Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ponechat anonym nebo smazat-citlivé infokdybych to napadla, tak není vůbec jisté, jestli bych vyhrála, tj. měla bych nárok na čtvrtinu z toho, z čeho mě vydědil, v tomto případě cca 75tis. Kč by to pro mě dělalo. Tato suma+nejistota výsledku vymáhání+poplatek za advokáta=rozhodnutí, že tohle mě opravdu za to nestojí+můj čas, který je vlastně ze všeho nejcenější
Jo, v tomhle případě by to fakt nemělo smysl, navíc jsi respektovala vůli zustavitele😉
@Anonymní píše:
Prosím zachovat anonym-osobní údaje, nebo smazatMě otec jako jediné své dítě vydědil v notářské závěti, což jsem se dozvěděla až po jeho smrti při jednání o pozůstalosti - vše, vč. peněz daroval svému bratranci, také seniorovi, který se na něj z těchto zištných důvodů na konci života přilepil a držel se mu vkožichu jako veš. Ted momentálně tento bratranec parazituje na další téměř 90leté sestře mého otce; jojo, prachy leckomu zatemnují mozek.
Chci tím ale říct, že jakmile udělá kdokoli takovou závět u notáře, tak se to příbuzní dozvědí až po jeho smrti a je vymalováno; takže nejen darování za života ale i toto je cesta, jak s blízkými vydrbat, zvlášt když jsou ještě našeptávači typu tatkova bratrance.
Nedomáhala jsem se soudně žádné nápravy, na to je život příliš krátky.
Ten člověk v žádném případě nemá zatemněný mozek. Naopak. Napadení závěti by ti že života moc neubralo, soudy zas tak často nejsou. Spíš by to bylo zbytečné.
Ono hlavně je zbytečné to řešit teď… nevyřešíte to dřív, než synův otec zemře. Pak se uvidí, o co to vydědění opřel a jestli to má hlavu a patu. Pokud by to byly ty důvody, které uvádíte v dotazu, pak by šance to vydědění úspěšně napadnout byly dost velké.