Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Pobav se s ním o tom, jak se cítíš. Pokud to nepochopí - odejdi. Je plno matek samoživitelek a nikde není psáno, že by jsi nenašla lepšího chlapa. Udělej to, co si myslíš, že bude nejlepší pro tebe - a v neposlední řadě i pro tvou dcerku. ![]()
Moje mamka taky zůstávala s tátou jen kvůli mně a sestře. Myslela si, že to bude nejlepší. Opak byl pravdou. Děti všechno vnímají. Když jsme potom byli bez něho, tak nám bylo lépe. Pokud nebudes šťastná ty, tak nebude šťastná ani dcera. Zkus si s ním promluvit. Pokud se nezmění a ty budeš stále cítit, že chceš odejít, tak odejdi. Tátu dcerce nevezmeš. Pokud bude mít táta zájem, tak s ní zůstane stále v kontaktu. A třeba si uvědomí co ztratil a změní se.
Moc děkuji za každý komentář.Tolikrát jsem zkoušela mu to vysvětlit jak se cítím proč mi to vadí,ale jen se vždy naštve jako kdyby ho to otravovalo
Necítím už od něj žádný zájem proto aby jsme zůstali,že mu na nás záleží.Když se o tom bavíme o to dyl hraje.Čim víc vám toho píšu tim víc mi dochází že odejít musím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj lidi potřebuji slyšet něčí názor, mám 2 letou holčičku, kterou hrozně miluji a chci pro ní samozřejmě jen to nejlepší, ale problém je v tom že jsem hrozně nešťastná s jejím tatínkem. Máme velkou krizi, která trvá už dlouho a já přemýšlím jestli odejít a vzít jí tatínka a nebo zůstat a dál trpět. Když jsem poznala přítele byl to přesně ten tip kterého js hledala.Byl zodpovědný, zajímal se o mě, podporoval mě, nechodil do hospody i když má pivo rád radši si ho dal doma, chtěl rodinu prostě vše bylo fajn a já byla šťastná. Bydleli jsme v nájmu a pak mi jednou řekl že by chtěl koupit dvougeneracni barák a vzít tam rodiče a svojí 86 letou babičku aby jsme jí mohli pomáhat. Všichni byli hrozně fajn, nemela jsem s tím problém. Takže jsme koupili barák tedy přesněji on. Začali rekonstruovat a vše bylo zalité sluncem.Pak jsem zjistila že jsem těhotná..byli jsme nadšený. V těhotenství se začal hodně měnit, začal hrát počítačový a mobilní hry, stratil zájem o všechno krom tich her. Přestal komunikovat nechtěl nikam chodit jen hrát ty hry.Pak se narodila malá a já myslela že se na to vykašle když už je rodicem, ale bohužel se tak nestalo.Jsem na všechno sama, malou mi nepohlida, hraje si s ni minimálně jen pro to abych mu pak nemohle vyčítat počítač. Jsem už z toho fakt nešťastná. Stal se z něj tip chlapa co chce aby ženská držela hubu a krok, když mu něco výčtu je zle. Nemám rodiče, ví že nemám dobrý podmínky pro to abych odešla a využívá toho. A tak chci slyšet váš názor, na jednu stranu si říkám jsou to jen hry, ale na druhou si říkám že jsem mladá na to abych takhle trpěla, nechala se od něj využívat, ale zase vím že semnou se malá nebude mít tak jako kdyby jsme zustali tady.
Vypni proud…
i pri svickach se da zit
![]()
Vyhodila bych mu ten pocitac nekompromisne z okna pred nim aby to videl a u toho bych na nej rvala ze vymenil rodinu za hry at se probere a zacala bych vladnout svoji rukou. Ze mala ted bude jeho hra. Je to asi moc, ale chlapy nekdy potrebuji ,,kopnout do pr..ele,,aby se jim krev zpatky nalila do hlavy a zacali zase normalne fungovat
Proste kdyz nepomuze vysvetlovani, dobre mirena ,,facka,, udela vic uzitku. A mnohdy to zachrani vztah. Mozna kdyby bylo vic takovych sokovych terapii mezi lidmi tolik by od sebe neutikali. (Hodne ted prehanim, ale neco na tom bude)
Jo mela jsem to podobne.. tehdejsi pritel prisel z prace a prvni co bylo zapl pocitac. A sedel na nem az do vecera.. bohuzel v tom nebyly jen hry ale i dalsi zena. Dej mu ultimatum a uvidis. Ja odesla a byla to ta nejlepsi vec kterou jsem kdy udelala… je fakt ze v tom nehralo roli dite to nevim jak bych se zachovala.. tet mam nekoho jineho a i kdyz si obcas neco zahraje venuje se mi co muze cekame rodinu a vlastne mam zakaz cokoli delat. Vse se snazi delat on.. ja bych mu to odpojila od elektiky a cekala reakci. To ze bude kraval ocekavej a at si vybere pocitac nebo ty. Dej mu ultimatum..
@Renca8 Ty jo, tohle udělat tomu mému, tak okamžitě letím za tím PC. Dostala bych 12 hodin na opuštění bydlení i s dítětem. Co u něj zůstane, to vyhází. Náhrada ceny PC je samozřejmost. Nekompromisně. Můj manžel by tak reagoval. A mohla bych být ráda kdyby na mě nepodal trestní oznámení. A to, že zakladatelka nemá zázemí je jen její problém, nikoho jiného. Měla celý život na to, aby si to zázemí vytvořila. Když to neudělala, její hloupost. Tohle slýchám doma pořád a už mám na tajném účtu 100 tis. Až jednou dostanu těch 12 hodin na opuštění společné domácnosti, tak se budou hodit.
@Anonymní píše:
@Renca8 Ty jo, tohle udělat tomu mému, tak okamžitě letím za tím PC. Dostala bych 12 hodin na opuštění bydlení i s dítětem. Co u něj zůstane, to vyhází. Náhrada ceny PC je samozřejmost. Nekompromisně. Můj manžel by tak reagoval. A mohla bych být ráda kdyby na mě nepodal trestní oznámení. A to, že zakladatelka nemá zázemí je jen její problém, nikoho jiného. Měla celý život na to, aby si to zázemí vytvořila. Když to neudělala, její hloupost. Tohle slýchám doma pořád a už mám na tajném účtu 100 tis. Až jednou dostanu těch 12 hodin na opuštění společné domácnosti, tak se budou hodit.
Zakladatelka psala, že ze začátku bylo vše ok. A zázemí si tvořili společně. Pokud vám klape vztah, tak vás ani nenapadne si tvořit zadní vrátka k odchodu.
Začala by som pomaly kuť plán na opustenie gamblera. Nájsť si prácu, garsónku do podnájmu, jasle pre dcérku a pod. A keby škemral o návrat, nijako by som sa s tým neponáhľala. Možno zistíš, že aj keď je to ťažké, že je ti bez jeho zdutej papule lepšie.
Nemáš nikoho z rodiny kdo by ti do začátku pomohl?
Bratr, sestra?
Jestli ano oni ti rádi určitě pomůžou se postavit na nohy.
Holka život máš jen jeden tak koukej taky trochu na sebe ať jsi šťastná. Přivedla jsi na svět nádhernou živou bytost ze které bude jednou někdo výjimečný tak jako jsi ty ne nějaký šupák co sedí u počítače a s ničím ti nepomůže. Život je těžký a krátký tak si ho musíš užít a prostát u plotny nebo prosedět doma.
Milá zakladatelko…
Taky mám doma něco podobného jen místo PC je svobodný kamarád a playstation … dala jsem mu čas 4 měsíce- nic ( vůbec se mě nedotkne) pak jsem se zeptala jak to bude sál a oheň hned na střeše- taky nemam kam jít - bydlím u nej… sebrala jsem veškerou sílu a dala mu tyden( do včerejška) zase se certil ze nebude nic řešit … tak jsem mu řekla ze je konec… stáním si pro sebe a dceru byt a když uvidí ze to myslím vážně tak se dá do kupy- a víš jak je mi teď dobre? Všechno ze mě spadlo … Radim ti… jdi silná žena a dej ultimátum … pak mu klidně dbal kufry a ať jde k babičce než ty se postavit na nohy- vychovávat a staral se i o jeho dítě…
@Renca8 píše:
Proste kdyz nepomuze vysvetlovani, dobre mirena ,,facka,, udela vic uzitku. A mnohdy to zachrani vztah. Mozna kdyby bylo vic takovych sokovych terapii mezi lidmi tolik by od sebe neutikali. (Hodne ted prehanim, ale neco na tom bude)
Souhlasím, ale trendem dnešní doby je, že za jednu facku se jde hned žalovat za domácí násilí a nikdo neřeší příčinu té facky. Samozřejmě to je druhý extrém skutečného domácího násilí, kterého je bohužel více.
Bylo by dobre zeptat se na nazor nejakeho muze.
Tady koukam je to sama facka ![]()
To, ze se muj muz uchyli k pocitacovym hram, stane se na nich zavisly a nicemu jinemu nevenuje pozornost, bych urcite resila nejak dumyslne a konstruktivne.
Ne nejakym nesmyslnym hysterickym vyhazovanim pocitace z okna, scenami (cimz chlapa jeste vic otravite).
Je treba prijit na to proc se k tomu upnul. Nudil se? Nebo nefunguje sex?
Zkusila bych na nej trosicku zenskymi zbranemi, a he hned na nej spustit. Chlapi jsou jen chlapi, jak se na ne zacne tlacit tak hned utecou a nebo vyhrozuji.
Zkuste vyuzit sveho zenskeho sarmu, nekde (i kdyz se jakoby brani), rict ale milacku..
A pokud by nechtel komunikovat a vzdat se pocitace ani kvuli erotice se svou zenou,
tak bych udelala nasledujici. Zacala bych pravidelne chodit vecer ven s kamaradkami a zacala bych se podle toho take patricne oblekat. Vzbudit v nem tu starou dobrou zarlivost.
Muj muz a ja jsem si nedavno prosli mensi krizi, a az uvidel jak dopadli jeho kamaradi, kterym utekly zensky, tak se nejak rychle vzpamatoval.
Ahoj lidi potřebuji slyšet něčí názor, mám 2 letou holčičku, kterou hrozně miluji a chci pro ní samozřejmě jen to nejlepší, ale problém je v tom že jsem hrozně nešťastná s jejím tatínkem. Máme velkou krizi, která trvá už dlouho a já přemýšlím jestli odejít a vzít jí tatínka a nebo zůstat a dál trpět. Když jsem poznala přítele byl to přesně ten tip kterého js hledala.Byl zodpovědný, zajímal se o mě, podporoval mě, nechodil do hospody i když má pivo rád radši si ho dal doma, chtěl rodinu prostě vše bylo fajn a já byla šťastná. Bydleli jsme v nájmu a pak mi jednou řekl že by chtěl koupit dvougeneracni barák a vzít tam rodiče a svojí 86 letou babičku aby jsme jí mohli pomáhat. Všichni byli hrozně fajn, nemela jsem s tím problém. Takže jsme koupili barák tedy přesněji on. Začali rekonstruovat a vše bylo zalité sluncem.Pak jsem zjistila že jsem těhotná..byli jsme nadšený. V těhotenství se začal hodně měnit, začal hrát počítačový a mobilní hry, stratil zájem o všechno krom tich her. Přestal komunikovat nechtěl nikam chodit jen hrát ty hry.Pak se narodila malá a já myslela že se na to vykašle když už je rodicem, ale bohužel se tak nestalo.Jsem na všechno sama, malou mi nepohlida, hraje si s ni minimálně jen pro to abych mu pak nemohle vyčítat počítač. Jsem už z toho fakt nešťastná. Stal se z něj tip chlapa co chce aby ženská držela hubu a krok, když mu něco výčtu je zle. Nemám rodiče, ví že nemám dobrý podmínky pro to abych odešla a využívá toho. A tak chci slyšet váš názor, na jednu stranu si říkám jsou to jen hry, ale na druhou si říkám že jsem mladá na to abych takhle trpěla, nechala se od něj využívat, ale zase vím že semnou se malá nebude mít tak jako kdyby jsme zustali tady.