Vydědění našeho jediného syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3745
29.7.20 20:13
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ponechat anonym nebo smazat-citlivé infokdybych to napadla, tak není vůbec jisté, jestli bych vyhrála, tj. měla bych nárok na čtvrtinu z toho, z čeho mě vydědil, v tomto případě cca 75tis. Kč by to pro mě dělalo. Tato suma+nejistota výsledku vymáhání+poplatek za advokáta=rozhodnutí, že tohle mě opravdu za to nestojí+můj čas, který je vlastně ze všeho nejcenější

Jo, v tomhle případě by to fakt nemělo smysl, navíc jsi respektovala vůli zustavitele😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
30.7.20 13:53
@Anonymní píše:
Prosím zachovat anonym-osobní údaje, nebo smazat

Mě otec jako jediné své dítě vydědil v notářské závěti, což jsem se dozvěděla až po jeho smrti při jednání o pozůstalosti - vše, vč. peněz daroval svému bratranci, také seniorovi, který se na něj z těchto zištných důvodů na konci života přilepil a držel se mu vkožichu jako veš. Ted momentálně tento bratranec parazituje na další téměř 90leté sestře mého otce; jojo, prachy leckomu zatemnují mozek.
Nedomáhala jsem se soudně žádné nápravy, na to je život příliš krátky.

Chci tím ale říct, že jakmile udělá kdokoli takovou závět u notáře, tak se to příbuzní dozvědí až po jeho smrti a je vymalováno; takže nejen darování za života ale i toto je cesta, jak s blízkými vydrbat, zvlášt když jsou ještě našeptávači typu tatkova bratrance.

Ten člověk v žádném případě nemá zatemněný mozek. Naopak. Napadení závěti by ti že života moc neubralo, soudy zas tak často nejsou. Spíš by to bylo zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
12746
30.7.20 14:00

Ono hlavně je zbytečné to řešit teď… nevyřešíte to dřív, než synův otec zemře. Pak se uvidí, o co to vydědění opřel a jestli to má hlavu a patu. Pokud by to byly ty důvody, které uvádíte v dotazu, pak by šance to vydědění úspěšně napadnout byly dost velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí