Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To, že jsi mu poslala fotky byla pěkná blbost, ale to už asi víš, je zbytečné aby ti tu někdo psal že jsi blbá nebo tě jakkoliv soudil.
Před x lety se mi stalo něco podobného a úplně upřímně, i kdyby se ty fotky ven dostali, lidi na to zapomenou rychleji než si myslíš a budu řešit jiné drby.
Pravdou ale je, že kdybych se mohla vrátit v čase řešila bych to víc.
Pokud jsi si jistá nebo téměř jistá, kdo to je, nebuď zticha. Řekni to přátelům kteří ho znají, pokud to přesáhne únosnou mez a ty se budeš cítit v ohrožení, neboj se jít na policii, vím že nikdo ve tvém věku nechce chodit na benga a ještě s tímhle, ale nemůžeš žít ve strachu.
S fotkami jsi udělala chybu, ano, ale on se chová jako dětinský blb.
Nenech se zastrašit.
@Anonymní píše:
Dobrý den, nevím co tu přesně hledám asi nějakou podporu, radu nebo se jenom potřebuji vyspovídat.
Před pár dny mi začali chodit dost sprosté až výhružné zprávy z anonymního telefonního čísla, na 99% je to můj poslední ex. Byli jsme několik měsíců kamarádi a výhodama a podle mě jsme měli dobrý a přátelský vztah, proto nevím co se stalo, že je takto agresivní. Před třemi měsíci jsem si našla svůj první vážný vztah a opravdu svého přítele miluji a nechci aby něco ohrozilo nás vztah. Hned co jsme se dali dohromady utla jsem jakýkoliv kontakt a od té doby jsme se neviděli ani si nepsali. Příteli jsem zprávy hned ukázala, protože jsem se bála aby jemu z ničeho nic nezačal něco psát nebo posílat.
V těch zprávách bylo ve zkratce psané jaká jsem poběhlice a kolik lidí jsem měla v posteli, i když to není pravda a že mám různé nemoce a jsem zlatokopka, atd…
Normálně bych to přešla a číslo si zablokovala ale v posledních zprávách mi píše jak by se můj přítel měl dozvědět co jsem zač a jak by moji rodiče nebyli nadšení z toho co dělám a takové věci. Docela se bojím, že o mě začne roznášet lži, posílat moje nahé fotky nebo něco takového.
Chodím na dost prestižní školu a kdyby náhodou nějak zveřejnil mé fotky byl by to velký problém, nemluvě o tom co by si o mě lidi říkali.
Jsem z toho dost vyděšená posledních pár dní a hledám jakoukoliv pomoc.
Děkuji všem co se zapojí do diskuze.
(p. s je mi 18 let)
Jestliže považuješ své chování za běžné, tak to všem řekni a budeš o krok před ním. Nebo se za to stydis? Tak to taky všem řekni. A ber to jako poučení. Na koupališti jsi taky skoro nahá. To nikoho nepřekvapí a ještě když tam není hlava.
A zlatokopka je v podstatě pochvala, že jsi natolik šikovná, že jsi sbalila chlapa, co pro tebe udělá všechno, protože se mu líbíš. To je vzájemný obchod, nic špatného.