Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jelena Vesnickaja Je to ten stejný, který se podle tvé historky pokusil zabít svou spolužačku?
Vyjadřuješ se dílem jako překladač google, dílem jako podprůměrný žák základní školy. Nevěřím ti ani jedno slovo. Zřejmě máš opravdu psychické problémy nebo bájnou lhavost.
@hanka.br. píše:
@Jelena Vesnickaja Je to ten stejný, který se podle tvé historky pokusil zabít svou spolužačku?Vyjadřuješ se dílem jako překladač google, dílem jako podprůměrný žák základní školy. Nevěřím ti ani jedno slovo. Zřejmě máš opravdu psychické problémy nebo bájnou lhavost.
nebo je Ukrajinka, Ruska ![]()
@hanka.br. paní je zřejmě ruského původu, proč tomu nevěříš?
myslíš, že všechny pěstounské děti jsou sluníčkové, podle těch příspěvků na internetu, jak láska mateřská hory přenáši a ze zavšivených bezprizorných dětí, které v 6 letech nemluví, se pod vedením pěstouna vyklubou úžasní vysokoškoláci,
ne - někdo určitě jo, ale hodně často to dopadá špatně, tak jak Jelena píše,
geny se opravdu nevychč…ijí a dítě v pubertě dělá to, co dělali jeho rodiče, i když je třeba ani nezná
@hanka.br. píše:
@Jelena Vesnickaja Je to ten stejný, který se podle tvé historky pokusil zabít svou spolužačku?Vyjadřuješ se dílem jako překladač google, dílem jako podprůměrný žák základní školy. Nevěřím ti ani jedno slovo. Zřejmě máš opravdu psychické problémy nebo bájnou lhavost.
Děkuji za ocenění!
Mám divnou řeč, protože nejsem Češka, nestudovala jsem tady.
Věřit, nebo ne- je to Vaše právo.
@stinga píše:
myslíš, že všechny pěstounské děti jsou sluníčkové, podle těch příspěvků na internetu, jak láska mateřská hory přenáši a ze zavšivených bezprizorných dětí, které v 6 letech nemluví, se pod vedením pěstouna vyklubou úžasní vysokoškoláci,
geny se opravdu nevychč…ijí a dítě v pubertě dělá to, co dělali jeho rodiče, i když je třeba ani nezná
Děkuji Vám.
Mně připadá, že raději tady napíšu, co mám na srdíčku a tým pádem se mi uleví( nikdo to nemusí povinné číst), než dostanu syndrom vyhoření a odvedu děti do ústavu. Znám několik rodin, které to nezvládli. Několik let všechno vypadalo hezky, nikomu o problémech neříkali, ani klíčovým pracovníkům, protože se báli, že budou vypadat jako neschopné a pak najednou děti skončili v ústavu a pěstonky na psychiatrii…
Zkuste být altruistem - vemte si domů do fungující rodiny děti z předměstí Ústí nad Labem, po pár letech můžeme o tom podiskutovat.
@Jelena Vesnickaja co tu píšeš jsou tak interní informace o pěstounských dětech, že to není OK, navíc není OK v jaké jste situaci a jak to nezvládáte
okamžitě řešte support od OSPOD a kraje.. vůbec to není v pořádku a ani nebude..
jasně že nemohu srovnávat naši nezrušitelnou adopci miminek, ale taky tam samozřejmě genetická výbava je
a NIKDY bych o těch dětech nepsala tak interní informace, cos tu dala
ani se to tedy nesmí a kdyby tě někdo poznal, tak máš u OSPOD dost problém
být tebou, promažu to a hlavně se srovnej a začni to řešit jinak a za odborné pomoci, jelikož to doma opravdu nezvládáte.
@hanka.br. píše:
taky jsem myslela a úplně mne to mrazilo z toho, co a jak píše a kdo ty extrémně problémové děti vůbec vychovává, ale pokud je paní cizinka, tak je pak jasné, že má horší češtinu, tohle bych ještě brala..
ale to, jak interně o nich píše tedy rozhodně NE a to, že nevyhledává odbornou pomoc průběžně, to už vůbec ne.
@stinga píše:
Ale prosím tě. Samozřejmě, že nevěřím, že jsou všechny děti sluníčkové, stejně jako nevěřím, že nějaké paní Jeleně svěří takto dramaticky problémové děti a jejich chování bude řešeno tak, jak je zde popisováno. Na to jí prostě neskáču.
@Lucy75 píše:
@Jelena Vesnickaja co tu píšeš jsou tak interní informace o pěstounských dětech, že to není OK, navíc není OK v jaké jste situaci a jak to nezvládáte
okamžitě řešte support od OSPOD a kraje.. vůbec to není v pořádku a ani nebude..jasně že nemohu srovnávat naši nezrušitelnou adopci miminek, ale taky tam samozřejmě genetická výbava je
a NIKDY bych o těch dětech nepsala tak interní informace, cos tu dalaani se to tedy nesmí a kdyby tě někdo poznal, tak máš u OSPOD dost problém
být tebou, promažu to a hlavně se srovnej a začni to řešit jinak a za odborné pomoci, jelikož to doma opravdu nezvládáte.
