Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Elen8 mám to stejně, mít knoflíky nahoře, tak mě asi klepne
![]()
@Elen8 píše:
U nás musí být peřina jedině knoflíkama dolůjá to nikdy neřešila, věřím, že asi víc lidí si tedy dá peřinu aby knoflíky měl u nohou, ale mě to leda otravuje život
ležím, usínám a najednou cítím, jak mi tu teplou peřinu šteluje tak aby měl knoflíky u nohou (máme jednu velkou)
Ptala jsem se čím mu to vadí, že si peřinu nedává až ke krku, tak prostě se to tak dělá a hotovo
nejde mu o pohodlí, prostě to tak je peřina má mít knoflíky u nohou
![]()
Já tohle u sebe neznám vůbec
když se zamýšlím, tak mě opravdu nenapadá, že bych něco dělala jenom proto že se to tak říká
Hehe, tak hned dvě vysvětlení proč:
a, knoflíky jsou tvrdé, kdo se do peřiny balí, tak ho to může tlačit
b, záruka, že špínu od nohou nemáš u ksichtu - samozřejmě v případě, že jdeš hned po sprše spát, je to v zásadě jedno, ale kolik lidí si každý den těsně před tím, než zaleze, meje nohy? Někdo chodí i bosej, takže nějakou tu špínu může nabrat po cestě do postele i tak.
a zvlášť u rodin, kde se převléká povlečení po delší době, už ta koncová nožní část nebude tou dobou nejvoňavější, tak tam to pravidlo bude obzvlášť důležité, si myslím ![]()
@entropy Vidíš a já si myslela, že si myje před spaním nohy devadesát procent lidí.
@Anonymní píše:
Přítel takhle nejí MÁK!! Jeho babička a máma mu pořád omílají že mák je droga. Já mám ráda těstoviny s mákem, cukrem a máslem. Pokaždé když si je čas od času dám, slyším že mák je droga![]()
![]()
když mi z talíře ujídala dcerka hned přiběhla jestli ten mák může
![]()
jinak absolutně neřeší co dcera jí.
Jen ten blbej MÁK
Takže kdyby měl v zásobě hned x věcí, pověř a výmyslů tak mě asi klepne a věřím, jak to dokáže lézt na mozek![]()
Musím kupovat i rohlíky podle toho. Jinak je normálně myslící dospělej chlap, ale celou dobu co vyrůstal slyšel, že mák je droga tak ho prostě nejí…
Pro zajimavost: pokud si nechas po poziti vetsiho mnozstvi maku ( treba v mak. zavinu) udelat drogovy test, vyjdou ti pozitivni opiaty. ![]()
@inkakřivák já netvrdím, že všechno jsou úplné hovadiny - třeba ten úplněk má alespon nějaké fyzikální vysvětlení.
Jídlo před spaním ale opravdu není to pravé. Žaludek musí trávit a člověk si neodpočine. Mně bývá těžko, když se nevečeřím pozdě. A s tím úplňkem to u někoho funguje proto, že je venku víc světla než jinou noc.
@entropy tak před spaním chodíme do sprchy že jo ![]()
Ale jak jsem psala, já bych pochopila, kdyby to pro něj bylo nečím nepohodlné, proto jsem se ho taky ptala, to ale né, nejde o pohodlí, ale o to, že knoflíky se musí dávat prostě k nohám
![]()
@boball píše:
@acimedaca No,tak stejně jsou asi cítit. Ale můj tchán zase když měl rýmu, posmrkanej kapesník dal na topení a pak když uschnul dal ho do prádla. Můj muž to naštěstí nesnášel a bědoval, jak šly pěkně bacily do éteru. Takže to nikdy neudělal. Taky si to mohl vzít za vzorJinak ted čtu o těch míchání chutí. Tchýně má opravdu zvláštní názory na víc věcí.
Uf, uz jsem se lekla, ze vydrolil vysusene sople a jelo se dal.
![]()
@Elen8 tak já dávám knoflíky taky dolů, ale jen proto, že mám prostě blbý pocit ze těch otevřených částí povlečení - ale nikomu to nevnucuju ![]()
@boball píše:
@acimedaca No,tak stejně jsou asi cítit. Ale můj tchán zase když měl rýmu, posmrkanej kapesník dal na topení a pak když uschnul dal ho do prádla. Můj muž to naštěstí nesnášel a bědoval, jak šly pěkně bacily do éteru. Takže to nikdy neudělal. Taky si to mohl vzít za vzorJinak ted čtu o těch míchání chutí. Tchýně má opravdu zvláštní názory na víc věcí.
to dělal můj pradědeček, ale sušil to na kamnech - to mi přijde, že to bylo z toho, že dřív nebylo tolik kapesníků, tak si je sušil, aby měl do čeho smrkat…že to je ekl, to se dřív tak neřešilo
@brko píše:
Uf, uz jsem se lekla, ze vydrolil vysusene sople a jelo se dal.![]()
ne, on to dělal, když měl tu vodovou rýmu. A nechtěl kapesník házet mokrej do prádla. Přitom kdyby ho namočil do nějakého škopíku, stejně jich zafrkal plno. ![]()
@acimedaca píše:
to dělal můj pradědeček, ale sušil to na kamnech - to mi přijde, že to bylo z toho, že dřív nebylo tolik kapesníků, tak si je sušil, aby měl do čeho smrkat…že to je ekl, to se dřív tak neřešilo
tak oni měli kapesníků spousty.Ale je možné, že to chytil taky od rodičů. Dřív se dělalo věcí. Můj děda zásadně baštil plesnivou marmeládu. Vždyt se to přece seškrábne ![]()
@acimedaca
Taky by člověk mohl někdy myslet, než něco napíše
.
Nefunguje to sice všechno na všechny, ale je očividné, že třeba úplněk na někoho působí (a těch lidí málo není), to samé změna času - na některé lidí prostě působí, nedá se to paušalizovat, ale existuje to.
Určitě je lépe stravitelná zelenina a ovoce než takový stejk (zelenina zůstává v těle několik desítek minut, stejk třeba i několik hodin). Taková kyselina citrónová, která je nacpaná taky v mnoha věcech - nápoje - není pro tělo zrovna extra prospěšná (ve velkým množství určitě ne). Pokud jde o pití při jídle - rozřeďuje to žaludeční šťávy a tím trochu komplikuje trávení (není tak účiné, případně trvá třeba déle).
Takže spousta věcí nejsou úplné výmysly ale normální věci, u kterých člověk musí mít nějaké další iformace, aby o nich věděl. Takže neprohlašujte o těch věcech, že jsou to kraviny, když o tom nic nevíte
.
Jinak, nohy se potí - jestli existuje člověk, kterému se nepotí, tak tomu neuvěřím, maximálně o tom neví. A pokud má někdo hodně spocené nohy, neumím si představit, že ponožky - vlhké - hodí rovnou do prádla, to taky bude vhodné pro různé malé mrchy, které se rády rozmnoží ve vlkém prádle, které je v koši s dalšími věcmi, takže tam není tolik vzduchu, aby to mohlo dýchat a uschnout.
@boball 90% lidí si ty nohy opravdu myje. Ale kolik z nich si bere bačkory/ponožky a kdo jde hned opravdu spát
. Pokud nevytírá člověk denodenně, tak opravdu po cestě nějaké ty částice prachu a špíny nasbírá
.
Příspěvek upraven 29.02.16 v 16:42
Ja si perinu sama otocim, ale ze bych ji otacela na spicim cloveku, to uz teda musi byt kompulze jak hrom.
@Elen8 Tak to já netvrdím, že ne, také jsem tak vychovaná ![]()
Jen chci říci, že to opatření nějakou logiku má. Akorát chápu, že Tě rozčiluje, že pro manžela je to taková slepá tradice, kterou vykonává, aniž má nějaký svůj důvod. Nebo ho nechce přiznat ![]()
Na druhou stranu, jsou to občas prostě zvyklosti v rodině či kultuře, nemusí to mít vždycky nějaký extra důvod. Že u nás jíme příborem, v Asii tyčinkama a jinde zase jen pravou rukou. ![]()