Vrátí se někdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.12.19 10:18
@Gary.King píše:
Jakmile žena začne mlít býčoviny o pauze a že neví co chce, je čas na tvrdý a okamžitý exit. Toto ženy, které svého partnera chtějí, nikdy neříkají. Takže utni veškerý kontakt. Pokud by náhodou po čase přilezla, ignoroval bych ji.

Platí to na obě pohlaví ne?! A muži takto melou VELMI často

• Citovat
  • Upravit
18.12.19 10:50

Pauza většinou znamená - zkusím se poohlédnout jinde, a pokud to nevyjde vrátím se k tobě.
Nikdo kdo tě miluje pauzu nenabídne. Protože jen představa, že může být můj milovaný s jinou je hrozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
18.12.19 11:20

Zakladateli… ty jsi měl tak trochu štěstí a neštěstí zaráz v tom, že jsi už od patnácti měl takhle dlouhý vztah (a asi předpokládám, že první, který by jaksi stál za řeč).
Spousta lidí v Tvém věku (tipuju Ti 22 let s ohledem na to, co jsi o sobě napsal) neměla ještě vůbec žádný (a ne proto, že by nechtěli), nebo si prošla sérií kratších lásek, z nichž některé nemusely ani skončit úplně hezky.

Takže na jednu stranu jsi měl v životě něco moc krásného a nečelil jsi tomu, že věci bohužel častěji dopadají jinak, než jsme si je vysnili, ale současně máš smůlu v tom, že tím, jak tě osud držel stranou od negativních věcí (jakými opuštění člověkem, kterého milujeme, bezesporu je), jsi poněkud naivní a logicky i nedostatečně psychicky odolný.

Že to vnímáš jako podraz jak od přítelkyně, tak očividně i od „osudu“, chápu. Jenže o tom bohužel život mnohých lidí je.
Ty sis jako exemplární případ, kterým si zřejmě snažíš celou situaci racionalizovat („jak mohla být tak hloupá a zahodit to“), vzal poměrně vzácný úkaz, a to páry, které spolu vydrží od puberty až po smrt jednoho z nich. Takových párů bylo ovšem pomálu i v historii; tu si hrozně moc idealizuješ a romantizuješ.

K té samotné otázce… Rozchod po sedmi letech je velká rána a obrovský stres, nota bene za těch okolností, za jakých k tomu rozchodu u vás dvou došlo (co si budeme povídat, moc čestné to nebylo). Možná teď budeš potřebovat i „průvodce“ (ideálně nějakého zkušenějšího dospělého nebo odborníka), abys pochopil, jaké fáze má léčení zlomeného srdce. Dnes už je na trhu i spousta knih, pokud bys vyloženě nechtěl konzultovat psychologa.

Pokud jde o návrat přítelkyně… nikdo Ti tu neřekne, jestli se vrátí nebo ne. Nikdo tu nemá křišťálovou kouli… a velmi bych varovala před tím, aby ses v této fázi k takovým slibům upínal. Spíš počítej s tím, že se to nestane. Bude to pro Tebe dobré z více důvodů… jednak se nebudeš uzavírat novým možnostem, jednak Tě to psychicky zocelí a snad zabrání tomu, abys byl v budoucnu závislý na partnerce (ať už jakékoli). Protože i kdyby se ta bývalá vrátila, tak by to nemělo být do stavu, kdy Ty na ni někde čekáš jako pejsek, ale aby to bylo postavené jako „odejdeš-li, nezahynu“. Nejde o to dělat ramena a ostentativně světu ukazovat, jak ji nepotřebuješ, to by byl druhý extrém, spíš v sobě najít sílu vstát a jít dál, klidně i nějakou dobu sám, protože Tvůj svět nestojí jen na ní. Bude to běh na dlouhou trať, ale věř, že je nás spousta, kteří jsme si tím (bohužel opakovaně) prošli. Takže to zvládneš i Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
18.12.19 11:26
@Anonymní píše:
@Ociproplac
Přesně tak to jsme si my dva nedokázali bez sebe taky představit život. Jen proste fakt nevim co ji preletelo přes nos. Spis mě zarazí ta jedna možnost ze se ještě “nevyblbla”. Kamarádovi se stalo to same on čekal rok, ona si to uvědomila a vztah mají teď mnohokrát lepší protože si každý uvědomil Co na tom druhem má rad za vlastnosti a proč chcou byt spolu.
Další to tak měla známa kdy se rozešla s přítelem a po roce toho oba dva litovali ale teď už by ona znovu do toho nesla Protože by mu úplně nevěřila. Taky jim každý říkal ze spolu zestárnou atd..
Já nevim možná ze jsem ze stare skoly nebo proto ze se na moji výchově podíleli spíše prarodiče ale mi přijde normální když se rekne ze jsi s holkou od 15ti a budete spolu na cely život. Tak to kdysi bylo a nikdo si nestezoval. Tak to měli i oni a nedokázali by bez sebe zit ani teď.

Teď jsi ale pro ní nesebevědomej a nepřitažlivej. Jediná šance najít si ženskou a pak se třeba v budoucnosti něco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
18.12.19 11:28
@pohledzdruhestrany píše:
Teď jsi ale pro ní nesebevědomej a nepřitažlivej. Jediná šance najít si ženskou a pak se třeba v budoucnosti něco stane.

To bych zakladateli teda neradila, v tom stavu, v jakém je.
Nebylo by to ostatně ani fér vůči té (nové) holce, aby mu posloužila jako svého druhu převoznice, vábnička na bývalou nebo substituce.
Tohle jsou hodně špatné motivy, proč navázat vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
18.12.19 11:58
@Hecate píše:
To bych zakladateli teda neradila, v tom stavu, v jakém je.
Nebylo by to ostatně ani fér vůči té (nové) holce, aby mu posloužila jako svého druhu převoznice, vábnička na bývalou nebo substituce.
Tohle jsou hodně špatné motivy, proč navázat vztah.

neříkám, že účelově, říkám, že dokud se v životě víc neotrká, bude pro ní a priori nepřitažlivej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.19 13:59

Nevim co si mám o tom myslet. Mám svůj vlastní byt. Po příjezdu jsem si ho musel najít. Teď ke mě chce chodit na návštěvy, zrovna zítra mi nabídla jak by mi skončila práce ze by přišla Si zahrát playstation. Nikdy ji playstation nebavil… Potom i V neděli s cukrovím.
Volá mi po večerech a je to krásné, bavíme se třeba hodinu v kuse.
Sama od sebe mě objímá, i když já třeba nechci a je to od ni takové ze fakt nevím co si mám myslet.
S nim se fakt vidí málo a já nevím jestli by třeba to nechtěla zkusit znovu.
Mému otci se stalo úplně to samé co mi, jenže pak z toho byl hodně špatný a po 2 letech poznal mou mamku. A až pak to té dotyčné docvaklo a chtěla se vrátit zpátky.
On sám nevěděl co dělat a bylo mu špatné poslat mou mamku k ledu jen kvůli tomu ze ta co mu už jednou ublížila se chce vrátit.
Co se teď spolu bavíme tak na to celkem často myslí a říká ze na to bude myslet cely život protože to byla prakticky jeho první dlouhodobá láska a nejde na ni jen tak zapomenout ani po 27 letech.
Otázka je, ze na to chci fakt i zapomenout ale proste to nejde. Říkají mi ať se stýkám s jinými ženami ale já mám v hlavě proste blok.

• Citovat
  • Upravit
21111
18.12.19 14:27
@Anonymní píše:
Nevim co si mám o tom myslet. Mám svůj vlastní byt. Po příjezdu jsem si ho musel najít. Teď ke mě chce chodit na návštěvy, zrovna zítra mi nabídla jak by mi skončila práce ze by přišla Si zahrát playstation. Nikdy ji playstation nebavil… Potom i V neděli s cukrovím.
Sama od sebe mě objímá, i když já třeba nechci a je to od ni takové ze fakt nevím co si mám myslet.
Mému otci se stalo úplně to samé co mi, jenže pak z toho byl hodně špatný a po 2 letech poznal mou mamku. A až pak to té dotyčné docvaklo a chtěla se vrátit zpátky.
On sám nevěděl co dělat a bylo mu špatné poslat mou mamku k ledu jen kvůli tomu ze ta co mu už jednou ublížila se chce vrátit.
Co se teď spolu bavíme tak na to celkem často myslí a říká ze na to bude myslet cely život protože to byla prakticky jeho první dlouhodobá láska a nejde na ni jen tak zapomenout ani po 27 letech.
Otázka je, ze na to chci fakt i zapomenout ale proste to nejde. Říkají mi ať se stýkám s jinými ženami ale já mám v hlavě proste blok.

má tě na háku a je paní situace, teď nemůžeš pomejšlet na obnovení vztahu, protože jsi proti ní v ponížený/podřízený situaci, udělej jasnej řez, aby jste se neviděli aspoň dva až tři měsíce,

P. S. to jak se k tobě chová, je znak její nevyzrálosti, ale ty musíš udělat něco, aby o tebe ona sama začala usilovat a k tomu je naprosto nejlepší prostředek jiná ženská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
18.12.19 15:18
@Anonymní píše:
Otázka je, ze na to chci fakt i zapomenout ale proste to nejde. Říkají mi ať se stýkám s jinými ženami ale já mám v hlavě proste blok.

Na stýkání s jinými ženami je moc brzo. Do toho se nenuť jednak kvůli sobě, ale ani vůči nim. Na zkušenosti svého taťky ostatně sám vidíš, jaká šlamastyka pak z toho může vzniknout. Člověk pak neví, kudy kam, nikomu nechce ublížit, atd. atd. Že jsi připravený na další vztah poznáš podle mě sám. Doba, po které to přijde, je hodně individuální, ale většinou to jsou spíš řádově měsíce než týdny.

K tomu chování ex přítelkyně. No… věřím, že i ona asi dost pochybuje, zda se rozhodla správně. Určitě k Tobě má ještě i nějaké city… teď, co to rozhodnutí udělala, ji mohlo i zaskočit, že jsou intenzivnější, než si myslela… OK, to se stává a nevyčítala bych jí to, ale měla by se jednoznačně projevit v tom, co (kterého) chce. Ne mezi vámi poskakovat jak panák na gumě.
Bohužel tady nemůžu než odkázat na to, co tu padlo o důvodech a způsobu rozchodu (tj. to, že ta její „pauza“ je de facto vypočítavý návrh, aby si zajistila zadní vrátka pro případ, že se z kluka, kterého nemá a ani ještě nemůže mít otestovaného, vyklube blbec a budižkničemu). Ono v ideálním vesmíru by to mělo fungovat tak, že se člověk nejprve rozejde (protože je ve vztahu s něčím nespokojený), a teprve pak navazuje jiný vztah, ne že přeskakuje z jednoho do druhého, JENŽE v realitě to tak málokdy funguje. Konec konců, když člověk odchází z práce, tak taky většinou nechce být nezaměstnaný a ideálně chce lepší job než ten, co měl. Prostě tohle bych brala jako fakt, jako zelený strom života proti šedé teorii.
Otázka je, co s tím uděláš Ty. Způsob, jakým ona situaci řeší, bohužel změnit nemůžeš, ale můžeš na to nějak reagovat. Myslím si, že nejlepší by bylo dát jí jednoznačně najevo, že je konec, protože to ONA tak chtěla, tak ať si s Tebou nehraje, dá Tobě i sobě čas, aby se usadily emoce, a přijde, až bude mít zcela jasno, co (koho) teda vlastně chce. Z mého pohledu je dost sobecké takhle se chovat k bývalému, který je naměkko z rozchodu a chtěl by vše vrátit, za situace, kdy to já nechci. Opět - nemůžeš změnit to, jak se ona chová, ale můžeš nějak ovlivnit to, jak se k tomu postavíš.
Vím ale současně, že je to těžké, pokud ji stále máš rád. Je možné, že nějakou dobu nebudeš schopen udělat něco radikálního, že se v tom takhle budete plácat… Čas ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
18.12.19 15:27

Ještě k tomu doporučení najít si jinou holku. Nemůžu Ti samozřejmě vnucovat svoje řešení a můj názor nemá o nic větší váhu než názor @pohledzdruhestrany, ale já bych opravdu nedoporučovala v tuto chvíli tu situaci řešit takhle.

Je fakt, že kdyby se Ti podařilo najít holku, která bude ve všech ohledech lepší a tu bývalku trumfne, pak bys rázem opravdu byl na háku. Bývalka by Ti byla jedno a měl bys oči jen pro tu novou. Jenže… takových slečen úžasných není na světě bezpočet… už jen matematicky a statisticky takové lidi nepotkáváme co chvíli, spíš párkrát za život, když máme štěstí. Takže s největší pravděpodobností to spíš dopadne tak, že ta následovnice nebude mít ty kvality jako bývalá a Ty budeš stejně pořád porovnávat a myšlenkama budeš u bývalky. Pokud ta nová bude navíc v zásadě hodná a fajn holka, která se do Tebe neopětovaně zamiluje, tak se budeš cítit špatně i vůči ní (nepřipadáš mi jako ranař a cynik, kterému by to bylo zcela jedno; a to je dobře). Nemluvě o tom, že ona třeba může cítit, že jsi někde jinde a nemáš vyřešenou minulost, a může se uchýlit k nějaké lsti, jak si Tě udržet, třeba těhotenstvím… a pak už se z toho svazku budeš ještě hůř vymaňovat.

Opravdu není dobré se unáhlit. Navíc z Tebe může být cítit, že tu holku máš jen na truc, takže ten efekt „budu na koni“ to stejně mít nebude.
Je spousta jiných možností jak dát bývalce najevo, že ji máš na háku. Aspoň teda dočasně. První princip je zvětšit vzdálenost. Například odjet na delší dobu (ostatně, mluvil jsi o tom, že sis chtěl zažít nějaký ten WORK&TRAVEL nebo ERASMUS… tak možná teď je ta správná chvíle). Nebo se začít něčemu intenzivně věnovat (nový koníček). Ponořit se do práce či studia… Současně obnovit kontakt s kamarády a nechat se vtáhnout mezi jiné lidi… Ideálně všechno dohromady. Hlavně nesedět doma, nečučet do stěn nebo do sociálních sítí, nečekat, až si bude chtít jít zahrát playstation nebo se poňuchat, protože ten její je zrovna fyzicky nedostupný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
18.12.19 17:23
@Hecate píše:
Ještě k tomu doporučení najít si jinou holku. Nemůžu Ti samozřejmě vnucovat svoje řešení a můj názor nemá o nic větší váhu než názor @pohledzdruhestrany, ale já bych opravdu nedoporučovala v tuto chvíli tu situaci řešit takhle.

Je fakt, že kdyby se Ti podařilo najít holku, která bude ve všech ohledech lepší a tu bývalku trumfne, pak bys rázem opravdu byl na háku. Bývalka by Ti byla jedno a měl bys oči jen pro tu novou. Jenže… takových slečen úžasných není na světě bezpočet… už jen matematicky a statisticky takové lidi nepotkáváme co chvíli, spíš párkrát za život, když máme štěstí. Takže s největší pravděpodobností to spíš dopadne tak, že ta následovnice nebude mít ty kvality jako bývalá a Ty budeš stejně pořád porovnávat a myšlenkama budeš u bývalky. Pokud ta nová bude navíc v zásadě hodná a fajn holka, která se do Tebe neopětovaně zamiluje, tak se budeš cítit špatně i vůči ní (nepřipadáš mi jako ranař a cynik, kterému by to bylo zcela jedno; a to je dobře). Nemluvě o tom, že ona třeba může cítit, že jsi někde jinde a nemáš vyřešenou minulost, a může se uchýlit k nějaké lsti, jak si Tě udržet, třeba těhotenstvím… a pak už se z toho svazku budeš ještě hůř vymaňovat.

Opravdu není dobré se unáhlit. Navíc z Tebe může být cítit, že tu holku máš jen na truc, takže ten efekt „budu na koni“ to stejně mít nebude.
Je spousta jiných možností jak dát bývalce najevo, že ji máš na háku. Aspoň teda dočasně. První princip je zvětšit vzdálenost. Například odjet na delší dobu (ostatně, mluvil jsi o tom, že sis chtěl zažít nějaký ten WORK&TRAVEL nebo ERASMUS… tak možná teď je ta správná chvíle). Nebo se začít něčemu intenzivně věnovat (nový koníček). Ponořit se do práce či studia… Současně obnovit kontakt s kamarády a nechat se vtáhnout mezi jiné lidi… Ideálně všechno dohromady. Hlavně nesedět doma, nečučet do stěn nebo do sociálních sítí, nečekat, až si bude chtít jít zahrát playstation nebo se poňuchat, protože ten její je zrovna fyzicky nedostupný…

No pro změnu semnou se Ex rozešla během Erasmu, neustále mi nevěřila a ponižovala mě. Až došla k závěru, že to nemá cenu. Poté jsem začal likvidovat zbytky fotek na sociálních sítích a to ji zasáhlo víc než náš rozchod :lol: nevím co čekala, že si to tam nechám aby to holky videli, ze jsem stale zadany a pritom nejsem? :nevim: ptám jestli to mělo znamenat, že jsem ji vzal vítr z plachet? :think: prý noci problila a neustále přemýšlí co dělala špatně :roll:…tomuhle chování nerozumim…nicméně zakladateli určitě doporučuji cizinu, přijde na jiné myšlenky…i mně se to tu lépe vstřebává…v ČR bych se hodně trápil…nj jenže přichází Vánoce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.19 18:56
@Marega10 píše:
No pro změnu semnou se Ex rozešla během Erasmu, neustále mi nevěřila a ponižovala mě. Až došla k závěru, že to nemá cenu. Poté jsem začal likvidovat zbytky fotek na sociálních sítích a to ji zasáhlo víc než náš rozchod :lol: nevím co čekala, že si to tam nechám aby to holky videli, ze jsem stale zadany a pritom nejsem? :nevim: ptám jestli to mělo znamenat, že jsem ji vzal vítr z plachet? :think: prý noci problila a neustále přemýšlí co dělala špatně :roll:…tomuhle chování nerozumim…nicméně zakladateli určitě doporučuji cizinu, přijde na jiné myšlenky…i mně se to tu lépe vstřebává…v ČR bych se hodně trápil…nj jenže přichází Vánoce :,(

Taky se jedna o to ze jsou Vánoce no. Nevim jestli je to tím, ze už jsem celkem vyspělý a v hlavě už mám jasno ale Vánoce nejsou vůbec o dárcích, jak si mnozí myslí, ale o lidech s kterými jsi a které máš rád.
Vim že kvůli odloučení se hodně lidi rozejde protože třeba ten druhy jede někam do ciziny, potkal jsem za tu krátkou dobu hodně lidi co to mělo podobně.
Ona mi říká ze prostě už ke mně necítí to, co na začátku a ze chtěla začít od znova. Každému musí byt jasné ze ta prvotní zamilovanost po čase opadne a pak už to pouto je úplně o něčem jiném.
Ale jde to vidět na jejich kamarádkách s kterými se o tom radila a oni ji v tom jen podpořili. Protože žádná z nich neměla tak dlouhý vztah jako my dva a všechny jsou jen přelétnice.
Asi sama neví co chce a chce jen prostě zjistit, jestli si vybrala dobreho partnera s kterým zůstane cely život.
Možná to taky muže byt tím ze jsme měli jít do bytu a ona nebyla připravena bydlet sama což znamená živit se sama atd.
Zatím ji ve všem podporuji rodiče. Já bohužel takové štěstí neměl.

• Citovat
  • Upravit
86
18.12.19 19:27

Hele určitě nedolezat, mel sem kdysi 4 lety vztah a delal sem to. Dnes si s ex pisu, jsme pratele a kdyz sem se ji zeptal jestli ji to vadilo, tak rekla ze i presto ze sem ji psal hezky a snazil se tak to bylo pak otravne. Poucil jsem se a neresim. Proto radim tobe, nepis ji! Budto prileze sama, pak ale si rozmysli jestli ti za to furt stoji nebo ne. Prochazim ted stejnym obdobim jako ty, neni to lehky, ale z minulych vztahu uz jsem vycviceny, takze ji neresim. Tim ukazes svoji dominanci nad situaci. Lepsi ale pocitat s tim, ze je definitivni konec. Pokud zijes v nadeji, ze se vrati, tak se nikam neposunes. Chod na rande i s jinyma a budes prekvapen, jak spousta holek ma v sobe neco, co tvoje jiz ex nemela. Pak se ti vysumi z hlavy ani nebudes vedet jak. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.19 07:48

A co takhle, že si dáte nějakou dobu, kdy si budete užívat jinde. Vztahove, sexuálně atd… A pak se vrátíte k sobě.
Asi ji i chybí, že nikdy nepoznala něco jinýho, i v posteli atd.
Kamoska to takhle má, mají se hrozně moc rádi, nedali by beze sebe ani ráno, ale ona i její přítel předtím nikoho neměli, tak se „podvedí“ navzájem.
Vím, že to není úplně ideální nápad. Já osobně by jsem to asi nedala. Ale je to taky alternativa. :)

• Citovat
  • Upravit
12741
19.12.19 09:13
@Anonymní píše:
A co takhle, že si dáte nějakou dobu, kdy si budete užívat jinde. Vztahove, sexuálně atd… A pak se vrátíte k sobě.
Asi ji i chybí, že nikdy nepoznala něco jinýho, i v posteli atd.
Kamoska to takhle má, mají se hrozně moc rádi, nedali by beze sebe ani ráno, ale ona i její přítel předtím nikoho neměli, tak se „podvedí“ navzájem.
Vím, že to není úplně ideální nápad. Já osobně by jsem to asi nedala. Ale je to taky alternativa. :)

Hlavně s ní ale musí souhlasit oba dva, že. Jenže bývalá přítelkyně tak nějak ani neví, co by chtěla. Respektive je možné, že ona ten svůj nový objev vidí jako toho pravého a že její úvahy se neubírají tím směrem, že vztah s ním bude jen jaksi na dobu určitou.

Další věc je, že po sedmi letech bez nějakého podstatného milníku ten vztah byl v podstatě přechozený. Něco jako jablíčko, co tak dlouho viselo na stromě, až shnilo. Nevím, jestli je možný restart, možná ano, ale spíš za delší dobu (v řádu let), kdy se začne jakoby na zelené louce :nevim:. Jenže kdo z nás ví, co bude za rok, natož za dva tři…

Navíc si teda myslím, že tady ten výše popsaný přístup ke vztahům je poměrně citově oploštělý a není v době kolem dvaceti úplně zdravý, ale toť pouze můj názor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí