Vidi moje deti ducha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3311
17.6.14 18:47

A vis jmena puvodnich majitelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
17.6.14 18:51

@januschka Původních…vím člověka, který tu žil před nami. Ale prý tech generací lidí tady se dá počítat na několik x desítek.
Mně by třeba zajímala historie tohoto míst, ale nevím kam se obrátit, kde hledat.
Co by se tu v minulosti mohlo stát.
U obce nečekám moc nějakou spolupráci.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.6.14 18:54

@WERISKA Casto se da nejvice zjistit na mistni fare. Mivaji tam letite archivy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.6.14 18:54

Panebožééé 8o moje mamka taky jednou viděla za záclonou ducha, když v noci zehlila (v te dobe se me utopil bratranek, mela k nemu blizko chtela si ho osvojit, jeho matka je fetacka). A mě se jednou stalo, že nikdo nebyl doma-já si šla potajnu zapálit k našim na balkon(je to balkon od ložnice, kde umřela prababička) a sedím si tak na zemi, kouřím, byla uz tma, mela jsem tam sebou psa (civavu) a z niceho nic pes vstal, zacal se dívat do prostoru ke dverím do úrovne cloveka a stekal jako magor a jen kousek couval. No já posraná az za usima ale nikoho jsem tam nevidela, jen ten pes tam proste asi videl ducha. Od te doby uz nic a ted uz tam nebydlim ani ja ani nasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
17.6.14 18:55

Nejake muzeum nebo kroniku v meste nemate? Skoda, ze jste vyhodili ten kriz, nejaky zkuseny historik by vam rekl z jakeho obdobi je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
17.6.14 19:03

@januschka Tak ten kříž mně hodně mrzí.. :zed:,ale tenkrát jsem se oklepala hrůzou a letěl..no, blbá, no. :roll:
A ještě, když spadáme pod město, tak by v tom městě měli mít zápisy i o naší vesnici??
@open mind Promin mi ted asi debilní dotaz. Fara, myslíš jako kostel? :oops: Já nevím..A co jako ta mám říct? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
A oni my můžou poskytnout informace bez nějakého povolení, nebo tak něco? Äsi se ptám blbě, ale nikdy jsem takto nepátrala a tak fakt nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
17.6.14 19:08

@WERISKA
jj, nejake zaznamy by meli mit na matrice, tudiz na urade…nebo jak jiz bylo zmineno, tak na fare. Staci si v nedeli po msi pockat na kneze a domluvit se s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
17.6.14 19:22

@januschka Aha, tak jo, já to zkusím. Uvidíme. Zajímá mně co tady bylo. Tak mě drž pěsti. A děkuji za informace. :mavam: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
17.6.14 19:22

Ahoj. Moje mamka prodělala „cestu tunelem“ když mě čekala. Asi v šestém měsíci, po bouračce. Byla několik hodin mimo a dodnes vypráví, že mluvila s andělem, který ji řekl, že musí zpátky, že jí tady budou ještě potřebovat. Obě trpíme na předtuchy, většinou ve stejný moment.
Ale na duchy je mistr můj táta spíš než všechny děti z okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
17.6.14 19:24
:palec: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2029
17.6.14 19:44

@WERISKA Kdybys potřebovala pomoct s pátráním v matrikách, klidně mi písni třeba do SZ. Nevím, jestli místní farář bude něco vědět. Zvlášť, pokud to bude nějaký mladší, nebo někdo, kdo tam není dlouho. Dneska se ti kněží hodně střídají a na jednom místě nejsou celý život. Kroniky z far se postupně stahují do archivů. Odkud jsi? Možná zkus třeba nějakého staršího člověka z Vašeho města, vesnice. Z jakého roku je ten dům? Nečetla jsem asi úplně všechno, tak se omlouvám za zbytečné dotazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21908
17.6.14 19:48

Z dovolenim se vetru..Dnes se u nas dopoledne stala zvlastni vec. Z niceho nic rana, jdu hledat co kde a ve drezu prasknul prazdny hrnek, ktery tam stal od vecera. Nevsimla jsem si, ze by byl treba naprskly.Byl to hrnek z kouroveho skla a rozlitl se snad na dvacet strepu..Verim na „neco“ a docela me to vydesilo. Prece neni mozny, aby se jen tak, rozlitl hrnek na tolik kousku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.6.14 19:49

Holky to vyloženě nepatři k tématu, ale máte dovahu, nebo vám to nic nedělá podívat se v noci - ve tmě do zrcadla???
Někde byla diskuse- možná tu, že taky tam něco viděl.. Já bych ot asi nikdy neudělala, vadí mi podívat se do zrcadla v noci, ve tmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.6.14 19:50

@WERISKA Jj, mam na mysli cirkevni kroniky, sahaji nekolik set let zpatky a obcas jsou i dost podrobne… Ja bych zkusila pockat na farare po nedelni msi a poprosila o nahlednuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7538
17.6.14 19:58

A ja dneska zase neusnu :D

@kvaček ne bojim se. Zaviram oci nebo otacim hlavu a davam ruky pred sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat