Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Snad ano, ale trochu se i bojím být více vidět, nemám odvahu například na změnu barvy vlasů, nechci na sebe uměle přitahovat pozornost. Byla bych moc ráda, kdyby o mne lidé stáli proto, jaká jsem, ale asi je to dnes velmi málo a nebo mám možná špatnou povahu. Zuby bych ráda, ale na ty bohužel sama se dvěma dětima nemám finance, ale z toho si nedělám hlavu
Ale takhle (bez zubů, šedé vlasy, atd) jsi „vidět“ mnohem víc. S hezkou barvou na vlasech, hezkým chrupem, příjemné oblečení klidně i více barev, takhle splyneš s davem ![]()
Zájmy mám, jsou to hlavně děti a také píši knihy, chodím houbařit, nebo plavat občas i sama, když jsou děti ve školce, jinak s dětmi. Nad tou změnou vzhledu se zamyslím, asi je to dobrý první krok, největší potíž mám nejspíš se sebedůvěrou, třeba se mi tak podaří ji začít získávat. Děkuji vám za všechny rady a že jste se mi nevysmály.
@Anonymní píše:
Snad ano, ale trochu se i bojím být více vidět, nemám odvahu například na změnu barvy vlasů, nechci na sebe uměle přitahovat pozornost. Byla bych moc ráda, kdyby o mne lidé stáli proto, jaká jsem, ale asi je to dnes velmi málo a nebo mám možná špatnou povahu. Zuby bych ráda, ale na ty bohužel sama se dvěma dětima nemám finance, ale z toho si nedělám hlavu
Vždyť nemusíš hned volit nějakou křiklavou barvu, stačí něco ne moc vyzývavého. Na zuby se jistě se zubařem domluvíš, taky to lze - splátkově. To není o obalu, ale o tom, aby ses ty sama měla ráda a cítila dobře, protože to, co vysíláš, se ti vrací.
@Anonymní píše:
To je v pořádku, rozumím. Jsem nevýrazná, mám trochu nadváhu, šedé vlasy, nos trochu skobu, chybí mi tři zuby, nejsem modelka..ale vždy jsem čistá, nehty, vlasy, deodorant, ustní voda, to je samozřejmost. Oblékám se také čistě, vše žehlím, ale nosím převážně nevýrazné barvy - šedá, béžová, černá. Nevím už jak bych na něčí pozornost. vlastně už reagovala a tak se možná i nevědomky sama schovávám. Velmi málo si věřím.
Promiň, ale šedivé vlasy a chybějící zuby…na mě to působí, že si sama sebe nevážíš…taky bych s tebou nezabředla rozhovor…
![]()
Tricetileta zena bez tri zubu a s sedinami by na me urcite pusobila zanedbane. Pokud by pritom byla jinak vymydlena a staromodne oblecena ci ucesana, temer 100% bych nabyla presvedceni, ze jde o dusevne nemocneho - to je jista zkusenost ze zdravotnictvi, nevim, jestli to i ostatni vnimaji podobne.
Urcite zacni temi zuby, pokud je to videt.
Jinak doporucuji zajit do sekace a zkouset si takove obleceni, ktere bys normalne na raminku zavrhla. Jine barvy a strihy. Ono to casto na tele vypada uplne jinak a taky je treba roztrhnout okovy vlastnich navyku.
Barvu si udelas sama doma za 30 minut a 59 kc
obarvi se jen na svou puvodni barvu pred sedinami, nemusis mit hnedka havrani cern nebo rudou.
@Anonymní píše:
Jisté příčiny znám, ale zdají se mi neovlivnitelné. Jsem velice introvertní povahy, mám minimální smysl pro humor, beru práci, život i vše vážně, jsem hodně submisivní, neprůbojná a nevěřím si. Jsem nevýrazného vzhledu. Nemám nepřátele, nikdo mi nikdy nenaznačil žádnou nenávist, zlost, jsem jim jen úplně lhostejná.
To co ke svému okolí vyzařuješ, ti tvé okolí nevĕdomky posílá zpĕt.
Každý den se na nĕkoho usmĕj, začni prostĕ rozdávat úsmĕvy a zajímat se o starosti druhých.
Souhlas, introverti žijí v domnĕní, že nechtĕjí obtĕžovat a ten druhý si může myslet, že je mu ukradený.
@Pudloslava píše:
Mam zname, ktere me tak nejak nezajimaji anebo mam dojem, ze ja nezajimam je. Ma zname, se kterymi nedokazu zaprist normalni rozhovor, hnedka to odumira. kdybych vedela, ze maji nejaky takovy problem, urcite bych jim venovala pozornost. to neni jen soucit. Jak pise jina anonymi, je mozne, ze sama pusobis na lidi tak, ze se nechces kamaradit.
@Anonymní píše:
To je v pořádku, rozumím. Jsem nevýrazná, mám trochu nadváhu, šedé vlasy, nos trochu skobu, chybí mi tři zuby, nejsem modelka..ale vždy jsem čistá, nehty, vlasy, deodorant, ustní voda, to je samozřejmost. Oblékám se také čistě, vše žehlím, ale nosím převážně nevýrazné barvy - šedá, béžová, černá. Nevím už jak bych na něčí pozornost. vlastně už reagovala a tak se možná i nevědomky sama schovávám. Velmi málo si věřím.
Jo tohle přesně mě napadlo. Snažís se být nenápadná a asi se ti to opravdu daří. ![]()
Ano, ty vypadené zuby jsou trochu vidět i při řeči, není to hezké, to chápu. Vlasy mám ne prošedivělé, ale opravdu šedou barvu od přírody, oblečení skutečně bude už starší, v módě nebude, pravdou je, že se také vůbec nelíčím. Nehty mám čisté, ale ostříhané na krátko, nelakuji si je. Nadváhu jsem nabrala v těhotenství a ještě jsem nezhubla, ale cvičím. Myslíte si tedy, že je to hlavně mým vzhledem? Vlastně to mě asi nikdy nenapadlo, hledala jsem problém uvnitř, asi jsem měla pocit, že se cítím vzhledem sama dobře.
@Anonymní píše:
Problém nemáš ve vzhledu, ale právĕ v tom sebevĕdomí.
Začni pracovat na nĕm ![]()
@Anonymní píše:
Zájmy mám, jsou to hlavně děti a také píši knihy, chodím houbařit, nebo plavat občas i sama, když jsou děti ve školce, jinak s dětmi. Nad tou změnou vzhledu se zamyslím, asi je to dobrý první krok, největší potíž mám nejspíš se sebedůvěrou, třeba se mi tak podaří ji začít získávat. Děkuji vám za všechny rady a že jste se mi nevysmály.
Jak čtu tvoje psaní, úplně si představuji tvůj monotónní tichý hlas bez velkého kolísání - takový uspávací… To může působit, jako bys měla málo životní energie a lidi to může dost odrazovat.
@Anonymní píše:
Ano, ty vypadené zuby jsou trochu vidět i při řeči, není to hezké, to chápu. Vlasy mám ne prošedivělé, ale opravdu šedou barvu od přírody, oblečení skutečně bude už starší, v módě nebude, pravdou je, že se také vůbec nelíčím. Nehty mám čisté, ale ostříhané na krátko, nelakuji si je. Nadváhu jsem nabrala v těhotenství a ještě jsem nezhubla, ale cvičím. Myslíte si tedy, že je to hlavně mým vzhledem? Vlastně to mě asi nikdy nenapadlo, hledala jsem problém uvnitř, asi jsem měla pocit, že se cítím vzhledem sama dobře.
Nemyslím, že hlavně, ale taky. Jestli se nezajímáš o nikoho kolem sebe, ostatní si skutečně mohou myslet, že tě nezajímají. Už tady zaznělo a to bylo hezké, že se můžeš pokusit nevázat kontakt třeba jen úsměvem, milým pozdravem, pochválením třeba kolegyně účesu, prostě otevřít sama sebe ke komunikaci.
Ještě by mě zajímalo, zda tě ti to vyhovuje, že jsi takhle sama stranou, nebo tě to trápí. Z tvého psaní jsem to moc nepochopila. ![]()
@Anonymní píše:
aha, to bude asi takova ta evropska sedohneda, kvuli ktere se vsechny evropanky barvi
ja taky:-)
hele se vzhledem je to tak, ze ovlivnuje predevsim ti tebe. Kdyz se vylepsis, zacnes is najednou pripadat sik a hezka, budes sebejistejsi, budes se vice usmivat a koukat se na lidi, budes s nimi navazovat rec a pujde ti to lip. Je to btakova autosugesce, je jasne, ze kdyz ma seda mys 120 Kg, tak se s ni zadnou promenou vlasu a obleceni sexy modelka nestane. Ale casto vidame, jak si hodni kluci nasli silene vystredni osklive stare hloupe nebo zle zeny-proc? Kvuli jejich sebevedomi. Co si o sobe myslis sama, budou si zakratko myslet i ostatni - tedy do znacne miry.
ostatne udsajne plati, ze kdyz jsi smutna a nasilim si natvarujes ksicht do usmevu, nalada se ti zlepsi.
mimochodem podle popisu mi opravdu znis jako dobry kandidat na takovou tu promenu v casopise, jeste se to dneska dela? byvalo to na zena.cz.
@Anonymní píše:
Ty potřebuješ „vyléčit“ jádro problému, ne obal jako zmĕnu vzhledu, to je povrchnost.
Potřebuješ pravidelné terapie do hloubky a minulosti, tam nĕkde je ten červík co tĕ ovlivňuje teď.