Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gába27 Vyvozuješ něco, co vyvodit nemůžeš. Ale jinak - protože soud musí skutečně přihlížet jen a pouze k platným zákonům a nikoliv k morálnosti či nemorálnosti, myslím si, že tahle kauza prostě vyprchá jako spousta jiných. Nakonec kolik jich bylo třeba stylem - měl jsem dobrý záměr, tak jsem si nabral plno klientů kteří se mnou investovali - no a nevyšlo to. Přitom celkem od začátku bylo jasné, že těžko někdo zhodnotí třeba vklady 75%. Ovšem pokud soud neprokáže, že už od začátku to BYL záměr klienty sprostě okrást ( a tady stačí, když dotyčný bude trvat na svém), pak mají ti klienti smůlu - nevyšlo to.
@inkakřivák Hele, myslím, že v této chvíli jde jen a pouze o to, aby nedostal přiliš hodně hlasů. A dle mě účel světí prostředky. Takže pokud to byla účelovka a bude to mít kýžený výsledek, tak budu spokojená. Soud ať si s tím pak dělá, co chce.
Takže ty zastáváš teorii, že v podstatě je možné likvidovat lidi účelovým obviněním? Ovšem pak se dostáváš na úplně stejnou roveň jako Babiš. Pokud tedy vezmu třeba ty zajištovací příkazy. On to přece taky dělá jenom proto, že účel světí prostředky.
No fuj. Já snad nakonec budu toho Babiše volit. Jakože nemá celkem v programu nic, co by mne oslovilo, a jeho strana též.
@inkakřivák píše:
Takže ty zastáváš teorii, že v podstatě je možné likvidovat lidi účelovým obviněním? Ovšem pak se dostáváš na úplně stejnou roveň jako Babiš. Pokud tedy vezmu třeba ty zajištovací příkazy. On to přece taky dělá jenom proto, že účel světí prostředky.
No fuj. Já snad nakonec budu toho Babiše volit. Jakože nemá celkem v programu nic, co by mne oslovilo, a jeho strana též.
Na hrubý pytel patří hrubá záplata. On může kleknout prostřednictvím FS (!!!) na firmu, která je tak drzá, že mu nechce ustoupit, ale když se zaklekne na něj, tak piští? Co zasel, to sklidí.
Ale kde je potom ta vámi opěvovaná morálka? Potom jste naprosto stejní jako on, a tím pádem nemáte právo kritizovat jeho postupy a jeho nemorálnost. Chápeš to? Potom se i ty dostáváš do pozice, o které se říká - zloděj křičí chytte zloděje. No dost jsi mi předvedla myšlení Babišových odpůrců a kritiků. A jak říkám, já ho snad budu volit. Protože jestli tohle byla účelovka, je to stejný humus jako jakákoliv jeho akce. A lidé, kteří to schvalují, jsou stejně hnusní jako on. Takže jaký je výběr? Volit hnusáka, který tak vystupuje otevřeně, nebo hnusáky, kteří mají plnou hubu morálky a ušlechtilosti a jsou stejně hnusní?
@inkakřivák píše:
@Gába27 Vyvozuješ něco, co vyvodit nemůžeš. Ale jinak - protože soud musí skutečně přihlížet jen a pouze k platným zákonům a nikoliv k morálnosti či nemorálnosti, myslím si, že tahle kauza prostě vyprchá jako spousta jiných. Nakonec kolik jich bylo třeba stylem - měl jsem dobrý záměr, tak jsem si nabral plno klientů kteří se mnou investovali - no a nevyšlo to. Přitom celkem od začátku bylo jasné, že těžko někdo zhodnotí třeba vklady 75%. Ovšem pokud soud neprokáže, že už od začátku to BYL záměr klienty sprostě okrást ( a tady stačí, když dotyčný bude trvat na svém), pak mají ti klienti smůlu - nevyšlo to.
víš co je zvláštní, konkrétně v případu hnízdy, protože o to teď primárně jde, to je prostě věc, za co je oficiálně trestně po vyšetřování obviněn, on a členové jeho rodiny, že třeba policie chtěli písemné záznamy z valných hromad, je povinnost je míst uchované. A hle, všechny jsou, jen ty z inkriminované doby se ztratily. A v tom obvinění stojí, poslouchal jsem hodně rozhovorů, že to byl úmysl AB a od začátku s tím kalkuloval, a teď se mu to budou snažit dokázat. Nakolik budou úspěšní proti nejlepším právníkům, to je ve hvězdách.
@inkakřivák píše:
Ale kde je potom ta vámi opěvovaná morálka? Potom jste naprosto stejní jako on, a tím pádem nemáte právo kritizovat jeho postupy a jeho nemorálnost. Chápeš to? Potom se i ty dostáváš do pozice, o které se říká - zloděj křičí chytte zloděje. No dost jsi mi předvedla myšlení Babišových odpůrců a kritiků. A jak říkám, já ho snad budu volit. Protože jestli tohle byla účelovka, je to stejný humus jako jakákoliv jeho akce. A lidé, kteří to schvalují, jsou stejně hnusní jako on. Takže jaký je výběr? Volit hnusáka, který tak vystupuje otevřeně, nebo hnusáky, kteří mají plnou hubu morálky a ušlechtilosti a jsou stejně hnusní?
víš a to je přesné, o to přesně celou dobu jde, celá jeho politická kariéra, včetně EET, kterou mají už jen Chorvati, kde od toho ustupují a půl roku před námi bratři Slováci, jinak nikde ve světě není, je postavená na tom, že on je čistá lilie a teď tedy nastoupil na všechny ty zloděje a křiváky, jak ve vládě, kde řve, že všici kradou, ale v podstatě nemá v ruce nic konkrétního, po podnikatele a živnostníky, což je pakáž zlodějská a je na ně potřeba represivní opatření, po jednu lež za druhou, kterou celou dobu vypouští z úst. On jen imrvére lže, nevěděl, kdo je vlastníkem, při tom to byli jeho děti, nevěděl o práskačském webu při spuštění EET a přísahal na zdraví svých dětí, při tom je s ním 14 dnů nahraný televizní rozhovor, kde říká, že spustí ten web, ale když se proti němu zvedla vlna odporu, tam nevěděl, na zdraví svých dětí přísahal, jak nebude používat svá média v politickém boji, aby to klidně s přehledem dělal, klidně v lednu řekne, že úspěšnost výběru peněz díky EET byla o 100% větší, než v prosinci roku minulého, i když všichni ekonomičtí odborníci řeknou, že je to lež, že to nikdy za žádných okolností nemohl srovnat, protože neexistuje systém, který by mu umožnil mít takový vysledek, a mohla bych pokračovat a pokračovat. Takže je to on, lhář a zloděj, kdo nejhlasitěji kvičí, že ostatní jsou lháři a zloději
a tohle je věc, co já nechápu, když upustím od korunových dluhopisů, od hízda, od jeho morálky, od chování k jeho zaměstnancům( kdy prostě řekne, že ostatní lžou, že plat jeho dělníků v kuřeti je téměř 24000, aby v tu současnou chvíli bylo na stránkách úřadů práce několik inzerátů, kde přijmou pracovníky za 14000, cože je přesně to, co říkala oponentka, na kterou ječel jak smyslů zbavený, že ke lhářka), tak já prostě nechápu, že ty dílčí věci, co jdou jasně dokázané, ti lidé nevidí
a myslím si, že je to jinak, že samozřejmě vidí a ví, jen nad tím mávají rukou a je jim to jedno.
Je to hezké, co tu píšeš, ale přesto bych ráda věděla jedno - jaký je rozdíl mezi jeho cílenou likvidací a jím cílenou likvidací? Chápeš? prostě pro mne je obojí hnus. Jednoduše at si policie pracuje jak chce, at si ho klidně odvedou v klepech z parlamentu nebo z obýváku či televize, to je mi šumák. Ale at pracuje tak jak má - nezávisle na komkoliv. Tedy - tady je obvinění, doloženo tak a tak, hurá jdem pro něj. Ale plánovat že - ted ještě ne, ted ještě počkáme a půjdeme pro něj až - to je humus.
No a co se týče platů - to nevím, tyhle inzeráty nečtu, jenom je mi dost jasné, že je rozdíl mezi průměrným platem, nástupním platem, mediánem a kdovíjakým platem ještě. A co se týče pracovních podmínek, to je naprosto jednoduché. Nikdo, kdo celý život strávil v kanclu za počítačem, si asi jen tak nepřejde do fabriky za pás a nebude nadšený, jaké to je bezva. Zkusila jsem to taky měsíc, u mašiny, a ke konci jsem vážně brečela, když jsem měla jít na směnu. Ptala jsem se otce, který tam dělal celý život, jak to může přežít a vysvětlil mi to jednoduše. myslím si na své věci, ruce dělají automaticky. A jíst musíme. Bylo to za komunistů, jo? A taky jsem byla třeba na tkalcovně, kde dosahoval hluk rachotu stihačky a kde v létě vyšplhaly teploty klidně k padesátce. A ty ženy tam dělaly celý život. Za almužnu. Tak to prostě je. Ale o tom můj příspěvek nebyl. Byl jen o tom, že pokud někdo chválí účelovou likvidaci tohoto typu, je pro mne stejně nemorální jako on.
@inkakřivák JÁ TADY ALE ŽÁDNOU CÍLENOU LIKVIDACI NEVIDÍM, pardon za caps. Tady prostě bylo podáno v prosinci 2015 trestní oznámení, a policie se musí trestním oznámením zabývat, takže se zabývala a šetřila, až prošetřila, že se tedy stal trestný čin dotačního podvodu, jala se tedy připravovat důkazy pro trestní řízení, vyslýchala svědky jak šéf policie, tak státní zástupce jasně řekl, že je to dohledané ve spisech, že zdržení není na jejich straně, nýbrž bylo způsobeno obstrukcemi vyslýchaných a svědků. Takže to nebyla policie, díky komu byl ten termín takový, jaký byl. Když poslechneš ty hovory jak s polcií, tak se státním zastupitelstvím, oboje svorně tvrdí, že ve chvíli, kdy tedy dokončíš ty výslechy a máš v ruce nashromážděny důkazy, státní zastupitelství, které to dozoruje celé ti to povolí, vzneseš obvinění, tady tomu předcházela žádost o vydání, musela. Takže jaká cílená likvidace? O jaké cílené likvidaci se tady bavíme? Navíc, skalní voličské jádro kolem Babiše okamžitě vytáhlo řeči o cílené likvidaci o cíleném načasování, okamžitě to jeho tým přetavil do plusivé mediální kampaně, okamžitě vystoupil s absolutně nehorázným vystoupením Pelikán ( který mimochodem za tohle měl být okamžitě odvolán), okamžitě se do toho zapojil Zeman, který má být nestranný a něco takového jako nejvyšší předsatvitel státu vůbec neměl udělat nebo prohlašovat, takže já bych mohla říct, že tohle bylo cílené a dopředu připravené a načasované z týmu Babiše, jako součást předvolebního image, na který on hraje, já jsem chudák, šlapu jim na kuří oka a oni se všemožně snaží mě zbavit a neštítí se ničeho, i policie jedná na politickou objednávku. Dobře věděl, že k tomu obvinění dojde, proto se ženil, aby Monika nemusela vypovídat proti němu, byla jediný nerodinný příslušník v té kauze, kterou by mohli vyslýchat, a byli to oni, kdo to obstrukcemi zdržovali tak, že to vyšlo na toto období. Takže žádná policejní likvidace.
Ztraceno jasně v překladu - o té cílené likvidaci tu začala mluvit Gába, ne já. A já se jí snažím pouze vysvětlit to, že pokud by byla schopna byt i v tomto případě schvalovat cílenou likvidaci s ohledem na volby, dostává se tu na úroven Babiše. tak to píšu a tak to myslím. Jak celá kauza dopadne, to je úplně jiná věc, jak probíhalo vyšetřování nevíme nikdo, nevíme nic nežli to, co pustí do éteru bud Babiš nebo ministerstvo či policie. A přiznejme, že kecat mohou všichni. Takže znovu říkám - mně osobně se hnusí cílená likvidace kohokoliv, at jde o Petra nebo Pavla a nechápu, jak ji může Gába schvalovat.
Prostě nechytej se jednoho slova - tedy vlastně dvou, ale přečti si nač a jak reaguji.
@inkakřivák a k těm platům, evidentně ho nesleduješ, šlo o dikuzi k platům, kdy on zaútočil a doslova řekl, že všechno je to zase lež, když bylo poukázáno na nízké platy dělníků u něj v závodě, a řekl, že dělnické profese u něj mají necelých 24000 plat, takže všechno ostatní, co ostatní tvrdí o nízkých platech je lež. A v té jedné chvíli viseli inzeráty na ÚP, za přesně těch 14000, co řval, že lžou a je lež. Půlka mé rodiny pod ním na Moravě pracuje, tím, jak to všechno kupuje, tak prostě víc a víc lidí pod ním pracuje, a nemají dobré pracovní podmínky, ani mzdy. Není to pán podnikatel lidumil. Třeba jak strašně se zhoršila Olma, myslím prostředí pracovní v Olmě, po jeho odkupu, o tom bych mohla vyprávět, mám tam dvě sestřenice.
@inkakřivák rozdíl mezi cílenou likvidací kohokoliv proti komukoliv není. Ale nesouhlasím s tím, že trestní stíhání Babiše je jeho cílenou likvidací na objednávku. To jsou jen a jen jeho slova. Kdyby neměli důkazy, státní zastupitelství by to nepovolilo a nebylo by žádné obvinění, zvláště sahá-li to do takto vysokých pater politiky, k oligarchovi, kdy všichni do jednoho ví, že budou stát proti nejdražším a nejlepším právníkům.
@terinka4444 neposlechnu si bohužel nic, to vyjádření jsem někde četla, a uváděli tam průměrný příjem v dělnické profesi. Bylo to necelých 24 tisíc, v konkrétní drůbežárně. A proto jsem mluvila o rozdílu v průměrné a minimální a nástupní a jiné mzdě. Já vycházím z toho, co čtu.
A že není lidumil? Bože proč by byl. Nakonec každý chce vydělávat. To je to poslední, co by mi vadilo. Vy byste jistě platili svým zaměstnancům víc, než byste museli, jen z pouhé lidumilnosti? To je prostě úplně normálka. Nač dávat víc.
A dobré pracovní podmínky, to říkáš čemu? hádám snad plní hygienické požadavky. nemluvím o vztazích na pracovišti, to je věc jiná. Ale vím, jak to běžně vypadá ve fabrikách.
@terinka4444 To už je něco jiného. A mně to nevyvracej, zkus to vyvrátit Gábě. Ne mně.
@inkakřivák píše:
@terinka4444 neposlechnu si bohužel nic, to vyjádření jsem někde četla, a uváděli tam průměrný příjem v dělnické profesi. Bylo to necelých 24 tisíc, v konkrétní drůbežárně. A proto jsem mluvila o rozdílu v průměrné a minimální a nástupní a jiné mzdě. Já vycházím z toho, co čtu.
A že není lidumil? Bože proč by byl. Nakonec každý chce vydělávat. To je to poslední, co by mi vadilo. Vy byste jistě platili svým zaměstnancům víc, než byste museli, jen z pouhé lidumilnosti? To je prostě úplně normálka. Nač dávat víc.
A dobré pracovní podmínky, to říkáš čemu? hádám snad plní hygienické požadavky. nemluvím o vztazích na pracovišti, to je věc jiná. Ale vím, jak to běžně vypadá ve fabrikách.
no jistěže může ve své soukromé firmě platit kolik chce, ale nemůže řvát na lidi, že lžou, že dává o 10.000 víc, když nedává. O tom to je.To je to, o čem píšu, o jeho neustálém řvaní, že někdo lže proti němu, i když se neustále ukazuje, že lže on.