Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak mi někdo poraďte jak reagovat na smsku ,,Když mi teď nepůjčíš syna na tři dny, tak tvému příteli povím, jak jsi všem lhala. A věř mi, jde o dost důležitou věc. Když mi vyhovíš, nebudu ti kazit rodinné štěstí!"
Nejsem si žádné lži vědoma, takže se nebojím, ale docela mě takovéhle vydírání namíchlo. Jak by jste reagovaly vy?
Osobně bych mu napsala přesně tohle,co píšeš tady… Vy nemáte soudně upravený styk?
Asi bych napsala OK řekni......
ale „půjčit syna“ copak děti se půjčují???
jak to máte upravené??
tak jedna věc,proč si ho nechce vzít slušně?Nebo bys ho schválně nedala?A nechápu co by měl bonzovat,je snad děcko
?A pokud nic netajíš,tak buď v klidu.
Napsala bych mu asi tohle:
Pokud našeho syna chceš,jde to říct i slušně,jsme dospělí.A pokud máš pocit,že musís vyhrožovat,je to smutný a je mi tě lito.Napiš mi ještě jednou a slušně a můžem se domluvit.PS:rodinný štestí mi nepokazíš:-)
To bych mu napsala sprosťákovi
Taky bych upozornila přítele - on si ex může klidně něco vysát z prstu, tak aby ho to nezaskočilo.
Já si teda nedovedu představit, že mi ex jakéhokoliv mého chlapa volá a „kazí rodinné štěstí“, i kdyby tvrdila, že má kdovíjaké důkazy, tak bych ji poslala někam.
A jestli je přítel normální, tak může exovi pro info zavolat sám ![]()
S vyděrači se nevyjednává.
Bláhově jsem si myslela, že se ohledně syna normálně lidsky domluvíme mezi sebou, takže styk upravený nemáme. Ale asi to bez soudu nepůjde…
@wildcherry píše:
tak jedna věc,proč si ho nechce vzít slušně?Nebo bys ho schválně nedala?A nechápu co by měl bonzovat,je snad děcko![]()
![]()
?A pokud nic netajíš,tak buď v klidu.
On nějak nedokáže přenést přes srdce, že se se mnou rozešel a to už je to dost dávno. Takže pořád takhle hledá špínu a co kde kdy o mě kdo řekl a pak vyhrožuje, že to řekne příteli. Vždycky jsem s ním syna pustila a to podle jeho přání (někdy za čtrnáct dní, někdy po měsíci, někdy po dvou) o to víc mě tohle štve. Já mu vycházím vstříc a on na mě takhle.
@Vedaniga píše:
On nějak nedokáže přenést přes srdce, že se se mnou rozešel a to už je to dost dávno. Takže pořád takhle hledá špínu a co kde kdy o mě kdo řekl a pak vyhrožuje, že to řekne příteli. Vždycky jsem s ním syna pustila a to podle jeho přání (někdy za čtrnáct dní, někdy po měsíci, někdy po dvou) o to víc mě tohle štve. Já mu vycházím vstříc a on na mě takhle.
to je na prd toto.Jako nápad super,že po domluvě a proč ne,jenže né každý se o tom chce slušně lidsky pobavit.Já nechápu,proč utočí ale na tebe?on odešel,on si šel hledat stěstí tak co chce jako po tobě?
No co si mu napsala?
Napsala jsem mu, že když bere syna jako prostředek k vydírání a vyhrožování, tak bude lepší když návštěvu odloží do doby, než se uklidní, tak něco v tom smyslu. A já se uklidnit potřebuju tedy taky, po pravdě.
já bych na něho šla opačně…ano všechno bude,ale až se začneš chovat slušně.Takto aby jsi ho jen víc a víc nedráždila.Ty a on má ženskou?Jen jestli se tak nechová,že žarlí.To víš on PÁN tě opustil a ty díky tomu se máš lip a jsi šťastnější.
nenech se vydírat! přistoupíš na to jednou a pak to proti tobě dál použije kdy a jak se mu zlíbí…
To si říkám taky, že tedy na tohle nemůžu přistoupit, protože když mu to vyjde jednou, bude to dělat pořád.
tak tak,hlavně bych to řešila s klidem.Když vidí,že tě to rozhodí tak to bude dělat furt.K tomu to zas vypadá,že to bojkotuješ ty.Takže otočit o 360stupnu a jak jsem psala předtím.Ano všechno bude,ale až se žačneš chovat slušně.
Na to píšu svou oblíbenou větu - chybí ti tam kouzelné slovíčko a abrakadabra to není ![]()
Tak to zkusím příště, s tím kouzelným slovíčkem
, jen aby to nebral jako provokaci navrch.