Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vojna to nezachrání, tohle je bohužel obrázek výchovy matky, jak si syna vychovala, takový je.
Někdo je tak vychoval. Když čtu některé matky tady, bude hůř. U holky se líp snese, že je to neschopná arogantní pipina, u těch chlapů je to horší.
Jinak 2 roky jsou moc a to se považuji za Heroda, mnoho klukům to zničí mládí, někteří to odnesou zdravotně. Vojna nevychová chlapy, to by měli rodiče.
Ani omylem. Dva roky vojny? Na dva roky přerušit život a jít dělat šaška při nesmyslných úkolech? V mem okolí je jen jeden chlap takto nemožný a taky je sám, protože normální ženská si o nej neopre ani kolo. A píše se opravdové chlapY
@Markéta N.V. Tak proč je tohle obraz manželova dědy, který mimo vojny zažil i válku? Přišel z práce dal si pivo a tím to pro něj zhaslo. Spíš myslím, že je to obraz výchovy ale i obraz toho co je ženská ochotná snášet.
@free333 píše:
@Markéta N.V.Vojna to nezachrání, tohle je bohužel obrázek výchovy matky, jak si syna vychovala, takový je.
Tak tak,rikam to stejne.
Matka uci kamaradsky vztah k zenam,duveru,vzajemnou pomoc i podporu…
To vojna nezachrani a navic by pak mohli chlapi rict,kde jsou normalni zeny,zavedl bych… ![]()
Nechme vojnu dobrovolnou volbou. Já jsem rád, že jsem tam nemusel. Fuj, jen na to pomyslet. Za takovou výchovu mohou rodiče. A pokud jim to žena trpí, její věc, její volba ![]()
@Markéta N.V. manžel spadal ještě do povinné vojny. Nicmene šel na civilku. Nesnáší zbraně a v životě by ji nevzal do ruky. Nicméně naopak udělá si vše sám. Uvaří, uklidí o děti se postará a o chlapeckých věcech nemluvim. Nemyslím, že vojna jim pomůže. Vojnu by měla nastolit nanejvýš máma doma. Když maj mamahotel a mama kolem nich od malička skáče a kolem manžela taky, tak co jim to asi dá?! Je to o výchově a povaze.
Nejsem pro zavedení vojny. Za mě jim to nic nedá a už vůbec ne do života. To už bych jim zavedla spíš pořádnou praxi života. Někde hezky makat rukama 😂.
@Markéta N.V. je smutne, ze si neumis najit normalniho chlapa… ale vojna fakt potreba neni. co si matky vychovaly, to mají a pokud ty jim to trpis, tvuj problem. muj chlap je zlatej, zastane vsechny prace, svoje „jakoze muzske“ i ty „jakoze zenske“, ale v dnesni dobe se to stejne nerozlisuje. pomuze a zaridi cokoli kdykoli. staci hledat holka a neridit se vagínou, ale mozkem.
Tak si říkám, že vojna ano. Stačí na rok. Dnešní mladí by to potřebovali jako sůl. Většina z nich jsou chcípáčci, co nesportují, jsou nesamostatní, samá tetanie, že všeho se hroutí,všechno je stresuje, zato jsou buď vystajlovaní, nebo přilepení na mobilu a hlavní zájem je sbírat lajky..takový názor mám proto,že dělám ve zdravotnictví a takový je každý třetí..dostane teplotku celých 37,5 a honem do nemocnice, protože na Googlu psali, že by to mohla být rakovina
fakt nepřeháním, bohužel.
@Alberta A co vymyslet pro ženské? Já jako židovka jsem pro vojnu i pro ženské v tom případě. Protože tolik ukňouraných slepic, jako se vyskytuje teď, v historii nebylo. Zabřezne to a už to heká a leží. Taková krátká vojna by i jim dala mnohé.
Za mne vojna byla uz totalni zhovadilost, kratce po te ji zrusili. Sel jsem misto toho slouzit civilni sluzbu do nemocnice a koukaje zpetne, nevidim to jako ztraceny cas a hodne mi to lidsky dalo.
Nicmene vojnu/civilku jako pokus napravit zpackanou vychovu nevidim; u me to vpodstate stalo na tom, ze jsem tem lidem tam chtel pomoci.
Já bych klidně nějakou vojnu vrátila, aspoň na pár měsíců, nicméně ta lenost je spíš výchovou. Znám starší chlapy co na ní byli a sou líný, z gauče se nezvednou z ženský maj pomalu otroka a naopak znám mladý kluky co jsou aktivní, ochotný a žádnou vojnu neabsolvovali.
Můj otčím na vojně byl a je přesně to, co popisuješ, mamka mu akorát posluhuje, co se pamatuju. Vojnou to není. Prostě maminky pořád ještě vychovávají mazánky.
@Ester13 píše:
@Alberta A co vymyslet pro ženské? Já jako židovka jsem pro vojnu i pro ženské v tom případě. Protože tolik ukňouraných slepic, jako se vyskytuje teď, v historii nebylo. Zabřezne to a už to heká a leží. Taková krátká vojna by i jim dala mnohé.
Libí se mi tvůj příspěvek, souhlasím. Bohužel na to hekání hodně chlapů, jakože partnerů slyší…