Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Petrušačka píše:
@Mikiliki Já vím, že to není pavučina - že jsou střepy všude… taky mi explodovala!!! Psala jsem předtím, že se mi to stalo a že jsem z toho byla totálně vykulená - dokud mi sklářství znalý člověk nevysvětlil čím to je. Ta mechanická zátěž se nemusí stát přímo před tou explozí!! Stačí (prý) aby jsi do ní cinkla když ji meješ… a pak - když chladne, tak tam ty tlaky prostě pracují. Je to nějaká shoda toho tlaku, který tam je už z fabriky a tý situace během který (po kterýú se to stane…Pravopisná chyba není chyba - je to překlep. Zájmeno MY je překlep a jinak jsem záměrně napsala Y, pže jsme tu ženy… ale díky za osvětlení (zrovna tohle zrovna já osvětlovat nepotřebuju…)…
Bohužel dalším příspěvkem jsi ukázala, že znalost pravopisu u Tebe hodně pokulhává a osvěta na pravopis je třeba. Zaměř se především na interpunkci a na spisovnou češtinu - meješ -myješ, tý - té situace, dále nemístné užívání ukazovacích zájmen - toho tlaku, ty tlaky, tý situace. Nejsou tu jen ženy a když je tu i byť jen jediný muž, což je, tak musí být měkké I.
Děvčata prosím neničte takový krásný jazyk jako je čeština. ![]()
@Sojkka píše:
Je to pro vás časovaná bomba a přesto se nedokážete se sklenicí za 15,– rozloučit.
Přesně tak, je potřeba se rozhodnout, na čem záleží více -zda na 15,– Kč či zdraví. ![]()
@Petrušačka píše:
Přečetla jsem ještě pár stránek dozadu… Za prvý - holky - ty střepy při tomto výbuchu nebudou nikdy ostré, vždy to bude takováta pavučina milionu střípků (jak jsme to viděly my, co se jim to stalo) - právě proto, jakým způsobem to vznikne… Ono to není úplně bez příčiny - jak jsem psala. Jsou špatně vyrobené, resp. špatně chlazené - to pnutí v nich je časovaná bomba… a tou rozbuškou pak je např. to, že sklenici umejete v horké vodě, třeba do ní cvrknete nebo o ní pak na odkapávači opřete lžičku či talíř… a jak chladne z tý horký vody a je tam ta mechanická zátěž (třeba ta opřená lžička), exploduje to napětí, který tam ale je už z fabriky. Jsou to fakt časovaný bomby… no… My máme doma poslední a čekám kdy bouchne…Příspěvek upraven 24.01.16 v 17:10
Diskuze je zde opravdu o ničem. Opětovně píši - do sklenice jsem ničím necvrnkla, neopřela lžičku ani talíř, nepoužila horkou a studenou vodu apod. Vím, je to těžké pochopit. ![]()
Otázka: Co je lepší? Čekat, až poslední sklenice bouchne či ji vyhodit?? Ať si každý odpoví sám. ![]()
@Ainy píše:
Jsem normálně v šoku, před chvílí nám sama od sebe explodovala skleniceNormálně si tak odkapávala v odkapávači, najednou rána jak z děla a po celé lince kousíčky skla. Stalo se vám to někdy? Teď mám strach ty ostatní používat, dávám do nich denně pití dětem. Taková ta klasická vyšší Ikeácká za 9 Kč nebo kolik…
Tak holky, mé se to stálo právě teď! Spím a u postele mám sklenici z Ikei… najednou rána jako blazen a sklenice na milion kousků!! Jsem v šoku- nechápu to
Potrefená husa se vždy ozve.
Jaký je rozdíl mezi překlepem a pravopisnou chybou?
Interpunkce opět v háji, nespisovná čeština pokračuje, je vidět, že krom,,perfektní češtiny,, vládneš i fyzikálními zákony.
Piš dál, ať se mám čemu zasmát. ![]()
Tak my taky. Absolutně jsme nechápali. Rána jako blázen. Máme jen tyto sklenice. Jsem zvědavá na reakci Ikei.
Dobrý večer, právě před chvílí se nám doma stalo to samé, co tady čtu v ostatních příspěvcích. Zůstala jsem úplně v šoku, kdyz jsem viděla tisíce kousků skla a nechápala jsem co a jak se stalo.
Seděli jsme s přítelem v sedačce a na stolku stála jedna sklenice s vodou, kterou jsem vzala z kuchyně a napustila do ní vodu z kohoutku. Tedy pri pokojové teplotě. Tyto sklenice mám doma roky a nikdy se mi nic podobného nestalo. Odešli jsme do ložnice spát a najednou jsme slyšeli opravdu velkou ránu. Letěli jsme oba do obýváku a nechápali co se stalo. Vypadalo to jako by nám nekdo oknem hodil kámen přímo na tu sklenici. Chvíli jsem si i myslela zda nekdo není v bytě, aby nás vyděsil.
Po tom jsem našla tyto diskuze a trochu se mi ulevilo, že je to tento případ. Avšak si neumím představit jak by to vypadalo, kdyby sklenice explodovala za naší přítomnosti. Jsem z toho v šoku. Sklenice jsme měli celkem 3 a používáme je denně, i moji rodiče a přátelé. Ja se jich pro jistotu zbavím. Hezký večer všem
Expolze, a to doslova, už i u nás.
Sklenička IKEA POKAL po dopití vody v 1 ráno, skončila prázdná a odložená jako jediná věc ve dřezu, ve 3 hodiny ráno doslova vybuchla, střepy 3m daleko na všechny strany od dřezu.
Vůbec jsem nechápal která bije, přemýšlím kdo a jak to mohl udělat, vchodové dveře zamčené zevnitř s pootočeným klíčem a takový bordel a rána, jako by tou skleničkou do toho dřezu někdo vší silou třísknul. Že by se to stalo samovolně, jsem si nedovedl představit až do přečtení této diskuze. :/ Chci věřit, že se to nemůže stát úplně jen tak, to by byla vyloženě časovaná bomba. Jediné, co tomu mohlo napomoci bylo, že plechový dřez ve kterém stála, byl ochlazovaný pomalu kapající studenou vodou z nedovřeného kohoutku.
Nevím, jestli to IKEA nějak řešila, minimálně by měli dát vědět lidem, kteří jsou u nich registrovaní, chodí mi od nich každý týden akční nabídka v mailu, tak bys se cesta našla, jak informovat o tomhle nebezpečí!
@PELC kuchyně píše:
Pokud skleničky praskají v myčce, je to nejčastěji způsobeno právě nekvalitním sklem a nebo špatným uložením sklenic v myčce.
Ke sklu lze doporučit zvážit investici do kvality a nebo pokud kupuji levné sklenice a nechci si je poškodit - tak je mít ručně. Pokud zvítězí pohodlnost nad opatrností, pak by člověk měl počítat s tím, že levné sklo po několika mycích cyklech v myčce se může časem zakalit či dokonce prasknout. Ne nadarmo se o myčkách říká, že v nich právě odhalíte kvalitu/nekvalitu pořízeného skla.
K ukládání sklenic do myčky je ideální je umístit tak, aby sklenice o sebe navzájem necinkaly či nebyly nalepeny na okolním nádobí. Řada myček má k tomu koše se speciálními klipsy, z nichž u lepších modelů jsou dokonce i pogumované právě na křehké sklenice. Někteří výrobci myček nabízejí i samostatně dokoupitelný pogumovaný držák na sklenice na víno do myčky. Během mycího cyklu totiž tlak vody může způsobit pohnutí špatně zajištěné sklenice a tím může dojít k jejímu poškození.
Diky
,, Četnost takovýchto případů je však velmi malá (1 případ na několik tisíc až desítek tisíc výrobků),,
- viz http://www. denik. cz/…0170331.html.
S Ikeo jsem to řešila před pár lety včetně ČOI v Praze, výsledek :
Vyřízení podání 1.9.2015
Vážená paní,
sdělujeme Vám, že na základě podání od spotřebitelů byla pracovníky České obchodní inspekce inspektorát Středočeský a Hl. m. Praha provedena kontrola u prodávajícího subjektu Ikea ČR s. r.o.. Po seznámení kontrolované osoby s podnětem na bezpečnost, explodování sklenic Pokal, byly prodávajícím namátkově vybrány sklenice typu Pokal z prodejního regálu, které byly deklarovány specifikací, že se jedná o výrobek z tvrzeného skla, který je pevný a odolný vůči nárazu a vhodný též pro horké nápoje. Tyto sklenice pak
pracovnice společnosti - osoba přítomná kontrole naplnila vodou, která měla bod varu. Žádná z těchto sklenic nepraskla ani neexplodovala, všechny zůstaly v neporušeném – nepoškozeném stavu. Prodávající následně orgánu dozoru doložil, že výrobky byly testoványdle EN 1183.
Vzhledem k tomu, že se jedná o výrobek určený pro styk s potravinou, byl Váš podnět, včetně následně doložené el. komunikace s prodávajícím, předán k využití i příslušnému orgánu dozoru Hygienické stanici hl. m. Prahy, Rytířská 404/2, 110 00 Praha 1,
e-mail: podatelna@hygpraha.cz
S pozdravem
Ing. Jan Štěpánek ředitel České obchodní inspekce
inspektorát Středočeský a Hl. m. Praha
se sídlem v Praze
12 stran zde uveřejněných příspěvků NIKOHO NEZAJÍMÁ. Vše měli skopírováno a vlastně se nic neděje. ![]()
Možná se to bude řešit, až to vybuchne nějaké V. I.P. osobě či jeho dítěti.
![]()
@Mikiliki Tak to je paráda
Jen nám doma vybuchly dvě. Ručně myté, myčku jsme pořídili až po té. Jen tak. Test s litím horké vody je úplně mimo mísu.. ikea měla již dříve problémy s explodujícím tvrzeným sklem na konferenčních stolcích. Na ty snad nikdo horkou vodu nelil
Tvrzené sklo už kupuji jen značkové ( zapékací mísy Simax apod…) pokud beru něco v ikei tak jedině obyčejné netvrzené.
Mně doma také vybuchla a to nepoužívám myčku, neleji do sklenic horkou vodu, ledovou vodu, nestavím ji k rozpálené plotně apod., jak zde někteří,, vysoce erudovaní,, pisatelé varují, aby se výbuch nestal.
Veškeré sklenice Pokal šly okamžitě do koše, poté, co nám jedna explodovala při návštěvě našeho kamaráda. Nevěřili jsme vlastním očím a tak jsem pátrala po netu a objevila i problémy se skly na konferenčních stolcích. -http://www.nova24.cz/nakupujete-v-ikea-pozor-na-explozi/
Není nad to mít doma takové povyražení - nemusíte kupovat žádné výbušniny ani pyrotechniku, stačí jen zajít do IKEI a koupit sklenice Pokal a čekat. ![]()
Pak se ještě modlit, aby u exploze nebylo dítě. ![]()
@Mikiliki Obávám se, že děláte z komára velblouda. Ona IKEA snad tvrdí, že tvrzené sklo sklo je nerozbitné? Až se říznete o skleničku z klas. skla, tak za to může kdo?
@Sojkka Tak on je rozdíl, pokud se říznete o rozbitou sklenici, která vám vypadne z ruky oproti tomu když se sklenice nečekaně rozletí na tisíc kousků po celé místnosti
To je potom i jedno jestli jsou střepy ostré či ne..Jste potom jen ráda, že jste zrovna nepila.