Všechny moc řeším

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
2.3.13 21:30

Já tě i celkem chápu, prostě máš svůj úhel pohledu. Musíš se ale zkrátka smířit s tím, že každá jsme jiná a jinak i vedeme své děti! A to bys opravdu měla respektovat.
Můžeš si o kamarádkách něco pomyslet, ale dále bych to neřešila a už vůbec jim to neříkala…

Na tom, že někdo nedává bonbony není nic tragického, stejně tak, že děti ještě nebyly v kině. To divadélko je škoda, ale prostě někomu se tam nechce a stojí to peníze. Záleží také na věku dětí.
Ale jinak se přiznám, že jestliže některé děti vylezou maximálně před barák a do obchodu a opravdu NIKDY NIKAM (opravdu?) jinak nejdou, tak je to i dle mého názoru smutné. Že s nimi rodiče alespoň nejdou na procházku či výlet po okolí, to přece nestojí žádné peníze. Nemyslím teď opravdu to, že musí jezdit 2× týdně na výlety autem a mít ještě každý den kroužek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
2.3.13 21:53

Nevíš roupy co by, tak se koukáš jinde. Najdi si nějaký jiný koniček, takové jako ty nebývají většinou v oblibě a pokud narazí na někoho ráznějšího, můžou dostat i pěknou sodu. Mně strkání cizího nosu do mých věcí vadí snad ze všeho nejvíce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.13 22:30

Třeba jen nechce tvoji společnost, taky mam par takovych co pořad litaji jen po navštěvach a nebo tak, tak raději řeknu že nemam čas, než mam poslouchat jak se navzajem pomlouvaji nebo řeší jine blbosti, mam jine koničky :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.13 22:37
a jak viš že nikam nejězdí,to je šmíruješ? @Anonymní píše:
Třeba jen nechce tvoji společnost, taky mam par takovych co pořad litaji jen po navštěvach a nebo tak, tak raději řeknu že nemam čas, než mam poslouchat jak se navzajem pomlouvaji nebo řeší jine blbosti, mam jine koničky :)
  • Citovat
  • Upravit
22614
2.3.13 23:32
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o radu, jsem už na nervy. Hrozně jsem poslední dobou začala řešit kamarádky-třeba jedna kámoška má dvě děti a jsou furt doma. Nikam s nimi nechodí, jen na nákup a v létě na houpačky k paneláku, jinak jsou furt doma.My naopak furt někde cestujem, lákala jsem je at jedou s námi, nechtějí, vymlouvaj se. Dětí je mi líto a furt to řeším. I na ní už jsem začala mít narážky, že děti jsou chudáci, že se nikam nepodívají a tak dále. Ona mi povídala že na to nemaj aby furt někde byli. A naštvala se. U jedné kamarádky jsem zas řešila, že dětem nedovolí ani jeden bonbon jednou za čas, oni pak tak smutně koukaj, když naše děcka jedí něco sladkého a oni to nemohou.Pak taky to, že nebyli ještě v kině a divadle, jsou ze všeho vyjukaný pak, nikam je taky nevemou, když jsem ji řekla svuj názor, urazila se. Proč to furt tak řeším? Je to už nějaká psychická vada myslíte? Já na ty děti i fur myslím a lituju je, že jsou zaostalé a už mi fakt hrabe.Co dělat holky? Proč to řeším?

Asi se na MD/RD nudíš, viď? Radši si najdi nějakou zábavu a nemluv ostatním do výchovy. Očividně tvé kamarádky děti netýrají a to, že nikam nejezdí, nedávají dětem sladký a nechodí do kina je je jen jejich věc, kvůli tomu děti zaostalé nebudou :roll: Na tvém místě bych do nich moc neryla, aby ti nějaké kamarádky vůbec zbyly, protože málokdo má rád nevyžádané rady od „přechytračelých kamarádek“. Něco jiného je, když se tě někdo zeptá na názor a něco jiného pak je, když se jim rýoeš v tom, proč nedělají(dělají) to a to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.3.13 23:35

Zakladatelce tleskám, že si je vědoma toho, že někoho moc řeší :potlesk: Jiná by řekla, že neřeší, jen konstatuje :-) Hele, taky to občas udělám, i tady, prostě když není do čeho píchnout, je čas všímat si takovýchhle věcí :-)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
2.3.13 23:39

Jako „tady“ myslím, že tady napíšu, že mám v okolí někoho, kdo dělá to a to… ne že bych napsala „Hele, ty s nickem vodrhovačka1234, sundej tomu pětiletýmu už ty plíny“ ;-)

• Citovat
  • Upravit
48576
2.3.13 23:40

Tak už se tu ozvala skoro každá kdo nejezdí na výlety a nedává sladké, tak aspon malej pruzkum tu je :lol:

Zakladatelko vykašli se na ně. At si dělaj s dětma co chtěj. ono by se mohlo stát že ti žádná kamarádka nezustane a nebo ti dá jednou někdo po frnáku. Komentuj to tady jako já a kamarádky ušetři :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.3.13 23:42

A sladké také malému nedávám. ten starší poznal šokoládu až po 2 roce a ten první sežere co tu najde, takže tak v pul roce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.3.13 23:42

@Kamča.dalmatinka Nááááááhodou, my na výlety jezdíme :mrgreen: a sladké taky dávám :oops: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
3.3.13 06:38

Mně přijde, že jsi až nezdravě přesvědčená, že právě ty děláš dobře, ty nejlíp ví, co je pro koho dobré, jaký životní styl je správný..
Zamyslela bych se nad sebou, co jsem kdy udělala a dělám za chyby, zpytovala svědoví a uvědomila si, že taky nejsi.. no zrovna vzor. A pak si na to vždycky vzpomnlěa, když budeš zase řešit ostatní. :-)

A mimochodem - že jim kamarádka nedává sladké, v tom by měla poučovat spíš ona tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.13 07:48
@Kamča.dalmatinka píše:
Tak už se tu ozvala skoro každá kdo nejezdí na výlety a nedává sladké, tak aspon malej pruzkum tu je :lol:Zakladatelko vykašli se na ně. At si dělaj s dětma co chtěj. ono by se mohlo stát že ti žádná kamarádka nezustane a nebo ti dá jednou někdo po frnáku. Komentuj to tady jako já a kamarádky ušetři :lol:

Na výlety moc nejezdíme nebo teda jen v létě, ale SLADKÉ dětem dávám :pankac: :lol: a dávat budu pokud nemají zákaz v podobě trestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
3.3.13 08:28

Nečetla jsem diskuzi. Zakladatelko, svému dítěti bonbóny ani čokolády nedávám, neví co to je a minimálně než půjde do školky, to taky vědět nebude. A někdo mi jakýmkoliv způsobem naservírovat, že dělám něco špatně, anebo dokonce stylem, že jsem zaostalá, tak ta dotyčná by si to za rámeček nedala. Každý ať vychovává své děti podle svých možností a svého nejlepšího svědomí, ostatním je do toho prd. Maximálně si můžeš něco myslet, ale nepřísluší ti nikomu vnucovat, že zrovna tvoje způsoby výchovy jsou lepší a to bez ohledu, zda skutečně lepší jsou anebo ne.

Jsem takhle jednou vzala své roční dítě ukázat tetám a byly docela na pěst, když na mě koukaly stylem, jako co jsem to za matku, když svému dítěti nedovolím sníst bílou čokoládu, kterou mu nabízely. :zed: A ještě si neodpustily koment, že v budoucnu teda bude mít na čokoládu alergii, když mu ji teď nechci dávat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
3.3.13 09:39

Zakladatelko, a napadlo tě, co si asi říkají kamarádky o tobě. Přechytralá, neustále někam tahá děti místo aby se jim věnovala doma. Radši je upíchne do kroužku nebo je vleče někam ven. A rve je sladkým, vždyť to není zdravé, zkazí jim zuby. Ale když na to mají, tak ať si to dělá jak chce atd.
Ona každý mince má dvě strany a každý si své děti vychovává dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Někdo nedává sladké a někdo odmítá děti denně honit po výletech, akcích, kinech a divadlech. Třeba jen proto, že na to nemá peníze.
Radši řeš sebe a svou rodinu. Jestli se nudíš, najdi si práci nebo si pořiď psa, pak ti nezbyde čas na vymýšlení kravin a strkání nosu do cizích věcí. Tímhle tempem totiž o ty své kamarádky můžeš přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
3.3.13 09:48

Taky doporučuju se věnovat vlastnímu životu a nestarat se o ostatní. Předpokládám, že do práce nechodíš, když máš na to čas ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová