Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nela se mi líbí nejvíc, ale je jich moc. Teda v našem okolí mocmoc. Takže to bych nedala. Manželovi se taky líbí Zuzanka a možná bych u toho vyměkla:-)
Duant
Ale je to fakt krásný jméno:-)
Nela je moc hezky jmeno, ale jak pisi holky, je jich cim dal vic.
Viola je taky moooc hezky a hlavne nezvykly, takze hlasuju pro ni ![]()
Rozhodně Viola, je to krásné, stejně jako Julie…I já dávám při výběru hodně na význam, a obecně jména květin mám ráda (já sama jsem Jiřina, tak čím to asi bude
)…Ještě víc by se mi líbila varianta Violeta…Ale nakonec stejně musíte vybrat to, co je blízké hlavně vám.My když jsme dávali Teodoru, tak jsme vyslechli leccos, a dneska už to jde všem z pusy samo… ![]()
ahojky, mi se tada nejvic libi Nela, ale k te vasi Julince nejlip sedi Viola! takze hlasuju pro Violu ![]()
taky si myslim ze v dnesni dobe deti s neobvyklymi jmeny mit problem nebudou
vzdyt „zvlastni“ jmeno ma dneska kazdy druhy
mimochodem, ja osobne ted bojuju za jmeno Eliáš pokud se nam narodi chlapecek
a Mia pokud to bude holcicka ![]()
Já jsem pro Zuzanu, na 2.místě Viola, poslední Nela … a pak si vyber z takovýho množství rozdílných názorů
lol::lol:
Judycum - Theodora je krásný jméno a je fakt, že jde o zvyk, poprvý mi to taky nešlo pes pusu, teď už se mi líbí moc a k tý holčičce by se jiný ani nehodilo (dcera jedné uživ. emimina od nás z deníčku)
Já bych dala na výběr Jůlince, bude pak mnohem důležitější, když si o sestřině jménu rozhodne sama. My jsme se rozhodly, že jestli budeme mít druhé, tak jméno bude vybírat prvorozená. Dostane volnou ruku, jen budu korigovat to, co nebudu moct překousnout vůbec.
Takze ja bych byla pro Nelu, ale i Viola je hezky
Zuzka je na muj vkus moc obycejny ![]()
Anonymni píše:
Já bych dala na výběr Jůlince, bude pak mnohem důležitější, když si o sestřině jménu rozhodne sama. My jsme se rozhodly, že jestli budeme mít druhé, tak jméno bude vybírat prvorozená. Dostane volnou ruku, jen budu korigovat to, co nebudu moct překousnout vůbec.
takhle to udělali moji rodiče, sepsali seznam - každý svoje favority - a pak řekli prvorozený, ať vybere 2 klučičí a 2 holčičí (jsem z dvojčat tak proto) no a jsme xx, xx kdybychom byli kluci tak bychom byli Tomáš a Viktor
Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:08
sandrik píše:Anonymni píše:takhle to udělali moji rodiče, sepsali seznam - každý svoje favority - a pak řekli prvorozený, ať vybere 2 klučičí a 2 holčičí (jsem z dvojčat tak proto) no a jsme Sandra a Niké a kdybychom byli kluci tak bychom byli Tomáš a Viktor
U nás též druhorozeného vybírala Sabinka za velké spolupráce tatínka. ![]()
Julce se libi vsechny tri. Ja lehce preferuju Nelu, ale taky se mi zda, ze uz je jich moc a to se mi nelibi. V nasem okoli sice zrovna zadna, ale stejne. A Zuzanka neni spatna, ale tak nejak mi nejde pres pusu, tatinek ale o nicem jinem nechce slyset. A Zuzanka se asi nejmene hodi k nasemu prijmeni. Viola se mi libi moc, urcite nebude mit spoustu jmenovcu, ale je to trochu neobvykle a ne kazdy to skousne(hlavne z pribuznych). Takze tak od nas. No, uprimne jsem necekala, ze se vam bude Viola tolik libit…A jsem rada. Zato Zuzanka u vas moc nejde, tak jako u me. Obliba Nely me neprekvapuje. Jeste to asi necham chvili vyhnit......
Jj, Mroe , jeste mas chvilku cas
Ale mne se take Viola moc libi - ja jsem pro nejake min obvykle jmeno, ale u nas tatinek nechtel nic jineho nez Anicku nebo Marusku
, tak jsem si aspon pro:,–(ila obe ![]()
No a jeste vic se mi libi varianta, kterou psala Judycum - Violetta
![]()
Ahoj, my jsme hodně dlouho vybírali holčičí jméno…Nakonec jsme řekli, že to teda bude NELA. Je to hezké jméno, krátké, nedá se moc komolit…
Takže já bych hlasovala pro NELU.
(no nakonec to u nás dopadlo jinak, viz metřík, takže bych to konečný rozhodnutí nechala fakt až na porod) ![]()