Tady neuvádím soukromé údaje, jméno své také mám tady změněné, foto, nikdo nikdy děti neuvidí. Soiisivatelka Tereza Boučková vydala knihu Rok kohouta, tam uvádí podrobnosti o adoptovaných romských klucích, bez jejich souhlasu. Vychova selhala přes veškerou snahu. Lidé to čtou a nic. Řeším to s OSPODEM, doprovázející organizaci, psychologem, střediskem výchovné péči. Nikdo z nich není kouzelník a nikdo z nich nedokázal něco změnit. Prý děláme to zpravně a musíme to vydržet.
Já si myslím, že lidé, které jdou do PP měli bychom vědět jak pěstounství ve skutečnosti může vypadát s pozicí pěstouna. Když probíhá školení, mluví se o lásce, tolerance, potřebách děti, stanovení hranic, ale co máš dělat, když puberťak stoupne k tobě a řve v dvadceti centimetrech od tvých očí, provokuje…nesmíš ho odstrčit, nesmíš vlastně nic a on si uvědomuje svoji převahu.
Příspěvek upraven 28.01.22 v 20:01
@hanka.br. píše:
Ale prosím tě. Samozřejmě, že nevěřím, že jsou všechny děti sluníčkové, stejně jako nevěřím, že nějaké paní Jeleně svěří takto dramaticky problémové děti a jejich chování bude řešeno tak, jak je zde popisováno. Na to jí prostě neskáču.
První dítě jsem adoptovala před dvaceti lety a výchova vydařila. Nám tyto děti nenabízeli, potkali jsme je a bylo nám líto, že půjdou do dětského domova. Nám popsali jejich předchozí život, že přišli o matku, ale o detailech nikdo nevěděl, to už jsme zjišťovali postupně. První dojem byl- dvě nešťastné malé tiché stvoření. Celý týden jsme probírali a uvažovali. Jejich oči jsme pořád měli před očima. Jediné, na co jsme mysleli, že chceme je obejmout, ochránit a poskytnout zázemí. Za to teď jsme potrestání i dětmi i lidskými názory.
@Jelena Vesnickaja píše:
První dítě jsem adoptovala před dvaceti lety a výchova vydařila. Nám tyto děti nenabízeli, potkali jsme je a bylo nám líto, že půjdou do dětského domova. Nám popsali jejich předchozí život, že přišli o matku, ale o detailech nikdo nevěděl, to už jsme zjišťovali postupně. První dojem byl- dvě nešťastné malé tiché stvoření. Celý týden jsme probírali a uvažovali. Jejich oči jsme pořád měli před očima. Jediné, na co jsme mysleli, že chceme je obejmout, ochránit a poskytnout zázemí. Za to teď jsme potrestání i dětmi i lidskými názory.
Pokud je to pravda, pak jste potrestáni hlavně za svou trestuhodnou nepřipravenost, naivitu, nedostatek znalostí a informací. Což je vlastně ten důvod, proč tvému příběhu zkrátka nevěřím. Získat dítě do pěstounské péče je u nás složitý proces a aby v podstatě nezvladatelné a psychicky narušené hned dvě děti získal někdo, kdo ho chce obejmout a ochránit a nic víc o tom procesu neví, to je prostě nepravděpodobné.
@hanka.br. píše:
Pokud je to pravda, pak jste potrestáni hlavně za svou trestuhodnou nepřipravenost, naivitu, nedostatek znalostí a informací. Což je vlastně ten důvod, proč tvému příběhu zkrátka nevěřím. Získat dítě do pěstounské péče je u nás složitý proces a aby v podstatě nezvladatelné a psychicky narušené hned dvě děti získal někdo, kdo ho chce obejmout a ochránit a nic víc o tom procesu neví, to je prostě nepravděpodobné.
Zkuste to, než začnete kritikovat.
Proces přípravy je dlouhý, náročný, to máte pravdu.
Víte o tom, že velké procento děti je v příbuzenské PP, pěstouni nemají ani základní vzdělání a nemusí podstoupit žádnou přípravu? Každoročné školení je povinné, stejně jako u nás. Když při školení nám zadávají nějaké úkoly, ani nedokážou pochopit o co jde. Dítě patří do rodiny, stát ruší kojenecké ústavy, není velká fronta na děti do PP, proto pěstouni jsou obyčejné lidé, ochotné poskytnou dětem náruč a domov. A nikdo, ani nejvzdělanější člověk nem ůže být připraven na všechny situace a psychické stavy děti. Kolikrát úspěšné a vzdělané rodiče neví rady s vlastními potomky… Oni jsou také zločinci?
@truelly píše:
Taky věřím, ale tomto incidentem se dokazuje, že ani s tím chlapcem to nedopadne dobře. Kdybyste si přečetla Marka Hermana, tak máte jasno, že jste Vaši energii vydala naprosto zbytečně
Prohlídla jsem jeho knihy má internetu a je jich tam víc, kterou jste měla na mysli?