Jak to zvládají finančně větší rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1142
26.5.20 14:32

@Netopirek jasné, ono taky před 30ti lety byly ty boty o nečem jiném, ale já to mám v sobě jako křivdu. Sama boty po synovi prodávám, po 3 měsících co je nosí. Někdy jsou jak nové, jindy je dokáže sešmajdat pěkně. A cena o kvalitě nevypovídá, ale kvalitní boty za 500kč se moc koupit nedají. Na druhou stranu kdyz vidím sandály pro 2leté dítě s vytvarovanou klenbou, které mají žirafu a stojí majlant, tak mi vylítne tlak během vteřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.5.20 14:41

@pomme jo teď jsou bazarové boty něco jiného. Hodně je to o tom kolik v dnešní době mají děti bot. Známá má pro každé dítě minimálně 5 párů bot na sezónu. Už se jí i stalo, že měli boty i jen jednou na noze. Ale. Pak mají boty co jsou zralé do popelnice.

Já jako dítě taky nosila bazarové boty a děs. Ale co jsem začala jet v BF obuvy jsem zjistila na co koukat a v pohodě. I za těch 500 seženu dobré boty. Třeba teď na holku keeny. Ale je fakt, že na tu 10 letou se pohybujeme kolem tisíce i za ty bazarové. Taky má už stejnou jak já když jsem jí čekala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
26.5.20 16:16
@pomme píše:
Tak pro mě je třeba otázka bot dost citlivá, sama jsem jako dítě nosila obnošené boty a do teď si pamatuju jak mi to vadilo. Vždycky byly sešlapané jinak, než bych je sešmajdala já. Fakt na to vzpomínám špatně. Nehledě na to, že mám spadlé klenby (jasně, vím, že to nemusí být proto) Svým dětem bych obnošené nekoupila i kdybych měla oželet něco jiného. Muž je smířen s tím, že ročně padne na boty jednoho ditěte 6-7tis. Zatím máme co sezónu to nové, každé tak 1600,– Ale oblečení kupuju z druhé ruky běžně. Mám kamarádku co říká, že jsou na světě 3 věci na kterých by nešetřila - zuby, boty a pneu. Mám to dost podobně. :lol:

jasně, ale můžeš najít boty ve slevě, třeba doprodej, kde tě ta bota původně za 1600 teď stojí třeba 700, já teda kupuju boty značkové, ale ne vyloženě nějakou zdravotní obuv a řekla bych, že se na dítě/rok určitě vejdu do 5000. Poděděné boty dávám jen pokud nejsou sešlapané a to tak, že jen po svých dětech, ty malé velikosti neměly děti ani možnost sešlapat, maximálně okopat na odrážedle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
26.5.20 16:23

Já teda kupuju boty vždy ve slevě a výjde mě to tak maximálně 2000 Kč za rok na dítě :lol: ;).

• Citovat
  • Upravit
1142
26.5.20 16:28
@Netopirek píše:
@pomme jo teď jsou bazarové boty něco jiného. Hodně je to o tom kolik v dnešní době mají děti bot. Známá má pro každé dítě minimálně 5 párů bot na sezónu. Už se jí i stalo, že měli boty i jen jednou na noze. Ale. Pak mají boty co jsou zralé do popelnice.Já jako dítě taky nosila bazarové boty a děs. Ale co jsem začala jet v BF obuvy jsem zjistila na co koukat a v pohodě. I za těch 500 seženu dobré boty. Třeba teď na holku keeny. Ale je fakt, že na tu 10 letou se pohybujeme kolem tisíce i za ty bazarové. Taky má už stejnou jak já když jsem jí čekala :zed:

Syn ma vždy jen jedny boty, nikdy neměl ani náhradní. Většinou má membránové a na léto keeny tak nejsou třeba patery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.5.20 16:31

@welovefashion když slevy byvaji většinou v mimosezóně a kupovat sandaly na podzim odhadem se bojím. Hlavně synovi se dost mení i tvar nohy, takže vždy zásadně zkouším v době kdy ty dané boty opravdu potřebuje. Je to neskutečné, ale zatim máme fakt co sezonu to o číslo větší. Teď jsem mu kupovala sandále v 31 (pravda keeny, které jsou menší), a to mu nejsou ani 4 roky… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
26.5.20 16:46

@pomme já už mám vychytané, že slevy už bývají na letní obuv třeba koncem června nebo začátkem července, tak do té doby chodí děti v keckách nebo v těch z minulé sezony pokud jim ještě jsou… ale tak asi nakupujeme jinde :-) syn má v 5,5 velikost 32, v těch 4 letech měl 29, já kupuju většinou o číslo větší, aby chvilku vydržely.. jenže stejně třeba za rok jsem kupovala 3× kecky, 1× platený boty,1× sandále, sálovky, kopačky, zimní boty, takže na rok fakt 8 párů bot, holka jich má možná ještě víc… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.5.20 17:08

@Lucy75
:think: podle čeho se úvahou řadíš do vyšší střední třídy? Nad ní je pak už ta nejvyšší. To mi nějak neštymuje se šetřením na dovolenou od Vánoc a nákupy v sekáči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25024
26.5.20 17:14

@Burj Chalifa protože naše rodinné měsíční příjmy jsou vysoko nad meridiánem..
na dovolenou se šetří, protože máme ještě jiné podstatné výdaje včetně postupné rekonstrukce velké chalupy a dalšího budování..
a na nákupech v sekáči - občasných ;) nevidím vůbec nic špatného, ba naopak.. někdy naprosto luxusní značkové kousky..
o ekonomice i společnosti vím dost, abych „se mohla zařadit“..
děti mi ale rozhodně stačí dvě, a to bohatě :mrgreen:

edit (ve smyslu D. Marka…) https://www.idnes.cz/…onomika_map1

Příspěvek upraven 26.05.20 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.5.20 17:17

@Lucy75

meridiánem asi ne, spíše mediánem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25024
26.5.20 17:22

@Burj Chalifa jasně, píšu na mobilu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.5.20 17:36

@Lucy75
tak řekněme, že za záměnu může mobil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15956
26.5.20 18:21
@Burj Chalifa píše:
@Lucy75 :think: podle čeho se úvahou řadíš do vyšší střední třídy? Nad ní je pak už ta nejvyšší. To mi nějak neštymuje se šetřením na dovolenou od Vánoc a nákupy v sekáči…

V sekáči nakupují i velmi bohatí lidé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová