Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já do nich právě dělám taky i čaj, ale zalévám většinou jen 80 st. vodou. Asi budu používat raději porcelánové hrnky ![]()
@RadkaCh píše:
Tak bude to asi mít nějakou spojitost s tím, že sklo neustále pracuje. Nemůžeš to vidět (to až po fakt spoustě let), ale sklo pořád stéká. A možná bych ještě k tomu přisoudila myčku nádobí. Čas od času se nám stane, že najdu v myčce křachlou skleničku. Neviděla bych v tom ale chybu ve skleničce. A když už, tak velmi ojedinělou.
Kdybych měla myčku, nestála by v odkapávači ![]()
Příspěvek upraven 21.01.15 v 22:25
Bez priciny ne, ale byla jsem svedkem, kdy jednoho inteligenta v restauraci napadlo udelat mi do toho caj
Pri naliti vody rupla odshora dolu a mela jsem stesti, ze me to neoparilo. Na horkou vodu nejsou vubec delane, tak jestli do nich cas od casu prijde, ani se moc nedivim, ze to tomu materialu nedela dobre.
@ugluk No jo, ale ona nepraskla, normálně explodovala
A naprosto v klidu, stála tam už dvě hodiny…
Loni byla nějaká kauza s vybuchujícími skly ve stolcích IKEA http://www.nbcmiami.com/…2638411.html
Prý je to nečistotami ve skle.
@Ainy ja bych verila tomu, ze ten material uz mel dost, kazdopadne aspon stesti, ze se nikomu nic nestalo, kolem tech svych se ted asi budu plizit po spickach ![]()
A ještě bych dodala, že nám praskl před cca dvěma měsíci sprchac, co byl starý čtyři měsíce
ale ten se nerozletel díky bezpečnostnímu skly ![]()
@AlphaOmega Bohužel nerozumím ![]()
@Tinneo Teď jsem se dívala na stránky Ikea a jsou z tvrzeného skla, takže jako „duritky“…
@ugluk Na ikea stránkách vyloženě píšou vhodné i pro horké nápoje…
@ugluk Já se asi nebudu plížit a rovnou je vyhážu a koupím nějaké netvrzené
A čaj budem dělat do hrnku. Ještětady mám ikeáckou skleněnou konvičku na čaj ![]()
@Ainy tak ze by zmenili material nebo technologii vyroby? Protoze vim, ze po tom incidentu jsem se v tom stourala a u tohohle modelu snad i psali, ze to je jen tlustostenne, nikoli urcene pro horke. Ale ted to tam pisou, koukam na to, mas pravdu. Mozna proto driv stavala 9 a ted 15?
Protoze mam pocit, ze Ikea nezdrazuje, spis naopak (tuhle se mi dostal do ruky desetilety katalog a pulka veci tam stala dvojnasobek).
Jakožto servirka sem to zažila několikrát. Většinou to bylo způsobeno náhlou změnou teplot a nechtenym tuknutim např o jinou sklenici a asi i opotrebovani. Kolikrát mi prasla na milion kousku i sklenice na horké nepoje
Nemyslím ze by za to mohlo to ze je sklenice za 9 kacek. Dělali to i drahé sklenice
Tak bude to asi mít nějakou spojitost s tím, že sklo neustále pracuje. Nemůžeš to vidět (to až po fakt spoustě let), ale sklo pořád stéká. A možná bych ještě k tomu přisoudila myčku nádobí. Čas od času se nám stane, že najdu v myčce křachlou skleničku. Neviděla bych v tom ale chybu ve skleničce. A když už, tak velmi ojedinělou.