Vůbec si přes Vánoce neodpočinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3406
22.12.13 23:09
@Marcella01 píše: …ani počítač nefunguje? doufám, že tady nedostanu čočku, ale prostě ten počítač pouštím, když už nemám sil a chci si odpočinout…krteček nebo medvědi od Kolína mě většinou zachrání :-) a nebo ta knížka, u toho ležím, povídám, prohlížíme a chvíli je vždycky klid…

u nás taky zabere počítač, miluje tutitu např. toto http://www.youtube.com/watch?… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
22.12.13 23:10

Tohle obdobi se musi prezit :hug: a s ditetem je to hodne o komunikaci, i kdyz to vypada ze nevnima, tak vnima. Vetsinou se argumentace mine ucinkem, ale jednou zabere. Jen to clovek nesmi vzdat, musi porad mlit to same a dokola. U nas to tak funguje, kdyz dela co nema, chytim ji a vysvetluji. Vzteka se, opakuje to, delam to dokola, nakonec udela urazenou a jde si po svem. A pak po case znovu a najednou prijde okamzik kdy vi ze nesmi, a ani to nemusim rikat. Pripadne staci jen rict. Ale chce to hodne trpelivosti v zdanlive zbytecnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.12.13 23:10
@hanka.br. píše:
Takže nenastavit dítěti mantinely znamená, že dítě je OSOBNOST? No panejo, tedy. :mrgreen:

Mantinelyba vojna je rozdíl!!! Už vidím, jak 18 měsíční. dite řeší nějaké. mantinely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
22.12.13 23:11
@tavi píše:
Tohle obdobi se musi prezit :hug: a s ditetem je to hodne o komunikaci, i kdyz to vypada ze nevnima, tak vnima. Vetsinou se argumentace mine ucinkem, ale jednou zabere. Jen to clovek nesmi vzdat, musi porad mlit to same a dokola. U nas to tak funguje, kdyz dela co nema, chytim ji a vysvetluji. Vzteka se, opakuje to, delam to dokola, nakonec udela urazenou a jde si po svem. A pak po case znovu a najednou prijde okamzik kdy vi ze nesmi, a ani to nemusim rikat. Pripadne staci jen rict. Ale chce to hodne trpelivosti v zdanlive zbytecnem.

přesně tak. A ne nechat dětem zcela volnou ruku a pak se hroutit při pohledu na zasviněný byt (dům).

• Citovat
  • Upravit
3406
22.12.13 23:11
@Granda píše:
Víš co pomáhá? Pořid mu psa a máš klid :) malý si se psy i kocourem fakt vyhraje. Klidne se pul hodiny honí kolem gauce :)

to bych nedělala pokud dítě od malička nevyrůstá se zvířatama..syn byl se psem až od jeho nějakýho roku a půl, a akorát psa tahá za chlupy, mlátí ho a prostě mu nejde vysvětlit, že to psa bolí a nemůže a pes se ho samozřejmě bojí (máme malýho boloňskýho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.12.13 23:12
@hanka.br. píše:
Takže nenastavit dítěti mantinely znamená, že dítě je OSOBNOST? No panejo, tedy. :mrgreen:

dle tebe jsou mantinely to, ze zije v byte, kde nesmi na nic sahnout, nic prozkoumat?
dle tebe je mantinel vecerka? To jsem mela na intru - muselo byt zhasnuto… takze jsem tahala zidli do umyvarny a cetla jsem si tam treba do jedne nebo do ctyr do rana… bylo mi 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
22.12.13 23:12
@Granda píše:
Mantinelyba vojna je rozdíl!!! Už vidím, jak 18 měsíční. dite řeší nějaké. mantinely…

A kdy bys chtěla začít? V pěti letech? Trochu pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.12.13 23:13

Ahoj, mam to jak pres kopirak - batole 20m, uklizim a ona mi za zady bordelari. Ale muze byt i hur, ta moje navic chytla jeste nemoc ruce-nohy-usta takze misto toho abych ji poslala ven s tatinkem, tak do toho vseho jeste mazu pudrem, lecim aftiky a po nocich nosim a nosim - kdyz je nemocna tak je to pekny mamanek.
A do toho jsem stejne jako @vendulaaa uz dost tehotna, v unoru pribude dalsi torpedo :-).
No snad ty letosni Vanoce nejak preziju a to prte i pres ten zaprah donosim…
Takze svatkum zmar :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
22.12.13 23:14
@AniNevim píše:
dle tebe jsou mantinely to, ze zije v byte, kde nesmi na nic sahnout, nic prozkoumat?
dle tebe je mantinel vecerka? To jsem mela na intru - muselo byt zhasnuto… takze jsem tahala zidli do umyvarny a cetla jsem si tam treba do jedne nebo do ctyr do rana… bylo mi 13.

Kdy jsem tvrdila, že mantinel je večerka? Že nesmí na nic sáhnout? :nevim: Ale například to (ne)lezení na stůl je dobrý příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3342
22.12.13 23:14

@hanzbl00 Pravda, zapomněla jsem Mašinku Tomáše a podobný „hejblata“ :-))

A pak taky kočka…jako že zvíře…s tou si vyhraje taky dlouho…hladí ji, pusinkuje, hledá ji různě po bytě, taky ji teda někdy hodně zlobí, ale kočka je flegmatik, tak je to zatím téměř bez škrábanců :lol:

Příspěvek upraven 22.12.13 v 23:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
22.12.13 23:15
@AniNevim píše:
dle tebe je mantinel vecerka? To jsem mela na intru - muselo byt zhasnuto… takze jsem tahala zidli do umyvarny a cetla jsem si tam treba do jedne nebo do ctyr do rana… bylo mi 13.

ty to hrotíš! Ne na nic sáhnout. Ale nedělat brajgl! Jasně, ať si vytáhne hračky, ať si hraje,ale ať nebere věci,která nemá (viz. špinavá WC štětka). Prostě dětem do ruky určitý předměty nepatří a tím to končí.

@Granda píše:

a kdy chceš začít? 8o V pubertě? V pubertě tě pošle do pr…i tenhle rok a půl starý človíček ví mooooc dobře, že třeba opakované vysypávání odpadkovýho koše není správné…ale chce to mluvit, mluvit, mluvit a vysvětlovat…

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
22.12.13 23:16

Zakladatelko
mám doma nachlup stejně akční dítě jako ty.Jen už mu jsou 4 roky.Je už větš, takže je o trochu lepší. Rada zní vydrž. Jak lovyroste bude líp. Já jsem po malém taky pořád uklízela. Celé dny jsem prakticky nedělala nic jiného. Pak jsem se na to vyprdla a svět se nezbořil.
Uklízej až večer, až malý spí. Co stihneš stihneš. Vůbec se s tím nestresuj.
A pohodové Vánoce jak je popisuješ jsou snad jen v reklamě, takže klídek 8)

jinak. Přeji všem krásné Vánoce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16986
22.12.13 23:16
@Bunny puella píše:
8o 8o jasně, a protože je to OSOBNOST, tak ho nechám tahat starou špinavou WC štětku…SUPER!! Vždyť proč ne, příště dotáhne v ruce psí lejno z venku a já mu s úsměvem na tváři řeknu, jak je šikovný :zed: :zed: :roll:

Moje děti taky objevovaly a objevují svět, ale všechno má své meze ;) Až bude po bytě běhat s nožem v ruce, tak ho taky necháš? Protože je to OSOBNOST a rozvíjí se? Asi těžko, co?

A večer má rodič nárok na klid a dítko má chrnět… ;)

Narodil se do domacnosti, kde stetka je u zachodove mise, tzv. „po ruce“ a noze jsou mimo dosah. Kde jsou zasuvky a kabely, pocitac a akvarko a uci se s tim zit od mala… Nebudu mu nasazovat helmu jen proto, ze zijeme v betonovem panelaku a muze pri behani po byte narazit hlavou do zdi.
Vi co znamena „ostre“, „horke“ a „elektrika“ od cca roka a ctvrt - roka a pul…
Srovnavate nesrovnatelne veci.
Kolem uplnku mam tez rozhazeny spanek, stejne jako moje dite. Je sova po nas, opravdu ho nebudu klepat palickou do hlavy aby spal v osm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.12.13 23:17
@AniNevim píše:

Moje děti asi bohužel nejsou dostatečné osobnosti, ale zatím nemají potřebu (ani um) si číst :nevim: Ale klidně nech dítě tahat wc štětku, možná čím víc od h.oven, tím větší bude osobnost :mrgreen: My ostatní ale radši zhřešíme a utlačíme dušičku nastavením mantinelů v důležitých věcech. Jen se bojím, aby se ta osobnost dětem dostatečně vyvinula, páč tahají jen dřevěnýho kačera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
22.12.13 23:19
@zuzouš píše:
Moje děti asi bohužel nejsou dostatečné osobnosti, ale zatím nemají potřebu (ani um) si číst :nevim: Ale klidně nech dítě tahat wc štětku, možná čím víc od h.oven, tím větší bude osobnost :mrgreen: My ostatní ale radši zhřešíme a utlačíme dušičku nastavením mantinelů v důležitých věcech. Jen se bojím, aby se ta osobnost dětem dostatečně vyvinula, páč tahají jen dřevěnýho kačera.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Jako, já svým dětem povolím dost, ale koukám, že jsem proti jiným pořádný žabař :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML