Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Věřím, a to i s prvním partnerem… alespoň ve svém manželství ano
@Karl93 píše:
Věříte v celoživotní vztah? Frustruje Vás vysoká rozvodovost, nebo jste smíření s tím, že Vám vztah se s velkou pravděpodobností nevydrží?
Vzdy jsem si rikala, ze se casem ukaze.My se brali po 8 letech ted 6 let manzele, tudiz jsme spolu 14 let a ted nam to dost skripe
Nikdy jsem moc neverila na lasku na cely zivot i kdyz par vyjimek znam.Ale spise vidim model toho, ze si ti dva spise lezou na nervy a musi fungovat hooodne velka tolerance
@Ravedd píše:
Tak vydržet může každý vztah pokud oba chtějí. Je to o kompromisech a komunikaci. Prababička s pradědou spolu byli 82 let a z toho 80 let manželé a pokud nebyli úžasní herci což si nemyslí nikdo kdo je znal tak tam byla i láska. Nedali bez druhého ani ránu i před koncem se na ulici vodili za ruce. Když prababička umřela tak praděda hrozně sešel a bylo na něm vidět že bez ní to je někdo úplně jiný…tři měsíce po ní umřel taky. Takže věřím že může existovat celoživotní vztah a dokonce v něm může být i láska ale to člověk musí komunikovat, problémy řešit a ne hned hledat jinde![]()
Příspěvek upraven 13.09.19 v 19:23 [/citace
tomu se ani nechce verit, kolik jim bylo let? Mam pocit, ze dnes je to dano i dobou, driv se lidi nerozvadeli, zena byla na muzi financne zavisla a taky byl rozvod trochu ostuda
@nika1988 píše:
Vzdy jsem si rikala, ze se casem ukaze.My se brali po 8 letech ted 6 let manzele, tudiz jsme spolu 14 let a ted nam to dost skripeNikdy jsem moc neverila na lasku na cely zivot i kdyz par vyjimek znam.Ale spise vidim model toho, ze si ti dva spise lezou na nervy a musi fungovat hooodne velka tolerance
Tak ono je rozdíl,,láska na celý život" a,,vztah na celý život". Na to první také až tak úplně nevěřím.
Věřím, jsme spolu s manželem 29 let. Máme hezký harmonický vztah. Tchyně s tchánem spolu byli 69 let, letos na podzim by oslavili 70let. Tchyně letos zemřela, tak se té platinové svatby o půl roku nedožila. Takže já věřím.
@Sany80s píše:
Věřím, rozvodovost mě nefrustruje. Spíš se jí moc nedivím.
A proč se jí nedivíš?
Věřím už přes čtyřicet let - pokud počítám i dobu před svatbou.
Vztah jo, lásku asi ne.
Manželství, která už oslavila zlatou svatbu pár znám, ale že by ti lidi úplně zářili štěstím…
Spíš jsou to fakt už tak prorostlé rodiny, že už si ani nepřipouští jinou variantu. Jsou na sebe zvyklí. Jestli je správné zůstat s člověkem, s kterým mě poutají děti a společně budovaný domov, přestože už dávno spolu nejsme to šťastné manželství, nebo radši celý život putovat a hledat dál a dál, možná několikrát, nad tím přemýšlím celej život. ![]()
@Karl93 píše:
Tak ono je rozdíl,,láska na celý život" a,,vztah na celý život". Na to první také až tak úplně nevěřím.
Něco takového jsem chtěla napsat..spousta lidí spolu vydrží celý život, ale za jakou cenu..jsou spolu třeba jen ze zvyku, z pohodlnosti, kvůli dětem, majetku, většinou je v tom i nějaký milenec / milenka..takže to ve finále nemusí být až taková hitparáda
A některé páry vypadají tak spokojeně a pak se člověk dozví, že je to úplně jinak, zdání klame. Láska na celý život, je jen ta mateřská ![]()
Vlastne asi ne, krome lasky k detem. Verim na dlouhodoby vztah, ale neverim na ty prvni, to uz vylucuje vyraz celozivotni. Rozvody me nefrustruji, neresim je.
Bohužel i ženské, vidím to na svém okolí. Já věřím, zatím problém nemám ale dobrý vztah znamená spoustu práce která nikdy nekončí. Přesto musím být ve střehu protože někdy to ani nejde ovlivnit. Přijde nějaký očuchávač a dokáže tak zblbnout ženskou že bude riskovat i mnohaletý funkční vztah. Jó zamilovanej člověk vidí věci úplně jinak než všichni ostatní v okolí.