Výchova jinak aneb Naomi Aldort

Máte zkušenost s Práh Vychováváme děti a rosteme s nimi?

Přidejte zkušenost s Práh Vychováváme ...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
4.10.13 22:55

@koala1

Tak nějak to máme. Když chce dcerka hračku, nabízí svou, zásadně nepředbíhá na klouzačkách a houpačkách a je velmi překvapená, když to dělají ostatní. Když vidí po chodníku jít staré lidí s hůlkou, maminku s kočárkem, automaticky jde ke kraji a dává přednost. Když si neví rady, tak přijde a „zeptá se“, jestli to může a neublíží si…

Dcerce je 27 měsíců, bohužel jsem ještě N. A. nečetla, rabrem se prokousávám, není moc čtivý, ale v zásadě mi přijde, že tak nějak podle tohoto „vzorce“ jedeme. Stává se z ní pohodářka (taky je vzteklá, šprajclá apod.)

Každým dnem vidím, jak je „jiná“, citlivá, otevřená, milující, empatická, až se někdy bojím, aby to nebylo na škodu…

• Citovat
  • Upravit
Taona
5.10.13 21:07

@Eliška3 starší dcera vyžadovala spaní se mnou asi do tří let, to jsem ležela u ní, dokud neusnula, pak jsem ještě vstala a šla spát do ložnice. Pak spávala dcera v jedné široké posteli s o rok starším bratrem. Taky bylo období strašidelných snů, kdy sice usnula u sebe v pokojíčku, ale v noci se přesunula k nám. Postupně to všechno přešlo, před spaním se čte, pak se chvilku tulí, pak se jeden z rodičů přesune k mladší dceři (3roky) a leží tam, dokud i ona neusne. Někdy přesunu malou ke starší-mají patrovou postel, kde dolní je široká a tam už usnou samy. Osmiletý syn usíná na horní posteli nejdřív ze všech.
Takže společné spaní u nás přešlo až tak kolem čtyř let, díky sourozencům.
Ale pokud to nevadí mužovi, tak to neřeš a na malou netlač. Ale zas neodsouvej chlapa, kvůli dceři, tam se to dá taky nějak vymyslet, aby se necítil odstrčený.
Ať se daří :kytka:

• Citovat
  • Upravit
55
7.10.13 14:57

@zolycka No jo, šije do mě hlavně máma - těžko jí vysvětluju, že se o něj starám rády, i když ona by ho nechala „vybrečet“. Já jsem totiž asi byla děsně hodné mimčo, protože říkala, že jsem jen spala a jedla a skoro vůbec neplakala :nevim:. Takže v jejích očích je ten můj klučík rozmazlený už teď, protože pláče dost. A hodně se chce chovat, je to takový mazlík, no. Takže se snažím aby měl, co potřebuje - chovat, mazlit, už si i trochu hrajeme… :hug: Tak snad to dělám správně, je to těžký vybočit z řady a dělat věci jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
7.10.13 16:04

@Ejmi je to jen tvoje dítě, a píšeš hezky, vyboč z řady a když si nebudeš s péčí vědět rady, zeptej se sebe - „dítě pláče, rve mi to srdce - co mám dělat??“ ;) chápeš.. to je na taková menší mimča ta nejlepší rada :hug:

já si vždycky řeknu, že když jsem situaci vyřešila k oboustranné spokojenosti (utiším dítě, mám klid, uspím na rukách, u prsa, mám klid) že jsem nemohla udělat nic špatně. rozdíl je potom až dítě začne být starší, tak po roce věku, to už potom se řeší jiné situace, nastolují hranice atak, to zatím vůůůůbec neřeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
7.10.13 16:08

Já ani nemůžu některým říct, že malou uspávám houpáním a když pláče, tak ji chovám a celkově se dost mazlíme. Protože ona bude tááááááák rozmazlená :roll: Ale když já ji tak strašně miluju a je tak úžasná, že si nemůžu pomoct :* :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3907
7.10.13 19:15

@Bauli Luci já už si celkem zvykla, a poznámky tohoto typu mě nechávají celkem chladnou.. i proto že jak to dítě roste, vidím jak je krásné před spaním se s ní mazlit, ona se mazlí se mnou, směje se, chechtá se a pak mi usne v náručí.. ani si nedovedu představit že o tohle všechno přichází mamky, které dají dítě do postýlky, zavřou dveře a modlí se aby dítě už usnulo :nevim:

Ikdyž je fakt, že se „tím“ nikde zvlášť nechlubím, páč se mi nechce o tom spřádat debaty..už jsi Naomi přečetla? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
7.10.13 19:32

@I_nea právě, taky raději kolikrát mlčím, protože je mi jasný, že by z toho byla debata na hodně dlouho a nikam by nevedla. Ale když potkám někoho, kdo to tak dělá a není si jistej, jestli je to tak „správně“, tak ho podpořím, že je naprosto v pořádku.
Naomi sem ještě nedočetla, nějak se mi těžko čte :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4982
7.10.13 21:22

Ahoj holky můžu se přidat? Právě se chystám na to si tu knihu přečíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
7.10.13 21:58

@Bauli OT máš suprovou profilovku!!! Bruce je prostě Bruce :jazyk: :jazyk: :srdce: :srdce: potkat ho naživo tak normálně zkolabuju :oops: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
7.10.13 22:00
@zolycka píše:
@Bauli OT máš suprovou profilovku!!! Bruce je prostě Bruce :jazyk: :jazyk: :srdce: :srdce: potkat ho naživo tak normálně zkolabuju :oops: :mrgreen: :mrgreen:

Dík :) On je moje životní láska :* :srdce: :D

• Citovat
  • Upravit
6726
7.10.13 22:01
@I_nea píše:
@Bauli Luci já už si celkem zvykla, a poznámky tohoto typu mě nechávají celkem chladnou.. i proto že jak to dítě roste, vidím jak je krásné před spaním se s ní mazlit, ona se mazlí se mnou, směje se, chechtá se a pak mi usne v náručí.. ani si nedovedu představit že o tohle všechno přichází mamky, které dají dítě do postýlky, zavřou dveře a modlí se aby dítě už usnulo :nevim:Ikdyž je fakt, že se „tím“ nikde zvlášť nechlubím, páč se mi nechce o tom spřádat debaty..už jsi Naomi přečetla? ;)

naprosto souhlasím…ty okmžiky jsou tak krásné :srdce: :srdce: ale taky to nikde moc „nehlásám“..abych nebyla politována, jak si šiju bič nebo od více dětných matek varována, že oni to taky takhle dělaly ale s prvním!!! a bylo to hrozný pak odnaučovat..takže s druhým už si na to dávají pozor :! :! naštěstí mám kamarádku, která věří kontaktnímu rodičovství a Naomi Aldort :) jen je škoda, že bydlí daleko a moc se nevídáme :,( protože v reálu jinou takovou kamarádku nemám… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
7.10.13 22:03
@Bauli píše:
Dík :) On je moje životní láska :* :srdce: :D

moje taky!!! aaaach…je to prostě macho! :srdce: :srdce: :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
8.10.13 10:00
@zolycka píše:
od více dětných matek varována, že oni to taky takhle dělaly ale s prvním!!! a bylo to hrozný pak odnaučovat..takže s druhým už si na to dávají pozor :! :!
…jsi mě totálně rozhodila, protože to je moje noční můra, jak to zvládat se dvěma :-O
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
8.10.13 10:12

A nebude to tak že až přijde na svět to druhé tak to první už bude dost velké na to aby se třeba nemuselo uspávat atp.?.. jinak naomi píše o sourozenectví.. no je to šichta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
8.10.13 10:20

@I_nea no teď se s manželem smějem, že tentokrát budeme mít spavé miminko, ale neužijem si to, protože trvá i dvě hodiny než uspíme prvního a v noci se pořád budí a bude nám to mimino budit. Nebo si to chlapci rozdělí a pojedou v noci na střídačku :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí