Volby 2010 anketa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
31.3.10 09:24

Souhlasím se zastánkyněmi TOP09. Vždycky jsem nesnášela socanskou politiku těch oranžových lhářů, kteří dokáží jen slibovat a najde se pořád taková spousta lidí, kteří jim věří nebo jim jde přinejmenším o pár kaček navíc do vlastní kapsy, i kdyby měl stát zkrachovat.

Volila jsem vždycky jinou stranu, ale po včerejším představení programu TOP09 mi začali být tito nepopulární politici sympatičtí. Kdyby vyhráli, přijdu o porodné, sníží se mi jako státnímu zaměstnanci plat, zaplatím menší poplatek u lékaře atd…, ale vím, že to je jen na pár let a že to státu pomůže. Nejsem sobec, který kvůli ušetřeným 30 korunám u doktora zvolí Ratha a přivede tak stát ke krachu a zadluží svoje děti, o které mi jde nejvíc.
(Ale věřím, že se najdou i tady mezi námi matky, které kvůli porodnému a ušetřeným pár korunám u doktora zvolí oranžové lháře, kteří nás přivedou do pekel :evil: No, nás třeba ještě ne, ale naše děti určitě. A tohle přemýšlení nechápu. Jsem typ, který myslí na
budoucnost. Nerada se zadlužuju, abych si TEĎ mohla dopřát. V tomto jsem byla vychovaná a raději budu žít skromněji, než abych se zadlužila. Škoda, že nás není víc :cry: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
31.3.10 09:38

TAk já Vám teda něco povím, to co my máme tady u nás v ČR jako maminky je těžký nadstandart, moje sestřenice žije ve španělsku maminky tam dostávají mateřskou 4 měsíce a pak musí do práce! Porodné dostavají ale tam nikdo neřeší nějaký čas, ona je 8 měsíců po porodu a teprve teď dostala porodné a ještě takovou častku, že je to k smíchu! My maminky co si tady stěžujeme, že nám TOP09 chce něco vzít bychom se nad sebou měly zamyslet. Já jdu jednoznačně volit TOP09 jsem rozhodnutá už hodně dlouho, ODS a ČSSD to je humus a k tomu ještě KSČM no nemám už co bych dodala. Já jsem pro aby se šetřilo. Co mají říkat ženy v Polsku ty snad mají mateřské jen do konce šestinedělí! Já nechci být nevrlá, ale jsou bohužel u nás lidé, kteří plodí děti jen kvůli tomu, že za to dostanou peníze a nemusí jít pracovat, protože 4 roky je doma s dítětem a pak si pořídi další a nakonec jich má i 10 a do důchodu jde nevím v kolika, protože se děti odečítají. Vím, že se do mě asi někteří obujou, ale je mi to celkem fuk. Uvědomujete si jednu jedinou věc? Když jsou podpory v nezaměstnanosti a šílené množství příspěvků, je moc maminek, které pomoc potřebují, ale taky lidi kteří těch dávek zneužívají a kdo na nás bude robit až budem v důchodu, co? To je další věc ve Španělsku dostanete podporu jen v tom případě, že vám dají výpověď, když jí dáte vy nikdo vám nic nedá, pche a to vám ještě bývalý zaměstnavatel musí ty papíry na pracák dát, když udělate nějaký vělky přestupek tak vám nikdo nic nedá. A souhlasím s tím co tu někteří píšou, kdysi jsme zadlužení nebyli a co nám po nás zůstane naším dětem??? Raději ani nemyslet, takže TOP09 vzhůru do boje :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.3.10 10:06

Tak já teda TOP09 volit nebudu, nebudu volit ani Paroubka, prostě nevím.
Nejde mi o porodné, to už čerpat nebudu, ale myslím, že ten jejich program je hrozný. Viděla bych reálné šetření jinde.

jeden příklad: jsem z obce do 500 obyvatel, máme zde uvolněného starostu, jeho plat je 22tis. kč, místostarostka 11tis. kč a další členové. Takže měsíční náklady jen na plat jsou asi 50tis. kč. Lehce si spočítáte kolik je to za rok, kolik za 4 roky za dobu jejich působení na obecním úřadě. Jen dodat v naší obci se nic nemění, neopravuje, nic. Starosta jen vyhlásí, když příjde kominík. A takových obcí je v ČR spousta.

Vlastně jsem proti braní porodného, protože podle mě se sníží porodnost. Obyvatelstvo stárne a to je pro jeho ekonomiku taky špatné. Naše děti bohužel mají špatné vyhlídky, ale tím že se jich bude rodit méně, to budou mít ještě horší.

Vím, že jako matky tu máme luxus, ale když se podíváte na ostatní ceny a věci kolem u nás a v zahraničí, tak se zas tak dobře nemáme.

Čičinko a porodné jsi čerpat nemusela, není to povinné.

Jen jsem chtěla napsat, že TOP09 mi příjde jako banda kterým to někde nevyšlo, tak si rychle udělali svoji stranu, aby nepropásli volby.

tolik můj názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
31.3.10 10:08

A já jsem v té anketě zašrtla, že budu volit ODS. Přišlo mi to jako menší zlo oproti tomu umaštěnému kolotočáři Paroubkovi. Ale po včerejším zveřejnění programu TOP09 přehodnocuji názor a volím JE. Dá se to v té anketě ještě změnit? Ať nejsou díky mně výsledky zbytečně zkreslené :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.3.10 10:14

Popravdě jsem zvědavá jak volby dopadnou, ale myslím, že tam stejně budou sedět ti stejní a mnoho se nezmění. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
31.3.10 10:22
Mava píše:
Vlastně jsem proti braní porodného, protože podle mě se sníží porodnost. Obyvatelstvo stárne a to je pro jeho ekonomiku taky špatné. Naše děti bohužel mají špatné vyhlídky, ale tím že se jich bude rodit méně, to budou mít ještě horší.

Vím, že jako matky tu máme luxus, ale když se podíváte na ostatní ceny a věci kolem u nás a v zahraničí, tak se zas tak dobře nemáme.

Upřímně - kolik znáš matek, které si pořídily dítě kvůli porodnému? Myslím, že takových je minimum. Ono těch 10tis je ve srovnání s tím, co do dítěte vrazíš potom, úplné minimum. Snad pár lidí takových je, kteří si kvůli porodnému to dítě pořídili, ale jedná se většinou o lidi, kteří ze státu jen cucají peníze ve formě různých dávek. A své děti to nenaučí jinak, takže si nedělám falešné nadědje, že zrovna jejich děti mě budou na strará kolena živit…
Taky si myslím, že jako matka bych nikde jinde než v ČR žít nechtěla. Rozhodně bych nechtěla po 6nedělí nastoupit do práce. A spoléhat se na to, že mě stát bude dotovat jen proto, že jsem si pořídila dítě, je naivní. Myslím, že sebrání porodného nikoho zas tak extrémně existenčně nepoškodí. Hold - nekoupím ten nejdražší kočárek, ale že bych kvůli tomu neměla mít dítě? To snad ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
31.3.10 10:23

Lujle - třeba se kvůli jejich programu někdo rozhodl, že naopak Top volit nebude, tak se to pak vyrovná :-)

no já si stále trvám na VV
i proto, co zmínila Mava - trochu mi vadí, že jsou tam staré známé tváře. Připomná mi to US, taky se odštěpili a sebrali kde koho, z počátku velké nadšení a nakonec :nevim: … ale každopádně jsem ráda, že se do parlametnu dostane další strana a je aspoň naděje, že se něco změní

Mavo - no nevím, myslím, že starosta má trochu víc povinností ne? a pokud ne, tak příští komunální volby honem na kandidátku ;) :lol:
P.S.: co dělá bacil, už lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.3.10 10:31

Sanři bohužel vím co má za povinosti, můj otec je v zastupitelstvu. Ano klidně bych šla dělat starostu :mrgreen:

Lulje já si děti kvůli porodnému nepořizovala, ale rozhodně mě ta částka potěšila. I když jsem ráda, že po šestinedělí nemusím do práce, nedovedu si to představit. Už jen proto, že u nás nejsou vůbec žádné jesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
31.3.10 10:32

Sandriku, tos mě uklidnila :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.3.10 10:40

Njn, vy to skoro všechny berete podle volebních programů, ale která strana je kdy po volbách dodržela??? Já raději volím podle osobností co tu stranu reprezentují a proto mám raději komunální volby, páč tam ty lidi znám často i osobně a vím mnohem více co je kdo zač.

Pro odlehčení vtip:
Paroubek zemře a před nebeskou bránou mu svatý Petr dává na výběr, jestli chce do nebe nebo do pekla, že dneska uý to není podle zásluh, ale že se může demokraticky rozhodnout sám. Jirka na to, že by rád nejdřív věděl jak to tam vypadá a pak se rozhodne. Nakouknou tedy do nebe, zní tam luzná hudba, poletují andělé, všichni se zbožně modlí. Nakouknou do pekla, tam velká párty, krásné ženy, obrovská žranice, dobrá vína, tak si Jirka raději zvolí peklo. Vejde tam, čert ho rovnou šoupne do kotle a začne pod něj přikládat. Jirka na to: „Co má tohle znamenat? Kde jsou ženský, kde je žranice?“ A čert odpoví: „Jo, milej zlatej, to byla jen předvolební agitace.“ :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.3.10 10:42

Asi blbej dotaz, ale co je to VV? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
31.3.10 10:43

Gina :lol: :pankac: :pankac: :pankac:

tak já taky přidám jeden, co mi nedávno poslala babička mailem:

zpráva ČTK:
Alkaida zajala Paroubka

Usama Bin Ladin požaduje 2miliony dolarů.

Jinak prý Paroubka propustí.

:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
31.3.10 10:44

VV = Věci Veřejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
31.3.10 10:58

Že by Věci Veřejné???Někde jsem o tom četla,ale nevím třeba píšu blbost.
Politiku nesnáším je to hnus a pro nás to bude stejný ať je tam ta či ona strana.Jednou budou mít důchodci podruhé maminy je to přerozdělování,peníze hold nejsou.O to víc mě štve,že s tím málem co je se hospodaří špatně.Klidně si naši zákonodárci probenděj miliardy a nikdo nemá za nic odpovědnost.O přemrtěných platech ani nemluvím.
Volební programy znějí krásně ale skutek utek!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.3.10 11:00

jj volební programy…
A taky pozor, Paroubek dal na bilbordy info. o 13. důchodech, spostu lidí natěšil, spostu popudil, ale v programu o 13. důchodu ani slovo.

Příspěvek upraven 31.03.10 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová