Výkonný hnětač

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
20.9.17 19:28
@ELIbeta píše:
@Evulina fakt? 8o Tak to je divny, ona to neumicha, nebo co je spatne? Ja teda delam vse od oka, zhruba 300g kvasku, 350g mouky, sul, kmin, spetka cukru, zhruba 100ml vody, upravuju jeste behem michani. Nebo delam panasonicky chleb, ktery byl v navodu, v nem je kvasek z jogurtu, ktery si pripravim v pekarne den predem a tam jsou tak presne pomery, ze to klidne nechavam pres noc na odlozeny start. Posledni dobou u nas vede kvaskovy zitny podle Maskrtnice a ten teda radsi v robotu, sel by snad i rukou, to se prave nesmi moc michat. V pekarne jde taky, ale z trouby je lepsi.Jinak Kenwood nechavam hnist chleb i patnact minut na jednicku, testo je fakt krasne, nebudu tvrdit, ze z pekarny je lepsi, akorat je s tim trocha prace navic. Pekarna je nenahraditelna u sladkeho, to sladke testo podle mne umi lepe.

No já dělám těsto „od oka“ - cca půl kila mouky, trocha kvásku a cca 250 ml vody. Když to zadělávám ručně, tak si máknu, ale chlebík má krásná oka a je nadýchaný. V pekárně se hrouda těsta převaluje a metly podle přerývaného hučení nezvládají..upečený chleba pak rozhodně není tak nadýchaný, dokonce má někdy i brus:nevim:
To samé těsto na knedlíky - ono je vlastně podobně husté - 500 g mouky a 250 ml tekutiny - a opět metly nezvládají, resp. ještě to jakž takž utáhnou, ale jsou v posledním tažení… Když dám do těsta víc tekutiny, tak je těsto pak moc řídké, jak na chleba, tak na ty knedle..tak fakt už nevím :nevim:
Dokonce mám kuchařku „Domácí pekárna“ od Momčilové, kde jsou recepty pouze pro pekárny a i tam má u cca poloviny receptů, co jsem zkoušela, pekárna problémy. A podle Momčilové knedlíky nezvládne utáhnout vůbec!! 8o

Příspěvek upraven 20.09.17 v 19:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.9.17 19:29

Jejda já jsem trubka - já nemám Sanu!!! Mám její předchůdkyni - Etu Vital..Omlouvám se..já jsem se tehdy rozhodovala, kterou z nich a teď jsem to tu popletla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
20.9.17 20:01

@Evulina tak to jsi me nepotesila, tu jsem doporucila ke koupi mamce, ktera se na Sanu necitila jako dostatecna pekarka. Sana to podle meho zvladne, videla jsem ji v akci, chleb vyborny a krasne vykynuty.

Robota ti rozhodne doporucim, ja jsem s nim uz leta spokojena. Promicha krasne a ma i dost jineho vyuziti, rozhodne ho pouzivam nekolikrat do tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
20.9.17 20:05

Edit: dvojity prispevek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.9.17 20:14
@ELIbeta píše:
@Evulina fakt? 8o Tak to je divny, ona to neumicha, nebo co je spatne? Ja teda delam vse od oka, zhruba 300g kvasku, 350g mouky, sul, kmin, spetka cukru, zhruba 100ml vody, upravuju jeste behem michani. Nebo delam panasonicky chleb, ktery byl v navodu, v nem je kvasek z jogurtu, ktery si pripravim v pekarne den predem a tam jsou tak presne pomery, ze to klidne nechavam pres noc na odlozeny start. Posledni dobou u nas vede kvaskovy zitny podle Maskrtnice a ten teda radsi v robotu, sel by snad i rukou, to se prave nesmi moc michat. V pekarne jde taky, ale z trouby je lepsi.Jinak Kenwood nechavam hnist chleb i patnact minut na jednicku, testo je fakt krasne, nebudu tvrdit, ze z pekarny je lepsi, akorat je s tim trocha prace navic. Pekarna je nenahraditelna u sladkeho, to sladke testo podle mne umi lepe.

Jak tak koukám, děláš těsto asi řidší, než já :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
20.9.17 20:25

@Evulina ja to hlidam, aby z toho byla v pekarne pevna koule. V robotu to nechavam ridsi a pak pri prekladani to houstne pridavanou moukou. Driv jsem delala tekuty kvasek, ted delam spis tuzsi, kyne to trochu pomaleji, coz chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
21.9.17 06:05

Bylo by fajn, ze ceho jsou loziska -dneska se vsechno dela plastove :zed: kurvitko klasik, ty dva roky to vydrzi.
Z toho duvodu nedoporucuji Bosh, kdysi neprekonatelnou znacku robotu, dnes cekam, kdy se rozsype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.9.17 21:40
@Pudloslava píše:
Bylo by fajn, ze ceho jsou loziska -dneska se vsechno dela plastove :zed: kurvitko klasik, ty dva roky to vydrzi.
Z toho duvodu nedoporucuji Bosh, kdysi neprekonatelnou znacku robotu, dnes cekam, kdy se rozsype.

