Vypsat se z ...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4200
30.4.17 13:53

@Emma33 Já to chápu, nasbírá se to a čas od času vše na člověka padne v plné síle. :kytka:
A to vybudování „vlastního“ záchoda a koupelny by nebylo technicky možné?
Sama vím, že bych se úplně necítila sdílet tyhle prostory vlastně s další rodinou. :oops: Prostě pro mě je tohle základ pro soukromí.
A taky znám případ, kdy se soužití mladých s rodiči výrazně zlepšilo právě po tom, co mladí zřídili vlastní koupelnu se záchodem. Ale chápu, že ne ve všech barácích je to technicky možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.4.17 13:54
@Emma33 píše:
@hanka.br. Kdo tu mluví o „mých“ pravidlech?! Tohle mi přijde jako docela přehnaný komentář… myslím, že jsem opravdu hodně přizpůsobivý člověk.

Nepřijde mi. Vytáčí tě maličkosti, vadí ti sprchování, nepořádek - který mimochodem dělá dle popisu hlavně tvůj přítel. Ty jsi pak protivná a vztah vám skřípe. Tak si sepiš důvody, proč jste tohle řešení zvolili. S dalším dítětem to bude jenom horší - s vodou, s úklidem, s pomocí tvého přítele. Jsi si jistá, že to ustojíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
30.4.17 13:56

Ja moc nejak nechapu, proc kdyz tu kuchyn, zachod a koupelnu denne pouzivas, proc si ji taky treba denne neuklidis? Ve vlastnim bys to delala taky.. pokud jsou rodice takto stari, lepsi to urcite nikdy nebude. Z psani mi prijde, ze se vam nijak extra do zivota nepletou. Nerikam, abys ji tam luxovala nebo myla dvere, ale to, co pouzivate spooecne, proste udrzuj podle sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.4.17 13:57

@renduli Ano, možné to určitě je - máme tu na to prostory (barák je klasický, co se stavěl dřív, takže první patro je stejné, jako to druhé) - jen zatím nejsou finance, koupelna se záchodem bude největší investice. Přemýšleli jsme v tomhle ohledu nad půjčkou, tak uvidíme, jak to budeme vše zvládat s mateřskou, až se malé narodí :) Pokud to jen trochu půjde, určitě je to v plánu, souhlasím, že tohle udělá hodně… Oni jsou jinak hodní, nemůžou za to, že prostě jsou „jiná generace“, samozřejmě, jen je to občas těžké. Se svými rodiči bych také nevydržela :D rodina by prostě měla být sama, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.4.17 13:58

@katyna1984 Samozřejmě po nás uklízím. To bych si ani nedovolila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
30.4.17 14:06

@Emma33, koukni na to z druhé strany, rodiče ( stáří rodiče) tvého přítele vám dovolí bydlet v jejich domě, používat jejich kuchyň, koupelnu a záchod… A za tu dobrotu, jsi ty nakrknuta, že tam má tchyně binec… 8o je to její binec, je jí 70, realizuje se na zahradě, kolik myslíš, že má sil… 8o. Raději se zamysli a nabidni ji pomoc, vysat, vytrit, uklidit i tebou používané místnosti můžeš ty a tvůj přítel… Nechápu, bydlíte za cenu energii, vody a topení a ještě budete naštvaní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.4.17 14:09

@MarieP Přijde mi, že jste můj příspěvek moc nepochopila. Nejsem naštvaná a již několikrát jsem psala, že chápu, že každý má úplně jiný svět. Jen jsem psala, že se potřebuji vypsat a že mě to prostě trápí - že je to ponorka, že i drobnosti, co by mi jinak nevadili mi teď prostě vadí… určitě jsem tím nemyslela, že nic nedělám, nebo že je nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
30.4.17 14:15

@Emma33, pochopila, jen jsem chtěla ať si uvedomiš, jak na to můžou koukat oni…ono si to trochu sedne, až budet mít dodelany vrch…ale i tak není na místě pomlouvat tchyni, že tam neuklizi a má binec…a ona určitě cítí, že ti něco vadí, musí to být pro ni taky nepříjemné… Nabidni ji pomoc, promluv si s přítelem a hlavně neřeš blbosti… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
30.4.17 14:18

@Emma33 No právě, že máte každý jiný svět a je logický, že už jsi z toho podrážděná a vadí Ti kdejaká maličkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
30.4.17 14:45

Chces se vypsat z veci, za ktere si prakticky muzete sami tim, ze nechcete platit za najem a radsi budete zit takhle.
To ja bych radsi vyhazovala za podnajem, nez abych musela resit neporadek atd. Navic, neni to i vas neporadek, kdyz prostory vyuzivate?
Prace na zahrade zabere dost casu a at se to nezda, tak i sil. A holt je cas pece o zahradu.
Trochu mi to prijde jako rouhani.

• Citovat
  • Upravit
30408
30.4.17 14:59

@Verun83 Spíš roztažnost, než rouhání. Málo platit a hodně dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.17 19:16

Rodiče tvého manžela mají kolem 70-ti le, jsou to staroušci a určitě si nezaslouží žádné pomlouvání kvůli úklidu. Možná jsou zvyklí pracovat více venku a doma to jen tak zlehka pošolíchat. Zkus jim spíše podat pomocnou ruku, jsi mladá, plná energie, oni na sklonku života. Až budete mít spravené horní patro, tak to bude zase o trošku lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
30.4.17 19:32

@Emma33 no co na tohle napsat… :think: Takže vy využíváte jejich koupelnu, ale čílíš se, že tchýně ji myje jednou za půl roku??? Ty si prezent. A což takhle jít a umýt jí sama jednou týdně, pak by ses nemusela ničeho štítit a vypisovat to sem.
Je logické, že pokud chcete bydlet v jejich domě lacino, místo drahého nájmu…pak musíš uznat jejich pravidla. Asi jsi prostě v těhotenství přecitlivělá a to dělá hodně, moc to hrotíš. Je logické, že chceš mít vlastní hnízdo, ale to jste měli zvážit před pořízením druhého dítěte. Nemysli si, že budovat koupelnu a záchod v patře, kde bydlíš bude med…to je totiž pěknej masakr. My teď přestavujem druhou koupelnu, co máme v horním patře vedle ložnice, protože jsme ji chtěli zvětšit. Přesto, že dole máme druhou zrekonstruovanou a celý velký dům obýváme jen my a děti, tak je to neskutečný mazec…bordel, prach a hrůza. A trochu nechápu takovou investici, když tam nehodláte zůstat…to je o ničem. Ani z hlediska toho, že dům jednou bude váš…to má cenu řešit pak, až váš bude. Pokud tam nechcete teď zůstat a chcete si nové bydlení řešit jinde, nestrkejte prachy sem.
Píšeš že máte peněz dost? Pak nechápu, že si nekoupíte tedy sami nový bojler, cena je cca 8000kč, což není tragédie a posloužil by celé rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
30.4.17 19:49

Pomož jim s tím úklidem a nebude čas na splín. Mám dva kluky, achjo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
30.4.17 20:02
@Emma33 píše:
Myslím, že mezi penězi na vlastní bydlení a penězi na děti je celkem rozdíl - máme „normální“ peníze, nemáme žádný problém rodinu utáhnout. Věci si tu rekonstruujeme ze svého - tedy z toho, co si našetříme. Takže si nemyslím, že bychom na tom byli tak špatně, že bysme si nemohli dovolit děti…
A určitě se nechceme rozejít - jestli to z toho vyplynulo, pak se omlouvám, ale tak jsem to nemyslela. Je nám spolu dobře. Jen jsem chtěla nastínit tu situaci toho, jak se tu cítím. Samozřejmě i já zastávám názor, že je lepší bydlet ve svém a mít „vlastní rodinu“, řešili jsme tohle jednou i s psycholožkou a sama mému příteli řekla, že bychom se měli odstěhovat. Pak ale samozřejmě souhlasila i s tím, že když nejsou prostředky, prostě se bude muset nějaký čas čekat…
Prostě teď hned z minuty na minutu se situace řešit nedá, proto jsem se potřebovala hlavně vypsat. Hypotéku nám nedají, našetřeno také nemáme, abychom si mohli dovolit něco vlastního a nájmy jsou tady u nás min. 10 tisíc měsíčně. Tady platíme 5, což vidím jako zásadní rozdíl, samozřejmě vše má svá pro a proti, ale již jsem v nájmu bydlela a podle mě to prostě není dobrá věc vyhazovat peníze takhle oknem, navíc, když člověk v dnešní době opravdu počítá každou korunu (a už vůbec, když jsem na mateřské).
Samozřejmě do budoucna počítáme s tím, že bychom šli jinam, případně až to budeme mít nahoře hotové, třeba se to změní - bude vše podle nás a dolů k nim vlastně nebudeme muset skoro chodit (nebo alespoň ne sdílet důležité prostory).
Jen jsem se potřebovala vypsat, jinak samozřejmě souhlasím s názory, jen prostě to není jendoduchá situace, bohužel…

Jak je to u vas s nejakou vizi, vis, ze tam budete uz „navzdy“, nebo je to jenom docasny reseni, nez neco nasetrite a vezmete si hypoteku? Moc se v tom nevyznam, pises, ze pocitate, ze pujdete jinam, na druhou stranu taky to, ze rekonstruujete. Proc teda penize, co vymaznete za rekonstrukci, nesetrite, at muzete jit pryc co nejdriv? To uz byste s tchanovcema asi ten rok dohromady vydrzeli.

EDIT: Koukam, ze na toto uz bylo odpovezeno. Omluva, nejdriv pisu, a pak teprv ctu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová