VODA NEBO ČAJ????

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
26.3.06 18:37

Ahoj!

Hlasuji pro vodu! :)

Můj syn, kterému budou dva roky, pije stále převážně čistou vodu. Začala jsem mu ji nabízet už s příkrmy, ale moc ji nechtěl. Hlavu jsem si z toho nedělala, protože byl kojený, tak měl tekutin dost, kdykoliv si zamanul. Určitě to chce trpělivost, stejně jako při nabízení příkrmů. Občas jsem do něj vodičku dostala ze lžíce při jídle. Z nekapajícího hrníčku ji pil až tak kolem devátého měsíce.
Myslím si, že pokud mu bude nabízena od začátku jen vodička, tak časem si zvykne a bude ji pít. Něco jiného je to u dítěte na UM, které vodu stále odmítá.
Taky nevidím nic extra na čajíčcích a šťávičkách. I když babičky to budou vidět určitě jinak… :wink:
Občas mu dám ochutnat džusíku nebo čajíku, ale vodičku má pořád moc rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
26.3.06 18:57

nesouhlasim ze co diteti dame prvni, to pije bez problemu :)
Ja nasi male zacala davat stavicku s vodou, nechtela ji, cajik neslazeny - fuj ble, tak mi skoncila na vode :) mama me sice porad nuti, abych ji davala neco jineho (oslazeny caj), ale jsem rada za tu vodu.
ten navyk na vodu zacal asi ve vane, kdy ji rada sala, treba ze zinky.

Radka

jo jeste jsem chtela, tchyne mi rikala, ze vetsina deti „chlemta“ ve skole kolu, dzusy a maji pry dost zkazeny zuby, takze hlasuju pro vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
26.3.06 19:28

Ahoj.

Radimkovi jsem nabízela z počátku vodu - tu odmítal a s čajem to nebylo o mnoho lepší. Do zavedení příkrmů jsem to příliš neřešila. Ve 4 měsících jsme začali přikrmovat - je nekojený- a navíc se začalo oteplovat, takže tekutiny byly potřebné.
Opět jsem s vodou nebyla moc úspěšná, ale čajík šel - řezený granulovaný a ovocný pytlíkový. Nakonec se naučil i na pytlíkový bylinkový ( Leros, Megafyt) a dostává řezenou dětskou šťávu (Hami). Občas zvládne i vodu.

Myslím, že voda je určitě lepší, ale jako u všeho bych na miminko netlačila, nic nelámala přes koleno. Pitný režim je velmi důležitý a myslím, že všechno, co Radim pil a pije, je přijatelné.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
26.3.06 19:39

Ahoky,

takže já plně chápu neznalek :(

Náš Pavlík byl do 6,5měs plně kojený, pak jsme začali příkrmy a samozřejmě jsem chtěla, aby pil vodu… Času bylo dost, takže jsme zkoušeli flašky, hrníčky… a nic… vodu prostě plive od začátku :! Pak jsem zkoušela čaj… taky nic, nekompromisně.

Postupem času už přestal přes den méně pít z prsu a začal mít problémy se stolicí - samozřejmě - nedostatek tekutin.

V tu chvíli už mi začalo být vcelku jedno, co to bude, ale hlavně aby pil. Tudíž jsme zkoušeli neslazené ředěné přířodní šťávy a nakonec se chytil na jablko a hrušku.

Takže čím dál více ředím a možná se někdy k vodě dopracujeme…

Peťula + Pavlík (téměř) 10měs

P.S. Ovšem taky jsem měla velké ideály :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
28.3.06 23:19

Střídáme vodu, fenyklový drink od Sunarku nebo granulovaný od Hami - bylinkový a heřmánkový v pytlíkách. Tadeášek je už na příkrmech od ukon. 4 měs ( byl na umělé ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
25.4.06 23:12

Ahoj maminky,
včera jsem byla s malou na 10 měsíční prohlídce a doktor se vyptával jak jí a pije. Jsem ta z maminek, která dává dítěti velmi ředěný granulovaný čaj a Barunka mi vypije cca 300-400ml za den a noc. Doktor mi vyčinil, že je to moc a že je to jen zlozvyk a měla bych to omezit. Vyrazil mi tím dech, dle mého názoru je pitný režim velmi důležitý pro celkové pročištění organismu a já sama piju cca 3 l denně.

Dál si připsal poznámku že je velký jedlík i když je droboučká (na 10 m. má 7,87 kg a 69 cm) a neví kam to ta holka dává. Aktivní je tak středně bych řekla. Porovnejte to s vaší ratolestí kolik sní a jesli se vám to zdá moc ??
ráno 150ml Um
svačinka 1/2 jogurtu (někdy bez sváči úplně)
oběd 200 ml polévky
svačina 1 bílý jogurt + 1/2 přesnídávky
večeře 200 ml kaše na lžičku (hustá)

a během dne sem tam do pusinky kousek dětské sušenky.

Když dostane míň tak huláká :lol:

Díky za reakce

Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
26.4.06 00:01

Papaja to bude jak se vším, co doktor to názor ( ta moje se neptá vůbec a říká že Tedy je dlouhý) a jak kouknou do těch svých tabulek a dítě přetíká tam nebo jinam už dělají bubu, přitom je to myslím strašně individuální

My máme jen půl roku a 7900g a 74cm ( porodní 4200g a 52cm ) a papáme:

• 210ml Nurilon 2 v cca 7h
    *ovocná kaše (180ml rýžová nebo kukuřičná nemléčná kaše a smíchám s cca80ml ovocné přesnídávky) v 10h
    *masozeleninový příkrm cca 200ml v cca 14h
    *180ml Nutrilonu 2 v cca 17h
    *200ml rýžové kaše Hami v cca 20h

Přes den vypijeme cca 100ml čaje nebo ředěné ovoc. šťávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
26.4.06 22:06

Lamagarito to jsi mě uklidnila, protože je to i můj názor a ty máš doma pěkného chlapáka :) Barunka měla porodní 3200g a 49cm. Ale dneska jsem v MHD jela s chlapečkem, který je o týden starší než Bára a má 11,5 kg a vypadal, že je 2× takový. Tak si myslím, že má Barunka ještě co dohánět a já ji v klidu dám tolik kolik bude potřebovat. :P

Hezká a spokojená miminka všem

Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
26.4.06 22:22

Ahoj Paulinko,

já osobně tvrdím, že vodu, ale pokud dítě vodu odmítá, tak bych to moc neřešila a dávala čajík. Určitě je pak lepší sáčkový než granulovaný.
Můžu říct, že jsme vyzkoušeli s Aleškem všechno a nakonec jsme zůstali u vody. A to hlavně, že po té jediné mi neblinká.. Mám z toho radost, ale nějak jsem to nehrotila, abych mu ani nezkusila dát nic jinýho.

Je to na tobě a hlavně na tvém dítko, co bude raději pít. Myslím, že hlavně v létě je nejdůležitější, aby dítě pilo. Naštěstí Alešek pije dost a rád (vodu), takže s tím starosti nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
16.6.06 17:50

Ahoj holky,

moc vám děkuji za rady a chtěla bych se vám pochlubit,že už asi 3 týdny zdárně bumbáme vodu!!! Nejdřív se mi na ni tvářila dost kysele,zkusila jsem tedy čaj a opět,výraz jako kdyby pila citrónovou vodu! Kamarádka mi tedy poradila,ať dávám vodu každý den a,že dítě si zvykne na to co se mu dává. Týden uběhl a já každý den odpoledne ji nabízela lahev s vodou a nic,ani se toho nedotkla! Po týdnu ochutnala a řekla si,že asi nedám pokoj tak mě uspokojí a lokne si.Po dalším týdnu vypila přes den 40ml a dnes v těchto vedrech vypije asi 60ml! Proto vám doporučím velkou dávku trpělivosti,ostatně jako u všeho s miminkem!

Mějte se nádherně,pa Paulinka + Anetka (zimňátka 2005/2006)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
16.6.06 18:02

Holky a nemáte některá radu jak naučit prcka ze šťáviček na vodu? Náš malej odmalička odmítal veškeré pití, vyzkoušela jsem snad vše, střídali jsme i hrníčky. Nakonec u nás zabral hrníček s brčkem, ale pije jen naředěnou šťávu, vypije i dva nebo tři hrnky, ale jakmile mu tam naleju vodu, tak to nechá stéct po bradě. Nevím jak ho naučit na vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
16.6.06 20:56

Ahoj,
myslím si, že lepší bude voda. Ale záleží asi i na mimískovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
16.6.06 20:59

Darido

u nas je to to samy..............vodu nepije, a kdyz tak jen par ml…
Davam sunarek malinovy, hodne redim vodou.............nebo vypije taky kdyz povarim jablka tak tu vodu, ta mu smakuje

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
18.6.06 12:06

Ahoj,
naše malá je asi takový malý extrém. Co ji dáme do pusy to spolkne - okurku, tu nechce ani dát z ruky. S pitím to byl ze začátku horor. Doktorka mi řekla ať malou učím na čaj hned od narození. Protože jsem ji kojila, nechtěla mi pít s flašky. Dávala jsem jí ho po lžičkách Později jsme zjistili, že prostě odmítá ten skvěle tvarovaný dudlík a chce prostě ten úplně obyčejný za 16 Kč. Taky se jí nelíbila skleněná láhev. Když jsme koupili modrou od MAM tak začala pít úplně v pohodě. Ze začátku jsem jí kupovala ty granulované od Hami. Teď ji vařím buď FRUTTI od TEEKANNE - to je dětský čaj v sáčcích. Nesladím ho a zjevně jí to nevadí. Vodu mi z nevylévacího hrníčku nech ce, ale když je v noznální sklenici tak pije v pohodě. Taky má ráda minerálku, tu ale dostane jen občas a trošku. V podstatě je jí jedno co pije, jesli je to slazené nebo ne. Ale myslím, že tohle je spíše vyjímka, alespoň jak soudím podle ostatních.
Jinak dcera má 14 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.6.06 12:43

Derido, k tomu přestupu ze šťáviček n avodu - já bych zkusila velmi pomaličku a nenásilně zkoušet dávat šťávičky s vodou - nejdřív jí přidávat maličko a postupně víc a snižovat množství šťávy, jestli mi rozumíš. Jen pomaličku, aby to dítě hned nepoznalo…já takhle malou v noci odnaučila na Sunar, postupně jsem ubírala množství odměrek, až pila jen vodu. Mohlo by to vyjít, ale i když uvidíš, že to funguje, zkus další snížení až za nějaký čas, tak po týdnu…myslím, že by to mohlo fungovat. Jinak v nejhorším je šťáva lepší než nic…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová