Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobry den, chtel bych se zeptat:
pokud zakoupim v kamenne prodejne Humanic, nebo Deichmann boty nekolik hodin v nich budu chodit po byte a zjistim ze mi nevyhovuji.Je problem je napr. po nekolika dnech vratit stim ze chci penize nazpatek?
Dekuji za odpoved.
Tohle vám nikdo zpět nevezme. Pouze, pokud by se prokázalo, že mají nedstranitelnou vadu.
@krakatice píše:
Tohle vám nikdo zpět nevezme. Pouze, pokud by se prokázalo, že mají nedstranitelnou vadu.
Souhlasím ![]()
U nas v Nemecku mi boty v Deichmannu vymenili za mensi velikost, i presto, ze jsem v nich byla asi dvakrat venku vencit psa. Mely takovy divny dirky, ktery se.pri delsi. chuzi zalamovaly dovnitr a tlacily do prstu. Ale obavam se, ze v CR se tohle nedela a.uz vubec ne s vracenim penez ![]()
@email.cz v Humanicu vyměnují do 14 dnů, pokud opravdu vidí, že jsou nenošené. Jsem tam pracovala. V Deichmannu nevim.
@ivašot. po bytě to neva, protože jsou zkoušené jen doma… vadí, když jsou zadělaný z venku.
@Jančakecalka asi jak na kterýho dobře naladěnýho člověka narazíte…
my měnili, pokud bylo fakt vidět, že si to doma člověk jen zkusil a netahal to ven.
@mejdylko píše:
@Jančakecalka asi jak na kterýho dobře naladěnýho člověka narazíte…my měnili, pokud bylo fakt vidět, že si to doma člověk jen zkusil a netahal to ven.
Asi jo no, byla tam tehdy taková příšerně unuděná mladá čůza za pultem ![]()
@Jančakecalka no já se jí nedivim, já už bych tam pracovat nechtěla… rok stačil
ale k lidem jse vždycky byla slušná, i když jsem někdy měla s to chutí je tam všechny poslat do háje
hlavně když se člověku chtělo čůrat a oni ho nepřišli na kasu vystřídat.
@mejdylko píše:
@ivašot. po bytě to neva, protože jsou zkoušené jen doma… vadí, když jsou zadělaný z venku.
Mam stejnou zkušenost, několikrát jsem takto v bitech doma chodila a pak šla vyměnit, protoze mi nevyhovovaly.
V Deichmannu vrací peníze - ptala jsem se na to na jejich zákaznické lince, když jsem něco kupovala přes jejich eshop a pak jsme taky ty boty skutečně vrátili. Je třeba přinést nenošené boty a paragon. Na některých pobočkách prý můžou dát místo peněz poukázku, ale ta lze taky proplatit. Lhůta je pro vrácení je prý neomezená, i když jsem měla zafixováno, že je to 30 dní. Samozřejmě je to možné na jakékoliv pobočce.
V Humanicu jsem se ptala dnes a do 14 dní lze nepoužité boty vyměnit anebo vrátit, ale za vrácení nedají zpět peníze, nýbrž poukaz, který platí 3 roky od jeho nabytí.
Ale né každý zaměstnanec toto dodrží, někde Vám prostě řeknou e Vám to nevezmou a šmitec..
Nemá někdo novější zkušenost?
Včera jsem dceři koupila boty v deichmannu, bez dcery. Doma jsem zjistila, že boty nesedí a ráda bych je vrátila. Jiné boty se mi tam nelíbili, proto bych ráda zpátky peníze. Myslíte, že mi vyhoví?