Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj anonymní, tak tohle je nejpodivnější co jsem kdy četla. Hlavně s těmi psychology. Kdyby jsi byla z Prahy tak já bych tě klidně na kafe pozvala ![]()
Skoro strasidelny
my to nevyresime, zvlast kdyz jsi anonym. musis se zeptat nekoho, kdo te zna. pozadat ho o uprimnost. treba mas nejaky resitelny problem.
Jisté příčiny znám, ale zdají se mi neovlivnitelné. Jsem velice introvertní povahy, mám minimální smysl pro humor, beru práci, život i vše vážně, jsem hodně submisivní, neprůbojná a nevěřím si. Jsem nevýrazného vzhledu. Nemám nepřátele, nikdo mi nikdy nenaznačil žádnou nenávist, zlost, jsem jim jen úplně lhostejná.
Asi jsi v jádru hodný člověk, ale na lidi působíš zvláštně, možná rezervovaně? Zkus to ještě u jednoho „cvokaře“, potřebovala bys nějaké „zrdadlo“ toho, jak na lidi působíš. Já zas na lidi působím ze začátku odměřeně, páč jsem nesmělá
. Např. strašně dlouho - už od puberty, jsem chtěla u „cvokaře“ vyřešit jednu svojí fóbii, co mi strašně otravovala život, ale strašně. Sama jsem si troufla oslovit nějakého psychologa až v dospělosti, byla jsem opravdu nadšená, vnitřně spokojená sama se sebou, že jsem si konečně dovolila s tím někoho otravovat, ale jaké bylo pro mě překvápko, když to paní psycholožka chtěla se mnou ukončit, pro můj údajný nezájem
. Působila jsem na ní prostě tak, že mě to vůbec nebere a že jsem tam z donucení. A tak jsem vlastně působila na všechny, chtěli mě vyhodit i ze skautu a ve škole jsem byla taky za outsidera, prostě jsem tak působila, že je mám všechny na háku. Pro mě samotnou to byl ale šok. Teď ve společnosti dobře známých lidí už zapadám celkem slušně.
@Pudloslava to mě přesně napadlo, jak z hororu…ale jestli je to tak jak píše tak je to hodně divný a smutný
Ahoj prosím tě neuraž se, alenemůže to být třeba problém zdrav. charakteru, znám jednu takovou osobu, které páchne velmi z úst a má to podobně, nebo zápach potu apod. možná to bude znít úsměvně, ale za zmínku to myslím stojí. Jinak lidé většinou reagují akce -reakce ![]()
@Anonymní píše:
Asi jsi v jádru hodný člověk, ale na lidi působíš zvláštně, možná rezervovaně? Zkus to ještě u jednoho „cvokaře“, potřebovala bys nějaké „zrdadlo“ toho, jak na lidi působíš. Já zas na lidi působím ze začátku odměřeně, páč jsem nesmělá. Např. strašně dlouho - už od puberty, jsem chtěla u „cvokaře“ vyřešit jednu svojí fóbii, co mi strašně otravovala život, ale strašně. Sama jsem si troufla oslovit nějakého psychologa až v dospělosti, byla jsem opravdu nadšená, vnitřně spokojená sama se sebou, že jsem si konečně dovolila s tím někoho otravovat, ale jaké bylo pro mě překvápko, když to paní psycholožka chtěla se mnou ukončit, pro můj údajný nezájem
. Působila jsem na ní prostě tak, že mě to vůbec nebere a že jsem tam z donucení. A tak jsem vlastně působila na všechny, chtěli mě vyhodit i ze skautu a ve škole jsem byla taky za outsidera, prostě jsem tak působila, že je mám všechny na háku. Pro mě samotnou to byl ale šok. Teď ve společnosti dobře známých lidí už zapadám celkem slušně.
To je hezké, že ti to pomohlo. U těch psychologů jsem se styděla, též jsem toho řekla málo a možná mi ani nevěřili, nebo jim to nepřipadà jako problém, když mi vlastně nikdo nijak neubližuje, ale jsem kromě dětí zcela sama a s nikým jiným než s nimi už v podstatě nekomunikuji. Dokáži s tím žít, ale kvůli dětem mne to trápí, nemám žádné známé maminky na procházky či výlety, s babičkou minimální kontakt a najít jim hodného tatínka to jsem v podstatě vzdala. ![]()
Mam zname, ktere me tak nejak nezajimaji anebo mam dojem, ze ja nezajimam je. Ma zname, se kterymi nedokazu zaprist normalni rozhovor, hnedka to odumira. kdybych vedela, ze maji nejaky takovy problem, urcite bych jim venovala pozornost. to neni jen soucit. Jak pise jina anonymi, je mozne, ze sama pusobis na lidi tak, ze se nechces kamaradit.
Proč si s někým nesedneš a narovinu se ho nezeptáš? kolegyně z práce jdi sní na oběd a vybal to co je na mně divné… zajeď k mámě a řekni jí o svých pocitech a co dle ní děláš špatně… je to tvoje máma tak by ti mněla říct narovinu co a jak… v každém případě zajdi k odborníkovi.
Držím pěsti ![]()
@belik píše:
Ahoj prosím tě neuraž se, alenemůže to být třeba problém zdrav. charakteru, znám jednu takovou osobu, které páchne velmi z úst a má to podobně, nebo zápach potu apod. možná to bude znít úsměvně, ale za zmínku to myslím stojí. Jinak lidé většinou reagují akce -reakce
To je v pořádku, rozumím. Jsem nevýrazná, mám trochu nadváhu, šedé vlasy, nos trochu skobu, chybí mi tři zuby, nejsem modelka..ale vždy jsem čistá, nehty, vlasy, deodorant, ustní voda, to je samozřejmost. Oblékám se také čistě, vše žehlím, ale nosím převážně nevýrazné barvy - šedá, béžová, černá. Nevím už jak bych na něčí pozornost. vlastně už reagovala a tak se možná i nevědomky sama schovávám. Velmi málo si věřím.
@Anonymní píše:
To je v pořádku, rozumím. Jsem nevýrazná, mám trochu nadváhu, šedé vlasy, nos trochu skobu, chybí mi tři zuby, nejsem modelka..ale vždy jsem čistá, nehty, vlasy, deodorant, ustní voda, to je samozřejmost. Oblékám se také čistě, vše žehlím, ale nosím převážně nevýrazné barvy - šedá, béžová, černá. Nevím už jak bych na něčí pozornost. vlastně už reagovala a tak se možná i nevědomky sama schovávám. Velmi málo si věřím.
Co kdybys začala o sebe víc pečovat? Nechat si udělat zuby, vlasy, hezky se oblékat…to by v tom byl čert, aby to nepomohlo! ![]()
@Anonymní píše:
Píšeš, že nosíš nevýrazné barvy - proč? Cítíš se v nich lépe? Jak bys vnímala, kdyby sis oblékla třeba světle růžové tričko? podle mě to není o vzhledu, ale o té sebeprezentaci. Jaká by měla být tvoje kamarádka, jak si ji představuješ? Máš nějakého koníčka? Co tě baví? V čem jsi dobrá?
Tak co začít u vzhledu, zajít ke kadeřnici pro účes a barvu, pokud ty chybějící zuby jsou přední, tak nechat udělat a začít se bavit s lidmi, kteří mají stejnou zálibu jako ty, ať máte společné téma.
@hanka.br. píše:
Co kdybys začala o sebe víc pečovat? Nechat si udělat zuby, vlasy, hezky se oblékat…to by v tom byl čert, aby to nepomohlo!
Snad ano, ale trochu se i bojím být více vidět, nemám odvahu například na změnu barvy vlasů, nechci na sebe uměle přitahovat pozornost. Byla bych moc ráda, kdyby o mne lidé stáli proto, jaká jsem, ale asi je to dnes velmi málo a nebo mám možná špatnou povahu. Zuby bych ráda, ale na ty bohužel sama se dvěma dětima nemám finance, ale z toho si nedělám hlavu ![]()
@Anonymní píše:
Snad ano, ale trochu se i bojím být více vidět, nemám odvahu například na změnu barvy vlasů, nechci na sebe uměle přitahovat pozornost. Byla bych moc ráda, kdyby o mne lidé stáli proto, jaká jsem, ale asi je to dnes velmi málo a nebo mám možná špatnou povahu. Zuby bych ráda, ale na ty bohužel sama se dvěma dětima nemám finance, ale z toho si nedělám hlavu
Máš pravdu, dnešní doba je založena na obalu. Já to taky tak mám, když mě nezaujme obal, tak prostě nemám důvod zkoumat vnitřek. A tím nemyslím, že obal musí být krásný bezchybný aj, jen prostě něčím zaujmout moji pozornost. třba máš krásné oči nebo ruce, příjemný hlas.Se vším se dá něco dělat. Zkusila jsi někoho oslovit třeba na zastávce, když čekáš na autobus? Třeba se jen zeptat kolik je hodin?