Výchova dětí všeobecně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
4.11.11 12:36

zakladatel si myslel, že je normální (jako všichni)…když ale ze všech ženských stran slyšel, že normální není, řekl si, že asi mají pravdu, začalo mu to vrtat hlavou a pro svůj klid (hlavně aby to neubližovalo dětem) se nechal vyšetřit - výsledek ok. Druhá strana vyšetření odmítá. Myslíte, že byste jen nacvhíli dokázaly připustit, že ženská může taky „zblbnout“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
4.11.11 12:41
jaryn78 píše:
zakladatel si myslel, že je normální (jako všichni)…když ale ze všech ženských stran slyšel, že normální není, řekl si, že asi mají pravdu, začalo mu to vrtat hlavou a pro svůj klid (hlavně aby to neubližovalo dětem) se nechal vyšetřit - výsledek ok. Druhá strana vyšetření odmítá. Myslíte, že byste jen nacvhíli dokázaly připustit, že ženská může taky „zblbnout“?

Však my jsme důkazem toho že i ženám občas blbne :mrgreen: Jaryn promiň, je to sranda a asi i pitomá, ale tys tu otázku položil tak nesmyslně, že se mi chtělo odpovědět „A co chceš slyšet?“ :nevim: Asi prožíváš špatné období, ale věř mi, že na konci každé cesty je rozkvetlá louka, jen někdo tam jde pěkně po chodníčku a holt někdo se musí brodit bažinami. Pokud své děti miluješ tak za ně bojuj, ale manželku neodsuzj, má taky duši a srdce jako ty i když ti to možná teď nepřije :hug:

• Citovat
  • Upravit
4118
4.11.11 12:42
jaryn78 píše:

Ano, i ženská může zblbnout.
Jenže my máme málo informací, abysme mohli napsat svůj názor k tvé situaci. A musíš uznat, že nejseš lepší/vhodnější JEN PROTO, že ses nechal vyšetřit. Nic jiného o tobě vlastně nevíme. Ani o tvé ženě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
4.11.11 12:49
jenny.fields píše:
chuanitka píše:
Jenže soud „nevyhovuje“ žádnému rodiči, soud rozhoduje v zájmu dítěte :nevim:Jinak jasně, že většina z nás na základě tvého popisu fandí komunikujícímu rodiči, ale my nejsme soudci. A nesedíme nad tím konkrétním spisem s konkrétním případem :nevim:
Já se musím přiznat, že na základě popisu fandím nekomunikujícímu rodiči, protože komunikující je očividně zakladatel diskuze a jeho „komunikace“ tady mi přijde hodně agresivní a nepříjemná :nevim: a dělám si podle toho představu, jak komunikuje s druhou stranou :nevim:
Nevím, jak je dítě (děti) staré, ale kdyby byly starší, tak by se možná dala přihlédnout k jejich přání. Naopak pokud jsou malé (tak méně než první třída), tak bych žádnou střídavou péči nedávala. :nevim:

Já znám ted případ, kdy jde o střídavou péči, ale jedna strana komunikuje jen takto naoko ale mamince dělá peklo…
Takž jeá neříkám, že je to tento případ, ale celý to n amě působí taky agresivně a manipulativně

• Citovat
  • Upravit
86
4.11.11 13:22
ww píše:
jaryn78 píše:
Však my jsme důkazem toho že i ženám občas blbne :mrgreen: Jaryn promiň, je to sranda a asi i pitomá, ale tys tu otázku položil tak nesmyslně, že se mi chtělo odpovědět „A co chceš slyšet?“ :nevim: Asi prožíváš špatné období, ale věř mi, že na konci každé cesty je rozkvetlá louka, jen někdo tam jde pěkně po chodníčku a holt někdo se musí brodit bažinami. Pokud své děti miluješ tak za ně bojuj, ale manželku neodsuzj, má taky duši a srdce jako ty i když ti to možná teď nepřije :hug:

Podle mě je toto dobře napsáno - objektivně. Moje manželka je výborná matka, to jsem nikdy nepopíral. Jen prostě u ní převládají emoce nad rozumem a to by asi nemělo být, to je to, o co se mi jedná. Ta otázka je hodně sugestivní (o tom se zmiňuju už dříve) ale je to záměrně…je to všechno samozřejmě moc složité, ale některé závěry zde napsané, že zakladatel je na 99% psychouš…hmm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.11.11 13:32
Ywett píše:
jaryn78 píše:
Jenže my máme málo informací, abysme mohli napsat svůj názor k tvé situaci. A musíš uznat, že nejseš lepší/vhodnější JEN PROTO, že ses nechal vyšetřit. Nic jiného o tobě vlastně nevíme. Ani o tvé ženě :nevim:

Máš pravdu, já však nechci rozsudek po Vás…jenom názory a i tyhle názory jsou pro mě přínosem. Jen se snažím zjistit, proč se jeden rodič nechal (i proti svému přesvědčení) raději vyšetřit a ten druhý rodič to odmítá…to je zatím vše…jestli už toto odmítání o něčem nenapovídá…rád bych si o tom třeba promluvil s úplně někým nezávislým a nevzdělaným, klidně i s Tebou…chci si na celou věc nasbírat prostě co nejvíce názorů a to jak odborných, tak neodborných(odsud) - to je všechno. Nejsem ani soudce, ani ten lepší/horší rodič. Neočerňuju nikoho, nehážu tady špínu na manželku…a když mi 3 strany (odborníci) řekli, že pokud druhá strana nezačne komunikovat, tak se nepohnem z místa, tak to je fakt zlé…
p.s. prosítě nezlob se jestli z toho vyznělo, že jsi nevzdělaná - já to myslel nevzdělaná v oboru psychologie s praxí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.11.11 13:55
jaryn78 píše:
Ywett píše:
jaryn78 píše:
Jenže my máme málo informací, abysme mohli napsat svůj názor k tvé situaci. A musíš uznat, že nejseš lepší/vhodnější JEN PROTO, že ses nechal vyšetřit. Nic jiného o tobě vlastně nevíme. Ani o tvé ženě :nevim:
Máš pravdu, já však nechci rozsudek po Vás…jenom názory a i tyhle názory jsou pro mě přínosem. Jen se snažím zjistit, proč se jeden rodič nechal (i proti svému přesvědčení) raději vyšetřit a ten druhý rodič to odmítá…to je zatím vše…jestli už toto odmítání o něčem nenapovídá…rád bych si o tom třeba promluvil s úplně někým nezávislým a nevzdělaným, klidně i s Tebou…chci si na celou věc nasbírat prostě co nejvíce názorů a to jak odborných, tak neodborných(odsud) - to je všechno. Nejsem ani soudce, ani ten lepší/horší rodič. Neočerňuju nikoho, nehážu tady špínu na manželku…a když mi 3 strany (odborníci) řekli, že pokud druhá strana nezačne komunikovat, tak se nepohnem z místa, tak to je fakt zlé…
p.s. prosítě nezlob se jestli z toho vyznělo, že jsi nevzdělaná - já to myslel nevzdělaná v oboru psychologie s praxí…

Proč se ona nenechala vyšetřit?? Možná proto ,že jí nikdo netvrdil, že není normální ( jako tobě). :nevim:
A to ,že se řídí emocemi vnímám spíš pozitivně..možná, že kdyby se řídila vždy jen rozumem, tak s tebou nemá ty dvě krásné děti na kterých ti tak moc záleží..Uvažuj o tom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.11.11 15:27
Lizbeth píše:
jaryn78 píše:
Ywett píše:
jaryn78 píše:
Proč se ona nenechala vyšetřit?? Možná proto ,že jí nikdo netvrdil, že není normální ( jako tobě). :nevim:
A to ,že se řídí emocemi vnímám spíš pozitivně..možná, že kdyby se řídila vždy jen rozumem, tak s tebou nemá ty dvě krásné děti na kterých ti tak moc záleží..Uvažuj o tom..

uvažoval sem o tom a dospěl sem k nějakému závěru(už dávno) a na tom závěru sem se shodl s odborníky. Soud žádá vyšetření OBOU rodičů - jen jedna strana emotivně nechce. No proč? Možná se bojí výsledku, možná to považuje za zbytečné - co? A jestli u řešení dětí stavíš emoce před rozum a schvaluješ to, pak nemám další arguent. Proti emocím, jsou totiž všechny argumenty bezcené. Co když tvé dítě bude chtít mít doma živého krokodýla a bude strašně moc plakat a moc tě bude přemlouvat…koupíš mu ho? Bude ti toho dítěte líto? Nekoupíš, ale podle svého rozumu mu vysvětlíš, že to je hloupost. I když ty asi půjdeš a seženeš ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.11.11 16:44
jaryn78 píše:
ww píše:
jaryn78 píše:
Však my jsme důkazem toho že i ženám občas blbne :mrgreen: Jaryn promiň, je to sranda a asi i pitomá, ale tys tu otázku položil tak nesmyslně, že se mi chtělo odpovědět „A co chceš slyšet?“ :nevim: Asi prožíváš špatné období, ale věř mi, že na konci každé cesty je rozkvetlá louka, jen někdo tam jde pěkně po chodníčku a holt někdo se musí brodit bažinami. Pokud své děti miluješ tak za ně bojuj, ale manželku neodsuzj, má taky duši a srdce jako ty i když ti to možná teď nepřije :hug:
Podle mě je toto dobře napsáno - objektivně. Moje manželka je výborná matka, to jsem nikdy nepopíral. Jen prostě u ní převládají emoce nad rozumem a to by asi nemělo být, to je to, o co se mi jedná. Ta otázka je hodně sugestivní (o tom se zmiňuju už dříve) ale je to záměrně…je to všechno samozřejmě moc složité, ale některé závěry zde napsané, že zakladatel je na 99% psychouš…hmm…

jéžiš co pořád chceš slyšet. Tak narovinu a natvrdo. POKUD jsi byl ten, co odešel (nevím proč) a zlomil jí srdce, protože ona to nečekala, protože tě milovala…tak ať chceš nebo ne, budou tu hrát velkou roli emoce. Jistě, můžou mi říkat, že to musím brát rozumně, odpoutat se od emocí, protože to je jejich otec a chce je mít u sebe… ale pro mě bys byl (zejména pokud je to krátká doba od rozchodu) ten největší hajzl (dosaď si další sprostá slova), co zradil celou naši rodinu. Možná to zasáhlo jejich bydlení, možná to ovlivnilo životní úroveň - neznám podrobnosti… prostě to všechno se projevuje v jejích emocích a TĚŽKO můžeš po ní chtít, aby se zjevila ve dveřích s úsměvem na rtech, protože jsi ji sice odkopl jako psa, ale to přeci nevadí, hlavně že zůstaneme kamarády. Ty jsi zničil její sny, plány do budoucna a chceš aby se chovala racionálně? Tobě říkali, že nejsi normální a ty jsi šel na vyšetření - stále nechápeš o co jde? Tvoje chování vůči všem zúčastněným není normální. Do budoucna bych ti doporučovala se chovat pouze jako ploditel nebo jednonoční sexuchtivec. Netahej do toho vztah, lásku, emoce. Vše nech pouze v hladině rozumové - sejdeme se, posexujem, pokud z toho vzejde dítě, rozumně se dohodneme co a jak, ale hlavně - do toho nebudeme tahat city a emoce!
Btw. tak mě napadlo - co by jsi dělal, kdyby se cokoli stalo - ať už z manželkou, nebo dětma - taky bys vysvětloval, že to musíme brát pouze po rozumové stránce a nikoli emocionálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.11.11 17:39
ynax píše:
jaryn78 píše:
ww píše:
jaryn78 píše:
jéžiš co pořád chceš slyšet. Tak narovinu a natvrdo. POKUD jsi byl ten, co odešel (nevím proč) a zlomil jí srdce, protože ona to nečekala, protože tě milovala…tak ať chceš nebo ne, budou tu hrát velkou roli emoce. Jistě, můžou mi říkat, že to musím brát rozumně, odpoutat se od emocí, protože to je jejich otec a chce je mít u sebe… ale pro mě bys byl (zejména pokud je to krátká doba od rozchodu) ten největší hajzl (dosaď si další sprostá slova), co zradil celou naši rodinu. Možná to zasáhlo jejich bydlení, možná to ovlivnilo životní úroveň - neznám podrobnosti… prostě to všechno se projevuje v jejích emocích a TĚŽKO můžeš po ní chtít, aby se zjevila ve dveřích s úsměvem na rtech, protože jsi ji sice odkopl jako psa, ale to přeci nevadí, hlavně že zůstaneme kamarády. Ty jsi zničil její sny, plány do budoucna a chceš aby se chovala racionálně? Tobě říkali, že nejsi normální a ty jsi šel na vyšetření - stále nechápeš o co jde? Tvoje chování vůči všem zúčastněným není normální. Do budoucna bych ti doporučovala se chovat pouze jako ploditel nebo jednonoční sexuchtivec. Netahej do toho vztah, lásku, emoce. Vše nech pouze v hladině rozumové - sejdeme se, posexujem, pokud z toho vzejde dítě, rozumně se dohodneme co a jak, ale hlavně - do toho nebudeme tahat city a emoce!
Btw. tak mě napadlo - co by jsi dělal, kdyby se cokoli stalo - ať už z manželkou, nebo dětma - taky bys vysvětloval, že to musíme brát pouze po rozumové stránce a nikoli emocionálně?

kdybys znala podrobnosti, určitě bych s tebou souhlasil…podrobnosti neznáš(ty ani napsat nejdou) a le jednoznačně mě odsuzuješ…taky názor
navíc sem psal, že OBA jsou finančně v rovnováze, takže proč tady pleteš zhoršení bydlení, odkopnutí…já neřeším tady vztah dvou lidí, ale vztah rodičů k dětem a tady prostě emoce stranou jít musí, alespoň soud by to takhle měl posuzovat…ale fakt mě baví, že každý chlap, který odešel (ať už z jakéhokoliv důvodu je hajzl…) když ovšem odejde ženská, tak je statečná, že se vůbec k tomu kroku odhodlala…hádám, že budeš ještě hodně mladá a možná naivní - a co chci slyšet? no Vaše názory - ne rady, ale názory - ne hodnocení osobností (kdo je psychouš a kdo ne), ale názory…a možná už snad raději ani ne…zkusím založit jinou diskuzi, ale otázku pokládat opatrněji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.11.11 17:52

Jaryne - to už je druhá diskuse na téma rozum versus emoce, pokud se nemýlím :lol: . Budeš se muset vypořádat s myšlenkou, že ženy to mají nastavené jinak než muži. U žen převažují emoce nad racionálním uvažováním u mužů je to obráceně, ale rozhodně by to neměl být důvod k tomu, že muž je pro výchovu dětí z toho důvodu vhodnější, resp. ty píšeš, že rozhodnutí by mělo stát na tom, že ty komunikuješ a snažíš se situace řešit a tvoje žena ne. Je to moc smutné, že z lásky se stane averze a ti dva lidé spolu nejsou schopni dál komunikovat (nebo tak jak ty píšeš jedna strana) ani kvůli dětem. Co je zatím víš jenom ty a ona, objektivně to neposoudí nikdo. Na svojí otázku si myslím odpovědět umíš i sám, pokud usiluješ o děti (dítě) s čistými úmysly a chceš se o ně starat a není za tím nic takového jako snaha ublížit manželce, pak máš právo se starat o ně stejně jako ona…a ona s tebou musí do jejich 18ti let komunikovat ať chce nebo ne. Samozřejmě taky za předpokladu, že se váš vztah nerozpadl z důvodu nějakého fyzického nebo psychického týrání. Píšeš, že se rozcházíte názorově i na výchovu - napíšeš sem v čem konkrétně? Taky by mě zajímalo, čeho chceš v péči o děti dosáhnout - střídavou péči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.11.11 17:56

Mě spíš přijde - možná se spletu, že ti přijde, že tvoje partnerka je spíš taková psychicky nevyrovnaná - deprese, atd. všelijaké takové psychické poruchy a proto chceš, aby šla na vyšetření a odborníci řekli, ano, ona je na zhroucení.. :think:
Jinak třeba nevím, co by takto měli odborníci, doktoři vyšetřovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.11.11 18:39
sopky píše:
Jaryne - to už je druhá diskuse na téma rozum versus emoce, pokud se nemýlím :lol: . Budeš se muset vypořádat s myšlenkou, že ženy to mají nastavené jinak než muži. U žen převažují emoce nad racionálním uvažováním u mužů je to obráceně, ale rozhodně by to neměl být důvod k tomu, že muž je pro výchovu dětí z toho důvodu vhodnější, resp. ty píšeš, že rozhodnutí by mělo stát na tom, že ty komunikuješ a snažíš se situace řešit a tvoje žena ne. Je to moc smutné, že z lásky se stane averze a ti dva lidé spolu nejsou schopni dál komunikovat (nebo tak jak ty píšeš jedna strana) ani kvůli dětem. Co je zatím víš jenom ty a ona, objektivně to neposoudí nikdo. Na svojí otázku si myslím odpovědět umíš i sám, pokud usiluješ o děti (dítě) s čistými úmysly a chceš se o ně starat a není za tím nic takového jako snaha ublížit manželce, pak máš právo se starat o ně stejně jako ona…a ona s tebou musí do jejich 18ti let komunikovat ať chce nebo ne. Samozřejmě taky za předpokladu, že se váš vztah nerozpadl z důvodu nějakého fyzického nebo psychického týrání. Píšeš, že se rozcházíte názorově i na výchovu - napíšeš sem v čem konkrétně? Taky by mě zajímalo, čeho chceš v péči o děti dosáhnout - střídavou péči?

klobouk dolu…vážně a hlavně za tuhle větu:
s tebou musí do jejich 18ti let komunikovat ať chce nebo ne a je jedno kdo děti bude mít v péči…je jedno kdo má kolik peněz…prostě MUSÍ oba i třeba přes odpor jeden k druhému, ale s ohledem na děti prostě oba MUSÍ…mimochodem já nechci děti do své péče - proč? manželka je DOBRÁ matka…zodpovědná a pečlivá, děti ji milují, jsou s ní šťastné…násilí u nás nikdy nebylo ani jednou a to ani psychické, nevěra také ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.11.11 18:42
kvaček píše:
Mě spíš přijde - možná se spletu, že ti přijde, že tvoje partnerka je spíš taková psychicky nevyrovnaná - deprese, atd. všelijaké takové psychické poruchy a proto chceš, aby šla na vyšetření a odborníci řekli, ano, ona je na zhroucení.. :think:
Jinak třeba nevím, co by takto měli odborníci, doktoři vyšetřovat :think:

ne, mě příjde, že se manželka mstí, to za prvé a za druhé znalecký posudek se dělá na jakousi osobnostní vyspělost a způsobilost vychovávat děti…znám jaderného fyzika, který jenom počítá a počítá, IQ má obrovské, ale dětem neumí uvařit ani čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
4.11.11 18:55

No a proč se manželka mstí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie