Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Být mladší, tak ano…teď už rozhodně ne. Rozešla bych se a pak řešila dál svůj život. V „mládí“ jsem bývala nevěrná a bylo mi to šumák. A teď se za to stydím a myslím, že nevěra je ubohá.
Zažil jsem to a bylo to ze začátku krásný, pak když jsme se začali hádat tak strašný. Ale mně nešlo jen o sex. Ani bych asi nezvládl mít s někým sex bez lásky,
No já bych nejdřív ukončila současný vztah. Očividně jsi v něm nešťastná, parner taky, ani jeden neumíte ten vztah konečně prohlásit za konečnou. Jste na sebe nějakým způsobem zvyklí, to je jasný, rozchod ze společné domácnosti je vždycky obtížný, přiznejme si i praktickou stránku, najednou bude potřeba víc peněz na utáhnutí samostatné domácnosti, nevím, zda máš děti…
Já bych do toho nešla proto, že bych si nový vztah chtěla užít. Neskrývat se, nevymlouvat se stávajícímu partnerovi, neřešit, zda s ním v průběhu nevěry spát či ne, zkrátka si naplno užít nový vztah, i kdyby měl být jen dočasný.
Ale moct se líbat na veřejnosti, aniž bych klepala zadkem, že se to donese muži.
A v neposlednířadě - se stávajícím partnerem jste spolu začli žít, protože jste se měli rádi, respektovali jste se… A už jen kvůli tomu, že mi nějakým způsobem záleží i na bývalém partnerovi, z úcty ke společně strávenému času, bych na něj takový podraz neušila. Buď bych se snažila zachránit stávající vztah nebo se čestně rozešla. Myslím, že tohle si i sebeprotivnější partner zaslouží, aby se s ním jednalo na rovinu
ahoj já to měla podobně,s manželem hádky alkohol stres,pak přišel hodnej pán a já si řekla ,že budu mít alespoň ke komu utíkat,za nedlouho to prasklo a já se musela rozhodnou.Jelikož jsem manžela už nemohla ani cítit,změnila jsem život od základu.Teď je z milence hrdý otec našeho ročního syna.Je to již 5 let a jsem ráda ,že to takhle dopadlo.
Omlovám se za anonym
Bože z tědlech diskuzí je mi na
Když se chceš ku…, tak to udělej ale neventiluj to do světa!!!
a pokud ti vztah nevyhovuje, tak se s přítelem rozejdi a nemusíš řešit nevěru. Ale ono to asi zas tak horký nebude co? Jinak už bys s nim nebyla… ![]()
Nebylo by lepší spíš nejdřív vyřešit/ukončit ten špatný vztah? Pak bys nemusela řešit, zda budeš, či nebudeš nevěrná
. Abych tedy odpověděla na Tvou otázku, nešla bych do toho.
@Anonymní píše:úplně stejná situace,teda až na to,ža my máme holčičku
ahoj já to měla podobně,s manželem hádky alkohol stres,pak přišel hodnej pán a já si řekla ,že budu mít alespoň ke komu utíkat,za nedlouho to prasklo a já se musela rozhodnou.Jelikož jsem manžela už nemohla ani cítit,změnila jsem život od základu.Teď je z milence hrdý otec našeho ročního syna.Je to již 5 let a jsem ráda ,že to takhle dopadlo.
Omlovám se za anonym
Tak určitě každý názor výše uvedený má něco do sebe.
Přidám ten svůj: Jsou i případy, kdy může nevěra vztah posílit a zlepšit, vím o čem mluvím ![]()
Sisi90 píše:
Bože z tědlech diskuzí je mi naKdyž se chceš kurvit, tak to udělej ale neventiluj to do světa!!!
a pokud ti vztah nevyhovuje, tak se s přítelem rozejdi a nemusíš řešit nevěru. Ale ono to asi zas tak horký nebude co? Jinak už bys s nim nebyla…
Nevím co na to říct, snad jen ti držet palce, aby ses do nějaké podobné situace nedostala.
Já jsem se do toho zamotal ani jsem nevěděl jak po dvanáctiletým vztahu, kdy jsem měl strach se i podívat na cizí ženskou, aby se mi něco takovýho nestalo. Ale jaksi srdci neporučíš.
@Sisi90 píše:
Bože z tědlech diskuzí je mi naKdyž se chceš kurvit, tak to udělej ale neventiluj to do světa!!!
a pokud ti vztah nevyhovuje, tak se s přítelem rozejdi a nemusíš řešit nevěru. Ale ono to asi zas tak horký nebude co? Jinak už bys s nim nebyla…
Ty jsi drsná
, nevyjadřuješ se k tématu, pokud nemáš čím přispět a nikdy jsi nic podobného nezažila!!! To je to nejjednodušší a bohužel i nejubožejší, odsoudit někoho, když neznáš pozadí dané situace ![]()
@Sisi90 píše:
Tak to nekomentuj
Přeji hodně štěstí,aby jsi se do takovéto situace nedostala ![]()
Moralizovat nebudu i když si o tom myslím též své ![]()
Měla jsem taky takovou možnost, nevyužila jsem jí i když doma to nemáme taky dobré. Nelitovala jsem jelikož bych si poté vyčítala, že jsem se snížila na tu samou úroveň co můj přítel
![]()
Děkuji za názory. Co o to, být sama tak odejdu, ale máme spolu prcka a on se k dítku chová moc pěkně, tak mu nechci brát tátu. Ale chci zažít tu chvíli ten pocit, kdy se někomu líbit, má o mě zájem a neremcá
Vím že ani potencionalní milenec se nechce vázat, proto by šlo jen o to si užít, i když popravdě se bojím že bych se mohla i zamilovat.
No bohužel sem to zažila z obou stran a proto si myslim, že svůj názor vyjádřit můžu. A pokud sem se někoho dotkla, tak se omlouvám
Ale nechápu, co je na tomto tématu k řešení. Veřejně se přiznat, že plánuju nevěru?? Tak to je podle mě ubohost!! Co člověk, to názor - já vaše respektuju, tak vy můžete udělat to samé.
Dobré ráno všem

chtěla bych znát Vaše názory na mojí situaci. Je jasné, že mi nejde o rady, jestli se mám tak zachovat nebo ne - spíš, jestli byste třeba do týsituace vy osobně šli nebo ne.
Mám doma špatný partnerský vztah - nervozní partner, denno denní hádky, výčitky vše na mojí osobu. Plno věcí mu vadí, všechno vyčítá - sám pořádně něví co chce ( spoň mě to tak občas přijde např. pošle mě na kafe s kamarádkou ať si to hezky užiju, když přijdu domu, tak mi to vyčítá ). Samozřejmě neni vina jen na jedné straně, vždy je to na obou stranách, takže i já jsem občas už protiv a když mi něco vyčte (drobky na zemi ) nebo mi kecá do mých činností, tak občas i nesmyslně vybouchnu.
Teď se o mě snaží jeden chlap - milej, pohlednej - pozval mě na rande. Vím, že když s ním půjdu, tak mu asi (určitě) neodolám.
Chci znát Vaše názory, zda byste do toho šli, kdyby jste věděli že se bude jednat pouze o sex nikoli o milenecký dlouhodobý vztah.:-) A nebo taky jestli už jste si něco podobnýho zažili - mimomanželstký vztah - a jaký to pro Vás bylo?