Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno dámy, ráda bych se zeptala, jestli měl někdo podobné broblémy jako já?
Mám doma jednoho 16.měsíčního prcka, který se nám povedl hned 1. měsíc po vysazení antiko, kterou jsem brala 9 let.
Teď v únoru jsem znovu vysadila antiko, protože bychom malému moc chtěli pořídit sourozence. Ale bohužel to nejde tak jednoduše jako u prvního. Po vysazení antiko jsem dostala menzes normálně ze spádu a pak 1. cyklus trval 35 dní - mezí tím jsem 3× 1 den špinila, což jsem přisuzovala vysazení antiko.. První menzel trval 4 dny a krvácela jsem velmi silně, pak byl 3 dny klid, tak jsme se snažili dál a pak jsem začala opět krvácet
Krvácela jsem slabě dva dny a pak jsem několik dní špinila a od té doby mám takový gelovitý nahnědlý výtok(možná je to také stále špinění). Vím, že se snažíme krátce, to že jsem hned neotěhotněla, by mě ani tak nestresovalo, ale to že se vlastně ani snažit nemůžeme kvůli věčnému špinění… Máte někdo podobné zkušenosti??? Díky..
Já vysadila antikoncepci po 8 letech, 1. cyklus trval cca 16 dní a dostala jsem to a potom se to upravila, ale také jsem špinila v průběhu cyklu. Otěhotněla jsem 3 cyklus. Tak se toho neboj a hlídej si ovulaci. To pomohlo mně.
Já to měla taky tak první menstruaci normálně po vysazení. Další cyklus trval asi 40 dní, menstruace byla slabá, spíš jen takový špinění a pak asi 2 měsíce nic, potom špinění asi 20 dní v kuse no hrůza. Došla jsem si na gynekologii, píchli mi vyvolávačku, menstruace přišla do týdne a pak další měsíc zase nic tak znovu k doktorovi a ten mi napsal Proveru na úpravu cyklu a že prý je dobrá i na otěhotnění. No menstruace chodila jako hodinky a mimi stále nikde. Po půl roce ale i ta provera přestala fungovat a doktor nevěděl co se mnou. Ale z ničeho nic se pak menstruace sama ustálila, ale mimi furt nic tak jsem si objednala kapky Gynex, začla uživat no a teď jsem ve 29 tt, takže to přisuzuju těm kapkám ![]()
@elinka90 Díky za příspěvek.. No hlídat ovulaci je trochu problém.. vzhledem k tomu, že stále špiním, tak podle hlenu to nepoznám, podle čípku asi taky ne.. po porodu je přeci jenom pootevřený pořád.. no a teplotu si měřím první měsíc(měřím teda v puse, ale prý se to může), snažím se každý den v přibližně stejnou dobu před tím než vstanu, ale s malým dítětem se to úúúplně striktně nedá.. Ale od začátku cyklu mám pořád 36,4-36,5.. jen tedy na začátku cyklu 7-8. den jsem měla 36,6-36,7, ale to se mi rozjela viróza, takže to bylo k tomu.. Teď je to špinění minimální - spíš takovej nahnědlej gel a hlavně ráno.. Tak se s manželem snažíme.. ale pochybuju, že by to k něčemu bylo.. A ty jsi otěhotněla i když jsi špinila??
@Šárka1989 A ten gynex se bere od začátku cyklu nebo jak?? Taky jsem uvažovala, že bych zkusila gynex, Kontryhel nebo Femigard, ale nevím, jsou zase tací, kteří říkají, že jim to cyklus rozházelo ještě víc.. Kdybych měla delší cyklus, tak čert to vem, ale co to neustálé špinění.. To nám jaksi zamezuju snažení :/
@Nika Nut já si neměřila teplotu, ale koupila jsem si ovulační testy. Gynex jsem také brala
no já zjistila, že jsem to špinění měla hlavně po ovulaci.
@elinka90 No jo, jenže když vlastně nevím jak dlouhý mám cyklus, tak bych si musela ovulační testy dělat celý měsíc ne?! Mě začalo to špinění už 3 dny po menstruaci :/ A jak se ten Gynex bere???
@Nika Nut já jsem začala tak v půlce testovat asi od 10. dne a ovulaci jsem měla 15. den. Ten Gynex se bere od prvního dne cyklu a myslím 6-9 kapek 1-3 denně. My je brali s manželem oba.
No je tady tema presne o gynexu tak se koukni tam, ja uz si to presne nepamatuju, ale brala jsem to podle toho co tam psaly holky.
@Šárka1989 OK, kouknu, díky.. Nejvíc mě stresuje to špinění.. už to trvá 9 dní a skoro bych řekla, že se to bude táhnout až do menstrace.. pokud tedy sama vůbec přijde… :/