Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nysmo Taky asi 2 kila, ale jim hodně sladký, takže to je z toho hlavně
a jsem 10. týden
@1Linda1 Podle zákona tě má zaměstnavatel převést na jinou práci, ale předpokládám, že takhle v restauraci to asi nejde, co? ![]()
@Antithesis píše:
@1Linda1 Podle zákona tě má zaměstnavatel převést na jinou práci, ale předpokládám, že takhle v restauraci to asi nejde, co?
Když to nejde, musí ji nechat doma. Nemá žádnou pravomoc ji nutit jít na neschopenku.
@rozand píše:to tedy slysim poprve ze kdyz pro ni nema nahradni praci tak ji musi nechat doma, delam mzdovou ucetni a vim ze to jsou prekazky na strane ZC to znamena ze pokud ona jakoze tehotna nezvlada svou praci tak se da upravit pracovni doba ale to je maximum co ji ZL muze nabidnout, v dalsim pripade je uz jen neschopenka prave, pokud nezvlada. Urcite nebude doma za stejne placene penize
Když to nejde, musí ji nechat doma. Nemá žádnou pravomoc ji nutit jít na neschopenku.
@Antithesis píše:souhlasim s tebou, sladky je jediny co mi dela dobre
@MíšekS Já teda jim sladký, na kila.
@sarinka12322 píše:
@MíšekS jsem sexy jako tymame to stejny
Jsem rada ze v tom nejsem sama
i celkove jak jsem takova unavena tak nemam naladu si delat hezky vlasy nebo se malovat, ale asi bych mela zacit
at me pritel nevidi kazdy den jen v teplakach s mastnym drdolem a nenalicenou ![]()
@rozand Co já vim tak taková úprava asi neni a znám holky, co všechny chodily na neschopenku
@MíšekS já hlavně bonbony a dortíky.
a pak to proložim brambůrkama, kolikrát si příjdu jak prase ![]()
@Antithesis píše:
@rozand Co já vim tak taková úprava asi neni a znám holky, co všechny chodily na neschopenku
Tak znova a s odkazy (pracuju, tak nemám čas moc googlit zdroje). Že každá chodí na neschopenku je z neznalosti vlastních práv.
http://www.aperio.cz/…a-zamestnani
https://www.prispevky.cz/…ci-prispevek
Že to neví ani účetní radši komentovat nebudu
. Z pozice zaměstnavatele fakt nemáte nejmenší právo někoho posílat na neschopenku, když mu nic není, jen nesmí z důvodu těhotenství vykonávat svou práci.
Kdo na tu neschopenku jde, dobrovolně se připravuje o peníze a nechává si dát jen vycházky.
Příspěvek upraven 03.04.18 v 13:16
@MíšekS Odpověď výše. Nejde o nezvládání práce, některé věci prostě můžeš jako těhotná odmítnou rovnou. A ano, prvořadě by měl zaměstnavatel upravit podmínky (což ale u servírky úplně nevidím), pokud by to odmítl, trvala bych na setrvání doma bez neschopenky a donesla potvrzení od lékaře… Líná huba, holé neštěstí. V tomhle případě líná huba, měsíce s vycházkami a almužnou
.
@rozand píše:myslim ze na neschopence neni nic spatneho, kdyz proste neni zbytí. Ja si treba prosla pekleme a 3 roky snazení a lecim se s vysokym tlakem a se srdickem takze na neschopence jsem a jsem za to rada. Rano je mi tak zle ze si neumim predstavit jezdit do prace( kterou jsem mela 60km od domova) a sedet cely den v kalhotech u stolu
Tak znova a s odkazy (pracuju, tak nemám čas moc googlit zdroje). Že každá chodí na neschopenku je z neznalosti vlastních práv.http://www.aperio.cz/…a-zamestnani
https://www.prispevky.cz/…ci-prispevek
Že to neví ani účetní radši komentovat nebudu
. Z pozice zaměstnavatele fakt nemáte nejmenší právo někoho posílat na neschopenku, když mu nic není, jen nesmí z důvodu těhotenství vykonávat svou práci.
Kdo na tu neschopenku jde, dobrovolně se připravuje o peníze a nechává si dát jen vycházky.
Příspěvek upraven 03.04.18 v 13:16
@MíšekS Spousta, moje třeba jo (ale já to nepotřebuju, protože mě moje práce baví a nechci přijít o praxi přímo na svém místě, navíc jediný bod, který splňuji, je „práce ve vynuceném tempu“ a to se dá zvládnout, když ti není extra blbě). Nicméně pokud není, řeší se to, jak jsem výše popsala. Že jdeš dobrovolně na neschopenku je tvoje věc (a podvod, pokud ti nic není), ale není to jediné a nejlepší řešení situace.
@MíšekS Mimochodem tvůj stav důvodem pro neschopenku je, těhotenství samo o sobě ale ne a je škoda se nechat zbytečně omezovat. Nevidím v tom žádnou výhodu…
@MíšekS Ale mně šlo primárně o tvrzení, že to nejde. Jde a zaměstnavatel to umožnit musí, to není o žádné dohodě a vstřícnosti.
@sarinka12322 Ano, já jsem si koupila vitaminy pro 1 trimestr a je tam kyselina listová a další vitaminy.