A ten Kenwood to má jak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.9.17 22:08

Ještě mám při pečení chleba jeden problém - s ošatkou. Jak v tom zůstávají zbytky mouky nebo i trošky těsta, tak se mi stalo, že to pak v těch spárách začlo plesnivět a ošatka letěla do koše. Máte někdo typ, co s tím nebo jak ošatku ošetřovat? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
16.2.18 21:26

Ahoj,
oživuji diskusi. Koupila jsem si k Vánocům ten Silvercrest z Lidlu a je to bohužel propadák. Těsto kynuté nezvládá vůbec - hák se zadrhává a přestává u práce točit kolem své osy, mezi hákem a mísou je moc prostoru, takže se hák „vrtí“ uprostřed mísy a po stranách není těsto vůbec zadělané..zkusím ho za pár korun prodat a koupit něco fakt pořádného. Nebudu potřebovat příslušenství v podobě mlýnku na maso ani krouhačů na zeleninu, protože mám zvlášť Tefal mlýnek na maso a k tomu krouhátka a s tím jsem moc spokojená, takže bude stačit, aby to mělo šlehací a míchací metlu a hnětací hák. Ale hlavně - aby to byl opravdu silný kvalitní stroj a abych nemusela řešit, že mi na stranách mísy a na dně zůstává nezadělané těsto..
Myslíte teda, že je Bosch špatný? I ten celokovový, co má 1600 W? Líbí se mi u něj ten planetární systém míchání, kdy metly a hák se nejen točí dokola kolem mísy a kolem své osy, ale i rotují podél mísy do stran..Anebo Kenwood titanium? Nebo ten drahý Kitchenaid, i když má tak málo watů? Tentokrát bych už fakt chtěla jít „na jistotu“ a pokud mi má robot ulehčit práci, očekávám od něj, že tam prostě naházím do mísy suroviny a můžu si dát kafe a mezitím mi robot zadělá sám, bez nutnosti mých zásahů, pěkné, hladké a rovnoměrně zadělané kynuté těsto..
Děkuji za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115714
16.2.18 21:31
@Evulina píše:
Ahoj,
oživuji diskusi. Koupila jsem si k Vánocům ten Silvercrest z Lidlu a je to bohužel propadák. Těsto kynuté nezvládá vůbec - hák se zadrhává a přestává u práce točit kolem své osy, mezi hákem a mísou je moc prostoru, takže se hák „vrtí“ uprostřed mísy a po stranách není těsto vůbec zadělané..zkusím ho za pár korun prodat a koupit něco fakt pořádného. Nebudu potřebovat příslušenství v podobě mlýnku na maso ani krouhačů na zeleninu, protože mám zvlášť Tefal mlýnek na maso a k tomu krouhátka a s tím jsem moc spokojená, takže bude stačit, aby to mělo šlehací a míchací metlu a hnětací hák. Ale hlavně - aby to byl opravdu silný kvalitní stroj a abych nemusela řešit, že mi na stranách mísy a na dně zůstává nezadělané těsto..
Myslíte teda, že je Bosch špatný? I ten celokovový, co má 1600 W? Líbí se mi u něj ten planetární systém míchání, kdy metly a hák se nejen točí dokola kolem mísy a kolem své osy, ale i rotují podél mísy do stran..Anebo Kenwood titanium? Nebo ten drahý Kitchenaid, i když má tak málo watů? Tentokrát bych už fakt chtěla jít „na jistotu“ a pokud mi má robot ulehčit práci, očekávám od něj, že tam prostě naházím do mísy suroviny a můžu si dát kafe a mezitím mi robot zadělá sám, bez nutnosti mých zásahů, pěkné, hladké a rovnoměrně zadělané kynuté těsto..
Děkuji za každou radu :kytka:

Co ETA gratus? Kamarádka si jí chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.2.18 21:43

@Evulina Mám bosch MUM s výkonem myslím 900W, mám ho 8 let, kynutá těsta zvládá bez problémů: 6-8 vánoček na vánoce, to samé s mazanci na velikonoce, tak jednou měsíčně kynuté těsto na pizzu - velmi tuhé těsto které se hněte 2-3 hodiny v kuse. Doteď jede v pohodě, sice občas už povrzává, ale nic závažného. Až jednou odejde, mám v merku buď Top model od Bosch, nebo Kenwood.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.2.18 21:49

Mám kenwood chef a tedy xxl, to je správná velikost nádoby :mrgreen: sice stál dardu, ale je perfektní, silný, zvládne úplně všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.2.18 21:49

@aiwwa ETA robot měla švagrová a neutáhl tužší nekynutá těsta a po půl roce se rozsypaly převody, reklamace neuznána. Cokoli co jsem měla za posledních 10 let od ETA se rozsypalo do roka. Takže za mě ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
16.2.18 21:54

Mam KitchenAid Classic Series a jak rika manzel, ten uhnete i kone…jede skoro kazdy den, dokonce k nemu porad prikupuju ruzne nastavce, krome test na nem meleme i maso atd…nedam na nej dopustit. Je to teda tezka kovadlina, je dobre, kdyz ma clovek velkou kuchyn, kde ma sve stabilni misto, protoze to neni na neustale vytahovani, uklizeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí