodné názory na lásku a vztahy obecně, na rodinu, děti, společné trávení času, atd. Líbí se mi, že ví, co chce a ví, na čem je důležité stavět vztah. Je opravdu hodně tolerantní. Rozumíme si, dokážeme si spolu hodně povídat, je nám spolu příjemně. Chtěl by mě jako životní partnerku a lásku, přemýšlím nad tím, i když mám samozřejmě (asi přirozené) obavy z budoucnosti.
Ale moje máma vždycky říkala: „Lepší prožít dobrých 20 let, než špatných 20 let“.
Mohlo by to klapnout?
Klidne do toho jdi, jsi mlada, zivot pred sebou. Chlapi kolem 40 jsou fajn a on se s tebou bude snazit, takze si uzijete. A uvidis
navic je to nejlepsi vek na takovy vekovy rozdil ![]()
Mne je ted 40 a šedesatnika bych nechtela ani omylem
Přesně takový věkový rozdíl máme u nás doma. Za mě asi ideální věkový rozdíl je o 10-15 let starší muž, protože prostě když je holce 27 a chce zakládat rodinu, emocionálně stabilní vrstevník se hledá dost blbě.
Jinak tady všechny ty ženský, co píšou, jak jim ubývá energie, jsou asi atletky a žijou s olympioniky, ne? Nevím, kolik „energie“ od partnera potřebují. Já a můj chlap určitě nejsme žádní sportovci, ale manžel rád odpočívá u práce na zahradě a nemyslím si, že po 50 se automaticky přezuje do bačkor a sedne k televizi - to jsem u nás doma spíš já. Sex je skvělej, ale jestli ho je míň, než by mělo, tak je to tím, že jsme oba líní, ne jenom on.
Btw. mému otci bude 65 a je bezkonkurenčně nejaktivnější z rodiny, nedávno se mu podařilo shodit i břicho, co dřív měl. Já to jeho „kouzlo“ moc nevidím, ale dodnes má hromadu ctitelek mezi 40+ ženami a dál.
Je možný, že až mi bude 40, tak budu litovat. Pak určitě napíšu. Ale zatím je to fantastickej chlap a miluju ho určitě mnohem víc než před šesti lety.
Nešla bych do toho, je to hrozně moc let. Rozumím tomu, že Ti vrstevníci přijdou nevyzrálí apod., ale chlap jen o pár let starší to může mít v hlavě slušně srovnané a nemusí to být zrovna 20 let. Samozřejmě to může být Tvoje druhá polovička a budete žít úžasný život, ale ta pravděpodobnost je malá..
Já se na to vždy dívám z druhé stránky, tj. co takové lidi motivuje hledat si partnery, kteří se narodili, když studovali VŠ? Je mi skoro 40 a dvacetiletí muži jsou pro mne děti, se svým specifickým pohledem na svět, postoji, hodnotami atd. atd. Nijak to neshazuji, je to tak v pořádku, ale když máš odžito jednou tolik, jsi úplně, úplně jinde (nebo bys měla být). Zvlášť po zkušenosti manželství, narození dítěte, péče o něj. Můj manžel to vnímá podobně.
Co si budeme říkat, chlapi jsou chlapi, rádi se podívají a užijí si s mladým „masem“. Ale pro život? Rozhlídni se kolem, určitě najdeš někoho vhodnějšího. Tuším ale, že jsi v tom už zapletená, tak asi jen hodně štěstí. Ale za mne ne. Vždyť i ta jeho dcera je k obě věkově blíž než on. Nemáš zapotřebí být ve dvaceti „macechou“ a řešit problémy z toho plynoucí, zrovna jako za 10 let oprašovat padesátníka. Jistě, vztahy se rozpadají, ale proč jít do něčeho mizernou perspektivou.
@Lojzísek Ale to je tím, že dvacetiletí muži jsou skutečně ve většině ještě děti, kdežto mezi dvacetiletými ženami jsou jak jelita, tak holky, co už to můžou mít celkem srovnané. Moc fér to není, ale ženy prostě mají na hledání ideálního partnera méně času.
@Žižkovská žena píše:
@Lojzísek Ale to je tím, že dvacetiletí muži jsou skutečně ve většině ještě děti, kdežto mezi dvacetiletými ženami jsou jak jelita, tak holky, co už to můžou mít celkem srovnané. Moc fér to není, ale ženy prostě mají na hledání ideálního partnera méně času.
S tím souhlasím, ale i tak to není důvod „lovit“ o dvacet let starší, rozvedené chlapy s dětmi.
Příspěvek upraven 03.10.21 v 10:05
@Cimada píše:
A víš co? K tomu můžu dát proti-příklad přímo z 1. ruky. Chlap s první rodinou nikam nejezdil, chyba, rozvod. S druhou ženou cestuje, protože ji nechce ztratit a navíc uznal, že je to fajn.
A jak to souvisí s tím co jsem napsala? Tenthleten 20 let taky jezdil s rodinou a zcestovali kus světa, akorát už je dědek a nechce se mu a ona má ještě půl života před sebou a nechce sedět doma na zadku.
Za mě ne. Teď to může být skvělé, ale za 15-20 let? To už ten věkový rozdíl prostě vadí.
Asi jak většina ostatních - za mě rozhodně NE. Zkus se na chvíli odpoutat od stylu života TEĎ A TADY a dlouze, v klidu popřemýšlej co ti to dává teď (jak spolu fungujete), co ti to bude dávat za deset let, co ti to bude dávat za dvacet let.
Věšteckou kouli nikdo nemáme, nevíme co bude za deset, či dvacet let, ale jedno je jasné - jediná spravedlnost na světě je ta, že VŠICHNI STÁRNEME STEJNĚ.
Stačí se rozhlédnout kolem sebe - jaké je věkové rozložení v manželstvích/partnerstvích kolem tebe? Prostě špička bude ve věku plus mínus pár let, pak hodně strmý pád a jednotky procent jdoucí rychle k nule se zvyšujícím rozdílem věku partnerů. O čem to asi svědčí? Že je to něco nestandardního, nicméně ano - toto neimplikuje, že to nebude fungovat. Jen je to prostě určité varování.
A jestli chceš i hnusnej mužskej názor - ve 40+, když budu sám, tak si s radostí najdu krásnou, naivní dvacítku. Pohladí mi to ego, budu si myslet, že jsem něco víc než ostatní určitě. Prostě i takový pohled tam někde „vzadu“ je… z toho si nic nedělej
Na charisma se dá ulovit ve dvacetiletých vodách prakticky cokoliv…
@RacionalniMuz píše:
A jestli chceš i hnusnej mužskej názor - ve 40+, když budu sám, tak si s radostí najdu krásnou, naivní dvacítku. Pohladí mi to ego, budu si myslet, že jsem něco víc než ostatní určitě. Prostě i takový pohled tam někde „vzadu“ je… z toho si nic nedělejNa charisma se dá ulovit ve dvacetiletých vodách prakticky cokoliv…
Svatá pravda, jenže tohle si dvacetileté holky nepřipouštějí, ty vidí jen veeelikou, osudovou lásku.
@Lojzísek Kdo je manipulátor ve 40, byl manipulátor už předtím.
V mém případě to byla osudová láska. Vzali jsme se a jako partneři jsme rovnocenní. Neříkám, že doporučuju dvacetiletý rozdíl, je to hodně. Ale v diskusích na tohle téma se z mladých holek dělají naivní krávy a ze starších mužů automaticky zloduši.